Koningin Máxima in Pakistan Geert Wilders woest om bezoek terreurstaat

Koningin Máxima in Pakistan Geert Wilders woest om bezoek terreurstaat

26 november 2019 1 Door Indignatie redactie

Koningin Máxima is maandagmorgen in het kantoor van de VN in Islamabad begonnen aan haar driedaagse werkbezoek aan Pakistan. De regering heeft haar om advies gevraagd over het verbeteren van toegang tot financiële diensten voor de bevolking. Slechts 21 procent van de volwassenen heeft die, bij vrouwen ligt het cijfer op 7 procent. Dat is een van de laagste scores in de wereld.

Jeroen Snel on Twitter

Koningin Máxima begonnen aan 3-daags VN-bezoek Pakistan. Op weg naar haar eerste bespreking in Islamabad #blauwbloed https://t.co/wrLxaBGyiD

Geert Wilders over bezoek Máxima aan Pakistan: “Ongepast en dom”

Zoals u weet heeft Onze Moedige Vorstin Máxima een geweldig belangrijke functie bij de VN, waardoor ze allerlei interessante mensen van over de hele wereld ontmoet. Zoals Shah Mahmood Qureshi, de minister van Buitenlandse Zaken van Pakistan. Dat is dezelfde Shah Mahmood Qureshi die vorig jaar zo blij was dat Geert Wilders zijn cartoonwedstrijd had afgelast vanwege bedreigingen. Bij de gratie van Allah de Almachtige zijn wij vooral blij dat we het tweetje nog hebben. Groetjes!

Shah Mahmood Qureshi on Twitter

By the grace of Allah Almighty, the blasphemous cartoon contest issue has been resolved due to effective diplomatic efforts of the Federal Government. We must all work together to deny extremists on all sides the space and opportunity to spread hatred.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMáxima kreeg zondag wel een scherpe aanval te verduren van PVV-leider Geert Wilders. Die sprak van een “ongepast bezoek.” Hij vond het bovendien “een beetje heel erg dom” dat de koningin “terreurstaat Pakistan bezoekt” kort nadat een tegen hem uitgesproken fatwa is herhaald.

Geert Wilders on Twitter

Ongepast bezoek en beetje heel erg dom. Koningin bezoekt terreurstaat Pakistan kort nadat Pakistaanse politicus #Rizvi zijn fatwa tegen mij als Kamerlid herhaalde om me af te slachten. Pakistaanse regering laat hem vrij ondanks rechtshulpverzoek. https://t.co/EOqAac4peo

De koningin bezoekt Pakistan in haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Dat moest voorafgaand aan haar komst worden benadrukt omdat Pakistaanse media royaal hadden uitgepakt over een ‘koninklijk bezoek’ uit Nederland. Die visite zou de onderlinge betrekkingen en het toerisme verbeteren, en de koningin zou zelfs in de bres springen voor Kashmir. Inmiddels is het beeld bijgesteld. In nieuwsuitzendingen op televisie werd zondag en maandag de ware reden van het bezoek uitgelegd.

De koningin, die maandag in alle vroegte aankwam in de hoofdstad Islamabad, werkt op haar eerste dag een hele reeks vergaderingen af, waarbij ze zich op de hoogte wil stellen van de situatie in Pakistan wat betreft de toegang tot bijvoorbeeld bankrekeningen, verzekeringen, sparen en leningen. Gewapend met die kennis kan ze dinsdag dan de gesprekken aangaan met de gouverneur van de centrale bank, met premier Imran Khan en president Arif Alvi.Comments

comments