Het bestraffen van onschuldige Cubanen en Palestijnen – Sancties en muren van Trump

Het bestraffen van onschuldige Cubanen en Palestijnen – Sancties en muren van Trump

26 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Cuba en Palestina hebben niet veel gemeen, behalve dat hun burgers onschuldige doelwitten zijn van de hatelijke boosaardigheid van Trump Washington. In het geval van Cuba is dit zestig jaar lang in verschillende mate uitgeoefend en de fandangos van het militair-industriële complex omvatten een poging om het land binnen te vallen en verschillende pogingen om de leider te vermoorden. Palestina daarentegen wordt beschouwd als een Israëlische kolonie, en in de Amerikaanse politiek is elke kritiek op Israël buitengewoon riskant, omdat er dan waarschijnlijk een goed gefinancierde poging zal zijn tegen herverkiezing van de belangrijkste betrokken persoon. Bijgevolg zijn er weinig leden van het Amerikaanse congres die proberen recht te spreken voor Palestijnen.

In de anti-Cuba campagne van sancties houdt het laatste deel van gemene gemene vluchten in dat vluchten vanaf de VS naar negen luchthavens in Cuba worden verboden, te beginnen in december. Zoals de New York Times opmerkte , “zal de timing luchtvaartmaatschappijen dwingen om kort voor Kerstmis en Nieuwjaar te vluchten naar het eiland, wanneer veel Cubaanse Amerikanen meestal naar huis vliegen voor de feestdagen.” Dit kwaadaardige verbod wordt aangevuld met nog een snufje gemeenheid, die, zoals gemeld door de Washington Post , een pijnlijke beperking inhoudt van de hoeveelheid geld die Amerikaanse burgers van Cubaanse afkomst hun familieleden naar huis kunnen sturen.

In 2014 probeerde Trump’s voorganger, president Obama, de betrekkingen met de regering van Havana na zoveel jaren van vervolging te normaliseren en oordeelde dat er geen limiet zou moeten gelden voor het aantal overmakingen naar Cuba, maar “de laatste wijziging stelt een limiet van $ 1.000 op het geld dat een persoon om de drie maanden naar een Cubaans familielid kan sturen, en verbiedt alle overmakingen aan familieleden die Cubaanse functionarissen of leden van de Cubaanse Communistische Partij zijn. Overschrijvingen van niet-families zijn verboden. ”De doelen van beperkingen die door Trump worden opgelegd, zijn de gewone burgers van Cuba, met als doel hen zoveel pijn te bezorgen dat ze in opstand komen tegen hun regering.

Lees ook:  Voormalig Trump-strateeg Steve Bannon gearresteerd op beschuldiging van oplichting van grensmuurdonoren

Halverwege de wereld vanaf het prachtige eiland Cuba ligt het zandige Palestina wiens Arabische volk niet wordt onderworpen aan Amerikaanse sancties, maar het slachtoffer is van door de VS gesteunde Israëlische kolonisten op hun land die de afgelopen dertig jaar steeds vaker van hen zijn gegrepen . Volgens het Amerikaanse agentschap USAID ontving Israël met een bevolking van acht miljoen dollar 3,2 miljard dollar van Washington in 2018 en krijgt het 3,8 miljard dollar in 2019. Niets hiervan komt ergens in de buurt van Palestijnen, maar, zoals gedetailleerd beschreven door de Congressional Research Service, is bijna allemaal gericht op militaire doeleinden.

Het lijkt er echter op dat er geen specifiek Amerikaans geld is toegewezen aan de bouw van de enorme muur die de Palestijnen van hun land afsnijdt. Israël ” strekt zich uit van 424 km van noord naar zuid, en de breedte varieert van 114 km tot op het smalste punt, 15 km” maar de Grote Muur is 670 km lang en heeft volgens de Israëlische verdedigingsmacht bijna de volledige lengte “Drie hekken, piramidevormige stapels prikkeldraad op de twee buitenste hekken, een lichtgewicht hek met inbraakdetectieapparatuur in het midden, een anti-voertuig sloot, patrouillewegen aan beide zijden en een gladde strook zand voor ‘ intrusion tracking ‘. ”Het verslaat Trump’s zuidelijke anti-immigrantenmuur, hoewel de bedoeling ervan vergelijkbaar is omdat het specifiek is gericht tegen mensen die Amerika geen kwaad hebben gedaan.

In 2014 verklaarde het Internationaal Gerechtshof (ICJ) dat de Palestijnse muur illegaal was in termen van internationaal recht, maar Washington besteedt geen enkele aandacht aan dat hof, evenmin als aan het Internationaal Strafhof (ICC) waarvan het overtuigd is “Bedreigt onaanvaardbaar de Amerikaanse soevereiniteit en de Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEr mag geen misverstand bestaan ​​over het feit dat noch Cuba noch Palestina enige vorm van bedreiging vormt voor de mensen of belangen van de Verenigde Staten van Amerika. De burgers van beide landen willen gewoon doorgaan met hun leven, maar aan de ene kant is de regering in Cuba niet van democratische overtuiging (op zijn zachtst gezegd) en Washington vindt dat het moet worden omvergeworpen, terwijl in Palestina de dreiging wordt overwogen door Arabieren naar Israël te gaan, welk land – in de ogen van Washington – op alle mogelijke manieren moet worden ondersteund.

