Al het nieuws in ons deel van de wereld is inmiddels show

Al het nieuws in ons deel van de wereld is inmiddels show

24 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Een duidelijk omslagpunt is niet aan te geven. Commerciële druk speelt een rol, maar er zijn meer oorzaken. Afnemende interesse aan de kant van de burger, die op enig moment het idee had dat de race gelopen was, nadat de ‘Koude Oorlog‘ was beëindigd. Veranderende mores in de journalistieke wereld. Decadente lethargie. En de opkomst van ‘Identity Politics‘.

De aanfluiting van de ‘Impeachment Hearings‘ in de Verenigde Staten is wat dat betreft de slagroom op de taart. Er is geen krant of zender die integer jaagt op de relevante feiten. Sterker nog, de vermaarde journalist John Solomon, die zich heeft vastgebeten in het ‘Oekraïne dossier‘, verloor zijn baan bij ‘The Hill‘ nadat het ‘Impeachment Circus hem frontaal aanviel op zijn rapportages. ‘The Hill’ beloofde vervolgens de rapportages en columns van Solomon te zullen ‘corrigeren‘, zodat ze weer mee kunnen doen met de show. Solomon illustreert van zijn kant op zijn recent gestarte ‘blog‘ nog eens haarfijn dat zijn feitelijk accurate verslaggeving een pareltje is waar de zwijnen geen oog voor hebben.

In zijn column van vorige week veegt Youp de vloer aan met ‘schoolkrantjournalist‘ Auke Kok, die overigens schrijft voor hetzelfde NRC waar ook Youp’s columns in verschijnen, omdat de ‘journalist‘ in een boek over Johan Cruijff had beweerd dat hij per jaar één miljoen uit de ‘Stichting‘ die zijn naam draagt ontving. Hij had daarvoor geen bewijs, en ook niet de moeite genomen dat pikante verhaal te verifiëren bij de ‘Stichting‘, die vervolgens in een kort geding had geëist dat het lasterlijke boek uit de handel zou worden genomen. De verbolgen ‘journalist‘ had aanvankelijk het standpunt verdedigd dat hij als ‘journalist‘ helemaal niet gehouden was aan accurate verslaggeving. Die norm was decennia geleden al losgelaten in zijn métier. Daarna had hij geopteerd voor de lijn dat hij zich niet realiseerde dat het zo gevoelig lag. Zelfverrijking over de rug van anderen onder het mom van ‘liefdadigheid‘, of de strijd voor ‘mensenrechten‘ en ‘democratie‘ is immers schering en inslag?

Lees ook:  Chili brandt: ‘We hebben toch niets te verliezen. Het leven is onbetaalbaar geworden’

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDe rechter had uiteindelijk bepaalt dat een ‘inlegvel‘ in het boek afdoende was. U kunt dat literaire kadaver binnenkort bij de ‘Kringloop‘ scoren voor een kwartje, en als ‘bewijs‘ inbrengen voor de inhaligheid van Nederlands ‘voetballegende‘, omdat dat ‘inlegvel‘ uiteraard geen lang leven beschoren is. Deze week meldt die ‘schoolkrant‘ waar Kok in publiceert dat de rechterlijke macht ‘overbelast‘ is. Het zou zeker helpen als journalisten weer gewoon integer hun werk deden, en alle raddraaiers die te pas en te onpas procederen om de samenleving te dwingen hun ‘Identity‘ prioriteit te geven de kans werd ontnomen om zich via de achterdeur te manifesteren als dictatoriale zuurpruimen, op zoek naar spijkers op laag water.

Nieuws is dat een van pedoseksuele activiteiten beschuldigde prins geen haar wordt gekrenkt, terwijl een ‘klokkenluider‘ en échte journalist, die ervan werd beschuldigd ‘onveilig‘ de liefde te hebben bedreven met een Zweedse CIA-agente (volgens de Cubanen, die haar daarom uitwezen) in de zwaarbewaakte ‘Belmarsh‘ gevangenis zit. Met dank aan de Zweedse ‘mensenrechtenactivisten‘. Met elke nieuwe dag prijs ik mijzelf gelukkig dat ik jaren geleden het ‘mensenrechten-circus‘ de rug heb toegekeerd, toen het mij duidelijk werd dat al die organisaties waren ingevangen door de ‘militair-financiële‘-show, die ons door ‘talkshow-hosts‘ en redacties van kranten en tijdschriften wordt voorgezet als voer voor verveelde nieuws-consumenten.

Lees ook:  Nieuw coronavirus lijkt een pandemie te veroorzaken - hoe beheersen we het?

Nieuws is dat ‘klokkenluiders‘ bij het OPCW duidelijk maken dat er iets grondig mis is met die organisatie, die ooit de nobele taak kreeg om ons te redden van ‘chemische oorlogsvoering‘, maar inmiddels fungeert als schaamlap voor grootschalige militaire interventies in landen die uit de pas lopen met het streven van de NAVO om de hele wereld te onderwerpen aan haar regime.

Nieuws is niet dat het hondje van Frans Bauer met een paar wieltjes als achterpoten weer enige tijd voort kan. Of welk vogeltje in ons land ‘Vogel van het Jaar‘ wordt. Of het twistpunt over de vraag of een armgebaar nou een ‘Hitlergroet‘ is, of een ‘wegwerpgebaar‘. En wie er nou begon in Gorkum. En met wie Dreetje Hazes tussen de klamme lappen gevonden is. En hoe je van ‘Zwarte Piet‘ een ‘Regenboogpiet‘ maakt.Comments

comments