5 augustus 2021

INDIGNATIE

Indignatie.nl jaagt altijd naar interessante, belangrijke en controversiële perspectieven grotendeels uitgesloten van de mainstream media

Evacuatie van het migrantenkamp in Parijs verandert in fiasco

parijs

 9 total views,  3 views today

De evacuatie van een migrantenkamp van Porte d’Aubervilliers naar Parijs verliep niet zoals gepland. De operatie zou donderdagochtend bij zonsopgang plaatsvinden.

PARIJS En beschuldigd van nietsdoen, heeft de prefectuur van Parijs in plaats daarvan anderen de schuld gegeven.

Actu Paris legde uit dat volgens een migrantenverdedigingsorganisatie, de Collectif Solidarité migranten Wilson , “de evacuatie op het laatste moment werd geannuleerd”.

Vrijwilligers die donderdagochtend vroeg voor de evacuatie waren aangekomen, zagen op het laatste moment een chaotische scène. “De tien bussen van de regionale prefectuur en de twee van de stad Parijs zijn net leeg!”, Getuigde een vrijwilliger.

Volgens de vereniging moesten de bussen zorgen voor meer dan 200 migranten die in het kamp woonden, nu een van de grootste in Parijs na de evacuatie vorige maand van 1.600 mensen uit Porte de la Chapelle.

Een andere vereniging Utopia 56 , zei dat een misverstand resulteerde in 700 mensen massaal in Aubervilliers in de kou. “Geen communicatie, politiehoofdkwartier en Anne Hidalgo afwezig. Gespannen situatie, sommigen proberen in de bussen te stappen. 07:00: 1 bus vol maar operatie geannuleerd … omdat de politie niet komt. “

Volgens een journalist ter plaatse was er nog maar één bus over. Aan de “beveiligingsvoorwaarden was niet voldaan”, zei de stad Parijs. Actu Paris probeerde de stad en de regionale prefectuur te bereiken, zonder een antwoord te krijgen. De politie van Parijs verwijst terug naar het stadhuis en de prefectuur. Ze bevestigde “niet betrokken te zijn”.

Veel misverstanden waren zichtbaar op de gezichten van de migranten volgens de verenigingen, omdat ze van plan waren om in de bussen te stappen. “Er waren mensen uit de prefectuur, maar geen veiligheidstroepen om toezicht te houden op de evacuatie, en ze leken een beetje verloren. Het is echt een groot ding, “zei Yann Manzi, mede-oprichter van Utopia 56 , in een interview met France Bleu Parijs .

Volgens een onafhankelijke journalist ter plaatse noemde de burgemeester van Parijs een “meningsverschil” met de prefectuur van de politie, meer dan een “gebrek aan coördinatie”. Maar het is nog steeds niet duidelijk wat er echt was gebeurd.

Steun Indignatie via PayPal veilig en simpel.
Comments

comments