Lees ook:  België in de wurggreep van de migranten geweld: een volk wordt geleidelijk geterroriseerd in zijn eigen land

De laatste Washington-aberratie over Palestina was de verklaring op 19 november van de staatssecretaris Pompeo dat de nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever het internationale recht niet schenden. De leden van de Veiligheidsraad van de Europese Unie, Duitsland, Frankrijk, Polen, België en Groot-Brittannië, merkten tactvol op dat “alle nederzettingenactiviteiten illegaal zijn volgens het internationale recht en de levensvatbaarheid van de tweestatenoplossing en de vooruitzichten op duurzame vrede aantast.”

Maar de Trump-regering zet haar harde en niet aflatende lijn voort in het bevorderen van wat zij als haar internationale belangen beschouwt.

Een verklaring voor de boosaardige houding van Trump ten opzichte van Cuba en Palestina is dat beide gelijkmoedig werden beschouwd door zijn voorganger, president Barack Obama, die door Trump wordt gehaat op wat alleen kan worden omschreven als een psychotische manier. Voor zover het door Trump gaat, was alles wat Obama in zijn presidentschap bereikte helemaal verkeerd en moet het worden weggevaagd.

Obama had aanzienlijk succes bij het bevorderen van normale relaties met Cuba en de New York Times meldde dat hij in december 2014 ‘zijn uitvoerende macht gebruikte om de decennia van vijandschap tussen Washington en Havana af te zwakken door zich te bewegen om gevangenen uit te wisselen en de diplomatieke betrekkingen tussen de twee te normaliseren landen, kwam een ​​deal tot stand met de hulp van paus Franciscus en na 18 maanden van geheime gesprekken tussen vertegenwoordigers van beide regeringen. ”Dit was een zeer verdienstelijke diplomatieke en menselijke prestatie. Maar alles is ingestort – of, beter gezegd, vernietigd – in de loop van de giftige anti-Cuba campagne door Trump en zijn grillige volgelingen.

Lees ook:  De nobele rage van Zweden: Mensen eten tegen klimaatprobleem wordt beloond

In september verklaarde de Amerikaanse minister van Financiën Mnuchin : “We nemen aanvullende maatregelen om het Cubaanse regime financieel te isoleren. De Verenigde Staten houden het Cubaanse regime verantwoordelijk voor zijn onderdrukking van het Cubaanse volk en de ondersteuning van andere dictaturen in de hele regio, zoals het onwettige Maduro-regime. Door deze wetswijzigingen ontzegt Treasury Cuba de toegang tot harde valuta, en we beteugelen het slechte gedrag van de Cubaanse regering terwijl we de lang lijdende mensen van Cuba blijven ondersteunen. , net zoals in Palestina.

Zoals vastgelegd door de Verenigde Naties tijdens de Algemene Vergadering op 7 november “Voor het 28e opeenvolgende jaar heeft de Algemene Vergadering van de VN een resolutie aangenomen waarin wordt opgeroepen tot beëindiging van het economische, commerciële en financiële embargo dat door de Verenigde Staten tegen Cuba wordt opgelegd.” 187 landen stemden voor de resolutie, waarbij alleen Brazilië en Israël (uiteraard) het beleid van Washington steunen om het Cubaanse volk te bestraffen.

Op vergelijkbare wijze heeft Washington de internationale afkeer van Israëlische illegale nederzettingen met minachting behandeld.

De speciale coördinator van de VN voor het vredesproces in het Midden-Oosten vertelde de Veiligheidsraad op 20 november dat de Israëlische nederzettingsactiviteiten “nog steeds een flagrante schending volgens het internationale recht” zijn.

Maar internationaal recht doet er niet toe voor Trump’s Washington. Hij beschouwt zijn beleid en acties als boven en niet onderworpen aan enige internationale wettelijke beperking. Hij zal onschuldige mensen in Cuba en Palestina blijven straffen omdat hij geen andere manier kent om te handelen wanneer hij wordt gepresenteerd met wat hij als een probleem beschouwt. Als hij normale betrekkingen met Cuba zou herstellen en de Palestijnen zou helpen bij het vestigen van hun nationale woonplaats, zou zelfs Trump een Nobelprijs voor de vrede kunnen krijgen. Helaas is zijn aard om giftige confrontaties te verkiezen en na te streven. En talloze miljoenen onschuldigen blijven lijden.Comments

comments