Black Friday komt eraan en 48 miljoen Amerikanen hebben nog steeds kerstschuld van vorig jaar

Black Friday komt eraan en 48 miljoen Amerikanen hebben nog steeds kerstschuld van vorig jaar

26 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De grootste winkeldag van het jaar is bijna hier en marketeers werken hard om zoveel mogelijk geld van Amerikaanse consumenten te krijgen. Helaas wordt het steeds moeilijker om consumenten hun portemonnee te laten openen, omdat velen van hen al in de schulden verdrinken. Als samenleving zijn we getraind om dit als “de gelukkigste tijd van het jaar” te beschouwen, en voor veel Amerikanen is het belangrijkste onderdeel van de feestdagen het openen van cadeaus op kerstochtend. Er is dus een enorme druk om veel geld aan cadeautjes uit te geven, maar dit leidt vaak tot hoge niveaus van creditcardschuld. Uit een zojuist vrijgegeven enquête bleek zelfs dat 48 miljoen Amerikanen “nog steeds creditcardschuld afbetalen van het afgelopen vakantieseizoen” …

De vakantie kan moeilijk zijn: uitgebreide maaltijden koken, koude temperaturen onder ogen zien, reisplannen maken die iedereen tevreden stellen.

Te veel uitgeven is echter te gemakkelijk. Volgens een NerdWallet-enquête van The Harris Poll betalen ongeveer 48 miljoen Amerikanen nog steeds creditcardschuld van het afgelopen vakantieseizoen .

Helaas betalen sommige van die consumenten de creditcardbedrijven meer dan twee keer wat die kerstcadeaus oorspronkelijk kosten, en het kan buitengewoon moeilijk zijn om ooit vooruit te komen als je vastzit in een schijnbaar eindeloze cyclus van schulden.

Dus waarom doen mensen het?

Welnu, volgens een financiële therapeut jagen veel Amerikanen een “emotionele ervaring” in deze tijd van het jaar …

Het kopen van geschenken vereist geld, tijd en energie als je je misschien al overweldigd voelt, zegt Amanda Clayman, een financieel therapeut in Los Angeles. Tijdens de vakantie “achtervolgen we een soort emotionele ervaring”, zegt ze. Denk aan: de liefde en het geluk van een Hallmark-film.

Maar gevoelens van verdriet of verlangen kunnen realistischer zijn. “Dit is een trieste en eenzame tijd voor veel mensen”, zegt Sarah Newcomb, gedragseconoom voor Morningstar. Winkelen (voor alles of nog wat) kan een handig coping-mechanisme zijn.

We willen wat we op televisie zien, maar wat we op televisie zien is niet echt.

Uiteindelijk verlaten veel Amerikanen het vakantieseizoen met een diepe teleurstelling, omdat ze alleen maar een illusie waren.

Ja, sommige rijke families hebben letterlijk honderden cadeaus onder hun kerstbomen dit vakantieseizoen, maar de meeste Amerikaanse families hebben het tegenwoordig erg moeilijk.

In feite leven meer dan twee miljoen van ons eigenlijk zonder basisbehoeften zoals “stromend water of sanitair binnenshuis”. Het volgende komt van Daisy Luther …

Een nieuw rapport zegt dat meer dan 2 miljoen Amerikanen in West Virginia, Alabama, Texas en de Navajo Nation Reservation in het zuidwesten leven zonder schoon stromend water of sanitair binnenshuis. Ze drinken uit vervuilde stromen. Ze dragen emmers van hetzelfde water naar huis om te wassen. Ze urineren en poepen buiten zonder afvalwaterzuivering.

De kloof tussen arm en rijk blijft groeien, en op dit moment hebben de rijkste 0,1 procent van alle Amerikanen nu evenveel rijkdom als de armste 90 procent van alle Amerikanen samen.

Laat dat even inzinken.

Dat is een recept voor maatschappelijke rampen, en het wordt erger met elk voorbijgaand jaar.

