6 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

De VS ‘Verliest’ Zijn Democratie Niet, Het Is Al Lang Voorbij

wall

 12 total views,  6 views today

Het idee dat burgers van de Verenigde Staten niet echt in een democratie leven, is al tientallen jaren in opkomst, met littekens van economisch, sociaal en politiek verval die zich in de loop van de jaren steeds dieper in onze psyches verdiepen.

Je zou denken dat we met de opkomst van wetenschap en technologie een veel meer welvarende natie hadden kunnen bouwen. In plaats daarvan hebben we een enorme vermindering van onze levensstandaard gezien en worden we gedwongen steeds langer en harder te werken in steeds meer onbetekenende en vervullende banen over de hele linie. We worden steeds meer onderworpen aan de op controle gerichte gebeurtenissen van megabedrijven die Amerikaans ondernemerschap en welvarende zelfstandige arbeid verzwelgen.

Het idee dat wij als individuen onszelf als een natie tekort schieten, en op de een of andere manier de massale en groeiende nationale schuld hebben verdiend als gevolg van onze eigen slechte beslissingen en onbekwaamheid, is alleen geldig als je nog steeds gelooft dat we in een democratie leven, waar de meerderheid van de personen maakt direct beleid. Als de Verenigde Staten ooit volledig op deze manier hebben gewerkt, is het minste wat we kunnen zeggen dat onze democratie momenteel gebroken is.

Natuurlijk, als je in de kleine coterie van economische elites aan de top van de piramide zit, heb je niet het gevoel dat er iets kapot is. In de achterkamers waar alle belangrijke vergaderingen plaatsvinden, zult u elkaar waarschijnlijk een deel van de tijd besteden om elkaar te feliciteren omdat de dingen precies volgens plan verlopen.

Princeton Study

Een studie door twee politieke wetenschappers in Princeton en Northwestern, Martin Gilens en Benjamin Page, analyseerde 1.779 recente beleidsresultaten waaruit bleek dat ‘economische elites en georganiseerde groepen die zakelijke belangen vertegenwoordigen, substantiële onafhankelijke effecten hebben op het Amerikaanse overheidsbeleid’, terwijl gemiddelde burgers ‘weinig of geen onafhankelijke invloed. “

Het onderzoek bestond uit twee delen: ten eerste maten ze de hoeveelheid politieke invloed die verschillende groepen in Amerika hebben. Vervolgens vergeleken ze dit met enkele technische definities van democratie, oligarchie en andere vormen van bestuur.

In onze laatste aflevering van The Collective Evolution Show op CETV bespreken Joe Martino en ik deze studie en het bredere idee of het systeem zelf eenvoudigweg kapot is en kan worden opgelost, of dat we moeten nadenken over hoe we het kunnen verlaten. allemaal samen. De openingsclip staat hieronder en voor de volledige aflevering en honderden andere inspirerende shows en interviews kunt u vandaag een gratis proefperiode van 7 dagen op CETV starten .

De Rijken Hebben Meer Invloed

De onderstaande grafiek laat zien hoeveel politieke invloed verschillende groepen vandaag in Amerika hebben. Niet alleen de rijken hebben de meeste invloed, gewone kiezers hebben er in principe geen.

vs

In dit geval betekent “politieke invloed” dat het Congres op u reageert door de wetten en beleidsmaatregelen aan te nemen die u leuk vindt. Lage invloed betekent dat je wordt genegeerd – het congres neemt wetten aan die geen verband houden met wat je wilt.

Speciale belangengroepen hebben ook invloed op het openbare beleid. De onderzoekers verdeelden ze in twee soorten. “Massa” belangengroepen, die grote groepen georganiseerde burgers vertegenwoordigen, hebben een kleine hoeveelheid macht. Bedrijfsgroepen, zoals brancheorganisaties, hebben een gematigd bedrag, waarschijnlijk omdat ze het zich kunnen veroorloven meer te besteden aan lobbyen en politieke donaties.

Dit alles betekent niet dat gewone mensen  nooit  krijgen wat ze van het Congres willen. Soms kwamen gegevens uit de publieke opinie overeen met dingen die het Congres eigenlijk deed. De overgrote meerderheid waren echter ook resultaten die werden begunstigd door de rijke en zakelijke belangen. Statistisch gezien maakt het de overheid niet uit wat 90% van de Amerikanen denken.

Amerika Is Een Oligarchie

De auteurs definieerden vier mogelijke systemen die we zouden kunnen hebben: (1) democratie, (2) oligarchie, of semi-democratische systemen gedomineerd door (3) belangengroepen in het algemeen of (4) bedrijfsgroepen in het bijzonder. Je kunt de onderstaande grafiek bekijken en zelf beoordelen: Amerika komt in 2014 grotendeels overeen met het oligarchiemodel – een oligarchie van rijke individuen. In feite heeft het grote publiek zelfs minder invloed dan in een typisch oligarchiemodel.

vs

Het probleem hier is niet het bestaan ​​van rijkdom, of dat rijke Amerikanen politieke meningen hebben. Het is dat de overheid slechts 10% van het Amerikaanse volk vertegenwoordigt. Alle anderen leven met iets minder dan democratie.

De auteurs maken de volgende opmerkingen: Georganiseerde groepen lobbyen en verbroederen regelmatig met ambtenaren; bewegen door draaideuren tussen publieke en private werkgelegenheid; verstrekken van zelfbedienende informatie aan ambtenaren; wetsontwerpen; en veel geld uitgeven aan verkiezingscampagnes.

In de kern is dit een probleem van corruptie – veroorzaakt door geld in ons politieke systeem. Dergelijke corruptie is fundamenteel tegengesteld aan de idealen van onze republiek, omdat ‘het publiek waarschijnlijk een zekerder bewaker van zijn eigen belangen is dan enig haalbaar alternatief’.

De Afhaalmaaltijden

Hoewel sommigen misschien beweren dat de introductie van nieuwe campagnefinancieringswetten en anti-corruptiewetgeving het antwoord is, moeten we niet vergeten dat de vossen de baas blijven over het kippenhok en er is altijd weerstand van wetgevers om te introduceren, te implementeren en te handhaven wetgeving die hun macht zal verminderen en hen uiteindelijk schuldig zal maken aan het verkrijgen van hun macht door corrupte middelen. Meer dan waarschijnlijk zal dit probleem alleen worden opgelost als we de collectieve wil verzamelen om weg te lopen van dit systeem en er een creëren die beter aansluit bij onze waarden en ambities.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments