Miljoenen voor Trump’s schoonzoon: George Soros door de achterdeur naar het Witte Huis?

Miljoenen voor Trump’s schoonzoon: George Soros door de achterdeur naar het Witte Huis?

25 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Amerikaanse miljardair en financiële investeerder George Soros vervloekte de Amerikaanse president Donald Trump als een “bedrieger en dictator”. Hun wederzijdse afkeer wordt als een uitgemaakte zaak beschouwd. Of niet? Jared Kushner, de schoonzoon van Trump, heeft in elk geval geen probleem om miljoenen Soros ‘Wallstreet-octopus in zijn zakken te laten vallen. Maar voor welke overweging?

De “Westvleugel” in het Witte Huis is legendarisch. Een plek vol verhalen over oorlog en vrede, politieke overwinningen, intriges en nederlagen, historische presidenten zoals John F. Kennedy of Franklin Delano Roosevelt. De nieuwe verhuurder, Donald Trump, is amper drie maanden in functie – woedt al rond zijn Oval Office een machtsstrijd, waarvan het resultaat het toekomstige presidentschap van Trump zal vormen.

Dagenlang hebben Amerikaanse media de hele dag door ingewijden uit het politieke centrum van de wereldmacht aangehaald. Het gaat duidelijk omhoog in het Witte Huis. Hoog middag. Maar in plaats van sheriff tegen slechteriken wordt er nog een duel gehouden:

Liberale, globalistische krachten tegen rechtse conservatieve, nationale ideologen. En in plaats van Gary Cooper en Lee Van Cleef, zoals in de legendarische Western “Twelve O’clock”, staan ​​twee andere hoofdrolspelers onverzoenlijk tegenover elkaar: Trump’s controversiële conservatieve chief strateeg Stephen Bannon en Trump’s schoonzoon Jared Kushner. De ex-chef van het rechtse nieuwsportaal Breitbart, Bannon, wordt geciteerd als volgt:

“Ik hou van een shootout”

Mike Allen van de politieke nieuwsbrief Axios merkte op: “Westvleugel in oorlog” – de westvleugel in oorlog. CNN deed meer denken aan een “soap”. Nu bevestigde Trump indirect de machtsstrijd onder zijn topadviseurs. Hij vertelde de New York Post: “Steve is een goede kerel, maar ik zei dat ze het moesten repareren, of ik doe het.” Amerikaanse media interpreteerden de verklaring als het begin van het einde voor Bannon.

Het zou een hele verandering zijn. Eigenlijk was het plan van Trump om aantreden: zijn nogal liberale schoonzoon Kushner, stafchef Reince Priebus en Bannon zouden nauw moeten samenwerken. Dat lijkt niet te werken, integendeel. Hoe concreter de politiek wordt, het voorbeeld van de Syrische crisis, hoe opener de tegenstrijdigheden in inhoud worden.

Een week geleden maakte Trump een radicale ommekeer in zijn Syrische beleid. Als vergelding voor een incident met gifgas beval hij een luchtaanval op een vliegveld van het Syrische leger. De mantra Trumps was nog steeds in de verkiezingscampagne: we blijven uit Syrië, maar de Arabische Liga moet ervoor zorgen. Wat telt is een “America first” -beleid – “America first”.

Voor deze lijn is vooral Bannon. De 63-jarige was rijk als investeringsbankier en ging aanvankelijk ten strijde als oorlogshoofd van de rechtse Breitbart-website tegen het establishment. Daarna werd hij de campagneleider en hoofddenker van Trump in het Witte Huis. Als doel had hij de deconstructie van de staat besteed. Kranten over de hele wereld zaten vol berichten over de macht van Bannon en de gevaren na de inwijding van Trump.

Bannon noemt zichzelf graag iemand die op de achtergrond handelt. In een van zijn zeldzame interviews vergeleek Bannon zichzelf met Darth Vader. Bannon zei letterlijk: “Dick Cheney. Darth Vader. Satan. Dat is macht. “En hij voegde eraan toe:” Duisternis is goed. “Maar de schommeling in de politiek van Syrië heeft aangetoond dat de ster van Bannon in het Witte Huis zinkt, aldus de Amerikaanse media. Omdat hij tegen een luchtaanval was.