Een grote reden hiervoor is omdat de Federal Reserve de financiële markten kunstmatig heeft opgepompt en op maandag de aandelen opnieuw een hoogtepunt bereikten …

De S&P 500 en Nasdaq Composite bereikten de hoogste punten aller tijden en stegen respectievelijk 0,8% tot 3.133,64 en 1,3% tot 8.632,49. Beide indexen noteerden ook intraday-records. Het industriële gemiddelde van Dow Jones had ook een recordcijfer en behaalde 190,85 punten, of 0,5% tot 28.066,47.

President Donald Trump tweette over de plaat en zei: ‘Geniet ervan!’

Maar wat de meeste Amerikanen niet begrijpen, is dat 84 procent van alle aandelenrijkdom in handen is van de rijkste 10 procent van alle Amerikanen.

Lees ook:  Poetin ontketent strategische hel in de VS

Natuurlijk zal de beurszeepbel niet voor onbepaalde tijd duren. We zitten al in een winstrecessie en die winstrecessie zal naar verwachting doorzetten in het vierde kwartaal …

De winst in de S&P 500-index SPX, + 0,75% , zal nu naar verwachting 1,51% dalen in het vierde kwartaal van het jaar ervoor, volgens een FactSet-berekening van de gemiddelde prognoses van analisten voor individuele bedrijven. Een inkomstenrecessie wordt gedefinieerd als twee kwartalen of meer opeenvolgende dalingen op jaarbasis, en de inkomsten voor S&P 500 componenten daalden in de eerste twee kwartalen van 2019 en zullen dit vrijwel zeker opnieuw doen in het derde kwartaal – met bijna 95 % van de gepubliceerde kalender derde kwartaal rapporten, de winst is 2,34% gedaald, de grootste daling tot nu toe dit jaar.

En ongeveer 75 procent van de tijd leidt een recessie naar een volledige recessie voor de economie als geheel …

Driekwart (75%) van de inkomstenrecessies sinds de Tweede Wereldoorlog zijn veranderd in economische recessies, zei CFRA Chief Investment Strategist Sam Stovall, die Market Watch vertelde dat hij “zijn hoofd krabde” in een poging om analist pessimisme rond inkomsten te verzoenen met voortdurende beursrally’s.

Dus de waarheid is dat degenen die vieren wat de aandelenmarkt doet, waarschijnlijk niet te veel langer zullen vieren.

En we blijven elke dag meer slecht nieuws ontvangen van de reële economie. We hebben bijvoorbeeld net gehoord dat de grootste fabrikant van vrachtwagenmotoren in de Verenigde Staten ongeveer 2.000 werknemers zal ontslaan …

Die markttrends beïnvloeden nu Cummins, een Columbus, Ind., Fabrikant van zwaar materieel. Het is de grootste fabrikant van klasse 8 vrachtwagenmotoren en claimt in 2018 een marktaandeel van 38,3% ten opzichte van concurrenten zoals Daimler en Volvo / Mack.

Woordvoerder Jon Mills van Cummins bevestigde tegenover Business Insider dat het bedrijf, dat wereldwijd zo’n 62.610 mensen in dienst heeft, zijn wereldwijde personeelsbestand met ongeveer 2.000 zal verminderen. Die ontslagen zullen tegen het eerste kwartaal van 2020 voltooid zijn, zei hij.

Als een “perfecte storm” Amerika overvalt, geloven velen dat dit het laatste “normale” vakantieseizoen zal zijn dat Amerikanen zullen kunnen genieten.

Het is buitengewoon duidelijk geworden dat er moeilijke tijden aankomen, en een flink aantal experts zijn van mening dat de komende crisis nog erger zal zijn dan we in 2008 hebben meegemaakt.

Dus geniet van de tijd die je de komende weken met je familie en vrienden kunt doorbrengen, want er beginnen al grote veranderingen te gebeuren en onze natie zal binnenkort de ene na de andere grote hoofdpijn krijgen.Lees ook:  Hoe Bill Gates de wereldwijde gezondheid monopoliseerde

Comments

comments