BDS beweging en Antifa activisten schreeuwen dat Joden terug moeten maar de ovens in York U, Toronto

BDS beweging en Antifa activisten schreeuwen dat Joden terug moeten maar de ovens in York U, Toronto

27 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Antisemitisch geweld en haat aan een Canadese universiteit.

“Ga terug naar de ovens, ga terug naar Europa!”

Dat was wat Joodse studenten, pro-Israël activisten en Joodse gemeenschapsleden hoorden in Vari Hall.

Het was een woensdagavond op de Universiteit van York. Studenten en leden van de gemeenschap waren naar een modernistisch gebouw op de Keele Campus in York U gekomen om de verhalen van voormalige Israëlische soldaten te horen. De vrijwilligers met dienstdoende reservisten , twee vrouwen en vijf mannen, zes joden en één Arabische christen, waren daar om een ​​dialoog te voeren en vragen te beantwoorden over hun ervaringen in de strijd van Israël tegen het terrorisme.

Shar Leyb was opgegroeid in Canada voordat hij besloot om naar Israël te verhuizen en in de Israel Defence Forces te dienen. De lelijke scènes die hem op de Universiteit van York ontmoetten, was een Canada dat hij niet herkende.

“Het is extreem triest,” vertelde hij Front Page Magazine . “In Canada, mijn thuisland, riepen mensen vol haat en geweld op tot de dood van alle joden.”

De Vari Hall van York U was in het verleden het toneel geweest van enkele lelijke confrontaties, maar niemand had verwacht dat 500 BDS en Antifa bigots schreeuwende haat en aanvallende Joodse studenten op de campus zouden laten zien.

“Voor het evenement waren we aan het opzetten en een dove persoon kon het gezang horen,” zei Shar. “We gingen kijken en er waren een paar honderd mensen. Reservists on Duty gaat helemaal over dialoog, praten met de andere kant, hun zorgen begrijpen en een gemeenschappelijke basis vinden. Maar ze wilden niet praten.

Wat er is gebeurd, is te zien in tientallen virale video’s die zich snel over het internet verspreiden.

Amit Deri, de CEO van Reservists on Duty , had vóór het evenement bezorgdheid geuit over het potentiële gevaar aan de Universiteit van York. Posters met moord op Israëlische soldaten waren opgeroepen om boze protesten op te roepen. “Alles uit! Geen Israëlische soldaten op onze campus! ‘Hadden ze geëist. Een andere poster had demonstranten aangespoord om zwart te dragen. Dat is de kleur die geassocieerd wordt met antifa en gewelddadige anarchisten.

Terwijl boze bendes “Van Toronto tot Gaza, Globalize de Intifada!” En “Intifada, Intifada, ga terug naar de ovens” in de hal buiten, probeerden anti-Israëlische misdadigers in de kamer de luidsprekers neer te roepen. Studenten werden geduwd en geschoven door BDS-bigots die met PLO-vlaggen zwaaiden en terroristische slogans reciteerden die vastbesloten waren het evenement te sluiten en te voorkomen dat de Israëlische veteranen werden gehoord.

Maar de vrijwilligers met Reservists on Duty, Shillman-fellows, hadden hun eigen ervaringen bij de Israelische Defensietroepen en hadden een trainingsprogramma van een jaar gevolgd om hen voor te bereiden op universiteitscampussen.

De menigte buiten had misschien een aantal Joodse studenten geïntimideerd, maar de zeven vrijwilligers met Reservists on Duty bleven kalm en kalm. Een van de vrouwelijke veteranen was op zoek- en reddingsdienst geweest. Ze zei dat het tafereel buiten niets was vergeleken met wat ze had meegemaakt.

“We zitten in gevaarlijke situaties, we zijn niet bang,” vertelde Shar Leyb studenten in het publiek. “Je moet je vrijheid van meningsuiting uitoefenen.”

In het centrum van de lelijkheid stonden de beruchte studenten tegen Israëlische apartheid. SAIA was al eens geschorst vanwege zijn tactiek. En er was weinig veranderd toen SAIA’s account een Quds News Network-verhaal retweette waarin de haatgroep werd gecrediteerd omdat hij “dapper protesteerde en erin slaagde een evenement te verstoren”.

Nazih Khatatba die de moord op vier rabbijnen in een synagoge had geprezen omdat ‘moedig’ er ook was.

Maar pro-Israël activisten geloven dat een aanzienlijke aanwezigheid door antifa de situatie echt explosief had gemaakt. De twee sets van radicale activisten leken te functioneren als één beweging bij het organiseren van de aanslagen en vervolgens het ontwikkelen van een enkel verhaal waarin Joodse studenten en activisten de schuld werden gegeven van het geweld tijdens het evenement.

