Video: Marco van Basten ‘sieg heilt’ tijdens LIVE uitzending van antiracisme voetbalwedstrijd

Video: Marco van Basten ‘sieg heilt’ tijdens LIVE uitzending van antiracisme voetbalwedstrijd

24 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Toevallig terwijl er één minuut minder gevoetbald werd dit weekend om daarmee een signaal af te geven tegen de incidenten bij FC Den Bosch, komt oud-voetballer en coach Marco van Basten op het idee om nog een extra foute grap te maken. Zo zou hij tijdens een uitzending ‘sieg heil’ hebben gezegd, dat is één van de taalkundige patronen van de nazi’s. Net zoals ‘heil Hitler’. Raar om dat zomaar te zeggen op tv, via NOS

Natuurlijk ontstond er op sociale media direct ophef over de uitspraak van Van Basten, die dus uitgerekend tijdens de antiracismeweek ‘sieg heil’ zegt op nationale televisie. Hoe geloofwaardig het is dat een voormalig EK-kampioen en voetbaltrainer zo klungelt weten we niet. Wellicht was hij dronken of zei hij het expres om ophef te veroorzaken, zo werkt dat weleens in het medialandschap, jammer genoeg. Zo van: “hé wil je €1.000, zeg dan even wat doms, Marko”.

De reacties waren in ieder geval, onafhankelijk van zijn intentie van Van Basten, niet al te mals:

KevinvanVianen on Twitter

Een wedstrijd in het teken van anti racisme, super mooi en dan #VanBasten met dit, wat een klootviool. Had al geen respect voor deze man en nu al helemaal niet. #ajaher https://t.co/sh1NYRrl8V

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenGedane zaken nemen geen keer, maar ‘een excuses aanbieden kan altijd’. Zo moet Van Basten gedacht hebben toen hij zijn trollactie mogelijk al voor de uitzending had uitgekiend en vervolgens laf buiten beeld inzette. Dat wat de oud-voetballer vervolgens deed? ‘Sorry’ zeggen natuurlijk.  #Pannenkoek #VanBasten

Antoine Demmenie on Twitter

Pannenkoek #VanBasten Marco van Basten biedt excuses aan na zeggen ‘Sieg Heil’ bij FOX Sports https://t.co/UqH2yS1Ig9

Met de berichtgeving van de afgelopen weken staat Nederland internationaal weer goed voor joker. Niet alleen was er weer de racismediscussie in de context van de hallucinante interpretaties van Zwarte Piet, maar was er ook dat incident bij Den Bosch en komt Marco van Basten er nog even overheen. Bedankt hé, Marco, goede grappen hoor! Poeh, poeh!Comments

comments