De paradox van de opwarming van de aarde en de koudere winters

De paradox van de opwarming van de aarde en de koudere winters

24 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Als je rilt in een ijskoud, met sneeuw bedekt deel van de wereld, lijkt het broeikaseffect misschien iets fijns om te hebben. Maar geloof het of niet, je kunt de opwarming van de aarde bedanken voor dit koude weer.

De zomer van 2019 was volgens de National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) de heetste op record op het noordelijk halfrond. En er waren andere extremen deze zomer – ernstige droogte in India, regens en record overstromingen in het Amerikaanse Midwesten, verwoestende branden in het Amerikaanse Westen en in Australië. En nu de kou.

Het lijkt alsof we weer ruilen met het Noordpoolgebied. We sturen onze hete lucht op – en het Noordpoolgebied zendt zijn koude lucht naar beneden. 

Maar hier is een meer wetenschappelijke verklaring: het draait allemaal om de jetstream, een lint van snel bewegende lucht die van noord naar oost over het noordelijk halfrond stroomt. NOAA definieert het op deze manier: “Jetstreams zijn het belangrijkste transportmiddel voor weersystemen. Een jetstream is een gebied met sterke winden variërend van 120-250 mijl / u dat duizenden kilometers lang kan zijn, een paar honderd kilometer breed en een paar mijl diep … Dit betekent dat de meeste jetstreams ongeveer 6-9 mijl boven de grond zijn. ”

Maar hoe werkt het? En waarom worden de zomers warmer en de winters kouder? Zie het onderstaande verhaal voor antwoorden.

Recente krantenkoppen over klimaatgebeurtenissen zouden het moeilijk moeten maken voor de gemiddelde ontkenner van de opwarming van de aarde / klimaatverandering:

Vorig jaar was het vierde heetste jaar op record wereldwijd.

Lees ook:  Corona vs. Klimaatcrisis Twee dimensies

Slechts twee dagen geleden, op 13 juni, verloor Groenland twee miljard ton ijs.

De Noordpool warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld. Vanwege de warme lucht hierboven smelt het Noordzee-ijs, waardoor het oppervlak verandert van een die reflecteert naar een die zonne-energie absorbeert en het water nog meer opwarmt. Zonder de ijslaag verdampt water, wat bijdraagt ​​aan broeikasgassen. Een vicieuze cirkel.

En de niveaus van koolstofdioxide – het broeikasgas dat het meest verantwoordelijk wordt geacht voor de opwarming van de aarde – hebben 415 PPM (delen per miljoen) bereikt, het hoogste dat ze ooit in de menselijke geschiedenis zijn geweest.

Maar zal al dit rampzalige nieuws het broeikaseffect en de klimaatverandering moeilijker te ontkennen maken? Waarschijnlijk niet, want als de winter komt, kan het kouder dan ooit zijn en langer duren.

En probeer dit aan de ontkenner uit te leggen: de winters zijn kouder – omdat de planeet aan het opwarmen is.

Hier is een video die je laat zien hoe dat gebeurt, evenals een heleboel andere verbazingwekkende dingen over onze planeet.

 Comments

comments