En nog voordat de aanval in Syrië bekend was geworden, is Bannon niet langer lid van de National Security Council van de Verenigde Staten. Zijn benoeming tot het belangrijke orgaan werd al beschreven als zeer ongebruikelijk en zelfs als een “taboe-pauze”.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Europees migratiepact: "Brave New World" of "Camp of Saints"?

Maar waar een verliezer is, is een winnaar meestal niet ver weg: de rol van Jared Kushner lijkt de afgelopen weken steeds belangrijker te zijn geworden. Trump’s “Secretary of Everything” noemde CNN de schoonzoon van de president. Hij is onlangs in Irak verschenen, naast Joseph Dunford, hoofd van de Amerikaanse generale staf, voor besprekingen over de strijd tegen terroristische milities IS. Kushner was – evenals Bannon – op een foto om te zien wanneer Trump met zijn naaste adviseurs de luchtaanvallen in Syrië volgde. En hij zat naast zijn vrouw tijdens het diner met het staatshoofd Xi Jinping van China in Florida.

De 36-jarige heeft een kantoor in de Westvleugel en een lange lijst met verantwoordelijkheden. Eén keuze: het vredesproces in het Midden-Oosten bevorderen, het bestuursapparaat omdraaien en inspraak hebben in relaties met landen als China of Mexico. In Duitsland en Europa zou een dergelijke rol ondenkbaar zijn voor de schoonzoon van een staatshoofd. In de VS lijkt het niet te kunnen schelen.

Kushner ziet eruit als het geïncarneerde cliché van de typische slimme business van Manhattan. Al in de Trump-verkiezingscampagne speelde hij een cruciale rol. Hij groeide op in een familie van rijke democraten in New Jersey aan de oostkust van de VS, zijn vader Charles is een onroerendgoedondernemer. En voor zover je weet, heeft papa ook geholpen met de opleiding. Volgens onderzoek van de economische journalist en Pulitzer Prize-winnaar Daniel Golden, werd Kushner alleen beschreven als een gematigde student door vertegenwoordigers van zijn middelbare school.

Niettemin werd Kushner geaccepteerd aan de Harvard University, die bekend staat om zijn uiterst rigoureuze selectieproces. Eerder had Papa Kushners $ 2,5 miljoen gedoneerd aan de elite universiteit. Kushner studeerde af in sociologie met een Bachelor of Arts (BA). Vervolgens studeerde Kushner aan de New York University Law School af in gecombineerde rechten- en bedrijfskunde met een arts en een master. Nogmaals, zijn vader had eerder een gift van US $ 3 miljoen aan de universiteit geschonken.

De familie Kushner wordt momenteel beschuldigd van mogelijke belangenconflicten bij de bouw van een wolkenkrabber in New York. Samen met zijn vrouw Ivanka wordt Trump Kushner beschouwd als het echte ‘machtspaar’ van het nieuwe presidentschap – anti-Nepotimus-regels of niet. Kushner heeft echter geen politieke ervaring. Als schoonzoon van Trump is hij echter lid van de Family Clan en heeft hij dus directe toegang tot het huidige Amerikaanse elektriciteitscentrum. Kushner was de drukste van allemaal aan het ‘hof van koning Donald’ en degene die het moeilijkst te vuren was, schreef de Washington Post.

Maar een van zijn vele zakelijke transacties zou de veelgeprezen schoonzoon van Trump meer problemen kunnen bezorgen met de klassieke kiezer van Trump: zoals het Joodse Bedrijfsnieuws van januari meldde, hielp Trump’s intieme vijand George Soros de schoonzoon van Trump en adviseur van Trump en zijn broer Joshua met een lening van $ 259 miljoen. Het gaat om een ​​nieuw vastgoedproject genaamd “Cadre”. Zoals het online magazine verder meldt, zou Soros een lange en zeer productieve relatie hebben met de Kushner-familie.

Cadre is een alternatieve online marktplaats voor investeerders en exploitanten van onroerend goed die de verouderde industrie een frisse wind wil brengen. Het bedrijf is opgericht door Ryan Williams en zijn twee broers Josh en Jared Kushner en is gestart in 2014. Dus waarom helpt Soros de dichtstbijzijnde adviseur van Donald Trump met geld? Het Joodse bedrijfsnieuws heeft zijn eigen theorie. Het is allemaal zoals in de beroemde film “The Godfather” van Francis Ford Copolla: alles is alleen zakelijk – niets persoonlijks.Lees ook:  "Ondenkbaar" dodental voorspeld in Bahama's na orkaan Dorian

Comments

comments