Interview met Viktor Orbán: VN-vluchtelingenplan lijkt erop dat George Soros het schreef

Interview met Viktor Orbán: VN-vluchtelingenplan lijkt erop dat George Soros het schreef

25 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Het ontwerp-VN-document over migratie “ziet eruit alsof het is gekopieerd van het Soros-plan”, zei premier Viktor Orbán afgelopen vrijdag in een radio-interview. De Verenigde Naties zijn een pluspunt, “maar we kunnen het niet toestaan ​​principes te formuleren die indruisen tegen de belangen van Hongarije”, zei Orbán tegen Kossuth Radio.

“En het pakket dat wordt voorbereid is in strijd met de Hongaarse belangen”, zei de premier. Orbán zei dat het VN-migratiepakket principes bevat die oproepen tot een versoepeling van de straf voor illegale grensoverschrijdingen en snellere asielbeheersprocedures. Met andere woorden, de VN adviseert landen hun regels inzake illegale migratie te versoepelen, voegde Orbán eraan toe.

Hij wees erop dat het VN-pakket ook de toewijzing van speciale rollen voor ngo’s in de omgang met migratie vereist. “Hongarije heeft slechte ervaringen met NGO’s; De pseudo-NGO’s die zich bezighouden met migratie eten uit de handen van de Amerikaanse financier George Soros, “zei Orbán. De regering zal het conceptdocument bespreken zodra het is gepubliceerd, voordat het erop reageert, zei Orbán. Terwijl Orbán het besluit van de Verenigde Staten om de besprekingen over het ontwerp van het pakket “zorgelijk” te beëindigen noemde, zei hij dat hij alleen de belangen van Hongarije zou overwegen wanneer hij commentaar gaf op het document.

De premier zei dat het VN-migratiepakket een aantal landen zou bedreigen en prees het “harde migratiebeleid” van landen zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Japan.

Hij zei dat de landen van Visegrad ‘niet gelukkig zouden zijn’ als er ‘mondiale documenten’ zouden zijn die de deur zouden openen voor acties die de nationale belangen zouden kunnen schaden. In een reactie op zijn recente bezoek aan Wenen zei Orbán dat de Oostenrijkse regering de afgelopen jaren “anti-Hongaars” was geweest, maar nu is de regering “eerlijk, eervol en pro-Hongaars”. Hoewel er nog steeds conflicten zijn, hebben attitudes de neiging voort te bouwen op de positieve tradities van historische ervaringen, voegde hij eraan toe. Gemeenschappelijke belangen zijn onder meer samenwerking op het gebied van veiligheid en grensbeheer.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  EU heeft problemen met Richtlijn Medische Hulpmiddelen

“We weten nog steeds niet of Italië lid zal worden van de Schengenzone of dat het zijn grenzen duurzaam kan verdedigen. Oostenrijk zou gemakkelijk een sleutelrol kunnen spelen bij het handhaven van het Schengen-systeem. “Orbán constateerde verschillen tussen de twee landen in termen van uitkeringen voor familieleden van werknemers in het buitenland die tienduizenden Hongaren treffen.

Hij zei dat Hongaren die in Oostenrijk werken hun socialezekerheidsbijdragen betalen evenals de Oostenrijkers, en toch stelt de regering daar regels vast die lagere gezinsbijslagen voor Hongaren zouden betekenen. “Dit is een nadeel ten nadele van de Hongaren”, zei hij, eraan toevoegend dat dit geen geschil was tussen Hongarije en Oostenrijk, maar een kwestie van interpretatie van het Europese recht.

Dit wordt duidelijk na een uitspraak van het Europese Hof van Justitie. Gevraagd naar de ontmoeting met de aartsbisschop van Wenen, kardinaal Christoph Schönborn, over de vervolging van christenen, zei Orbán dat de wereld van moslims divers was. “Wat we nu willen is dat inheemse christelijke gemeenschappen een kostbaar stuk van dit mozaïek blijven”, zei Orbán.

Europa was altijd een christelijk continent geweest, maar als massa’s moslims werden geïntroduceerd en gemengde populaties werden gecreëerd, zou een levensstijl gebaseerd op de christelijke cultuur worden bedreigd en zou het idee van het thuisland verdwijnen.

In een reactie op de Visegrád-top van vorige week zei Orbán dat de Tsjechische premier Andrej Babis zijn collega’s ervan had overtuigd dat, voordat een Visegrád-ontwikkelingsbank werd opgericht, eerst gezamenlijke economische projecten moesten worden uitgewerkt. Als blijkt dat een financiële instelling nodig is, moet dit worden gerechtvaardigd. Onder de mogelijke grote projecten noemde hij Noord-Zuid-infrastructuurontwikkelingen zoals de spoorwegverbinding Boedapest-Warschau en de snelweg.Lees ook:  The Troika Horse: EU Corona Package zet Italië (en Zuid-Europa) onder economisch beleg

Comments

comments