“Dit was de eerste keer dat we een zeer effectieve samenwerking zagen tussen antifa en BDS pro-islamistische activisten,” vertelde Amit Deri aan Front Page Magazine . “Deze gebeurtenis was het bewijs dat er een diepe band bestaat tussen BDS en degenen die de westerse beschaving haten.”

Shar Leyb waarschuwde dat de intensivering van de samenwerking tussen deze twee gewelddadige groepen ertoe kan leiden dat mensen ernstig gewond raken. Antifa-evenementen hebben vaak geleid tot groot geweld en ernstig letsel.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Coronavirus: waarom strengere maatregelen voor studenten en hen de schuld geven van infectiepieken verkeerd is

De gebeurtenissen aan de York University waren zo ernstig dat ze veroordeling van Premier Ford en premier Justin Trudeau trokken .

“Ik ben teleurgesteld dat de universiteit van York gisteravond een protest van haat heeft laten plaatsvinden in Vari Hall. Ik sta bij de Joodse studenten en de Joodse gemeenschap, ‘verklaarde Ontario Premier Doug Ford.

“Op woensdagavond braken geweld en racistische gezangen uit tegen een evenement georganiseerd door de Joodse gemeenschap aan de Universiteit van York. Wat er die nacht gebeurde was schokkend en absoluut onaanvaardbaar. Antisemitisme hoort niet thuis in Canada. We zullen het altijd & alle vormen aan de kaak stellen van haat, “tweette premier Justin Trudeau.

Trudeau’s veroordeling was opmerkelijk gezien de algemene onvriendelijkheid van zijn regering tegenover Israël.

Ondanks deze officiële veroordelingen, waren de enige actie die werd ondernomen vier toegangstickets . Dat zal gewelddadige menigten niet afschrikken om zich in de toekomst te richten op Joodse en pro-Israëlische evenementen.

En er is geen veroordeling geweest van studenten tegen de Israëlische apartheid bij naam.

Ondertussen blijft het studentencentrum van de Universiteit van York een muurschildering weergeven die de praktijk van moslims die joden naar Joden werpen, betovert. Weinig Joodse studenten en leden van de gemeenschap waren verrast dat antisemitisch geweld plaatsvond in een universiteit waar openbare kunst antisemitisch geweld viert.

Verontwaardiging over antisemitisch geweld op Canadese universiteiten is al lang geleden. De antisemitische oproer aan de Concordia University in 2002, waaronder gebroken ramen en een aanval op een overlevende van de Holocaust, werd alom veroordeeld. En toch gaat de lelijkheid aan de Concordia University door.

De echte impact van deze evenementen zal worden gevoeld bij de studenten, niet bij de politici.

Terwijl de leden van Reservists on Duty teleurgesteld waren over het gebrek aan dialoog met anti-Israël-demonstranten, geloven ze dat de lelijkheid die wordt tentoongesteld de haat van de BDS-beweging heeft ontmaskerd.

“Dit was geen botsing tussen gelijke groepen, dit was antisemitisme,” vertelde Amit Deri. “Dit is een gewelddadige groep die niet kwam om te protesteren, maar om geweld te plegen. Het is heel duidelijk wie de gewelddadige en gevaarlijke mensen zijn. “

Reservisten van dienst waren niet gekomen om ruzie te maken. Ze waren gekomen om hun ervaringen te delen in de frontlinie van terreurbestrijding. Ze hadden niet verwacht dat ze er op een Canadese universiteit tegenover zouden staan. Maar ze werden ook niet geïntimideerd of afgeschrikt door de haat en het geweld. In plaats daarvan hopen ze dat ze joodse studenten hebben laten zien hoe ze groot en trots kunnen zijn tegenover de lelijkste uitingen van antisemitisme.

Aan de Universiteit van York vond Shar Leyb een campus waar Joodse studenten bang zijn zich publiekelijk te identificeren met hun erfgoed en hun geloof. Ze verbergen de identificerende symbolen, zoals de Davidssterren, die misschien weggeven wie ze zijn. “Joden zijn bang om rond te lopen op de campus,” vertelde hij Front Page Magazine .

De veteraan van een speciale troepeneenheid in het Israëlische leger, die nu in de privésector werkt, is van mening dat de confrontatie met de BDS-menigte joodse studenten heeft aangetoond dat het mogelijk is om sterk te blijven tegenover antisemitisme. Zijn advies aan Joodse studenten is om: ‘lid te worden van clubs, contact op te nemen met de administratie, zorg ervoor dat dit soort dingen niet op de campus gebeuren, maak het een publiek feit, sta op, wees niet bang om Joods te zijn, dus geschiedenis doet dat niet’ t herhaalt zichzelf. “

Een paar jaar geleden werd aan de Concordia-universiteit een joodse student verteld zijn keppel te verwijderen. Een item van joodse religieuze betekenis. Als reactie hierop werden joodse studenten aangespoord om er zeker van te zijn ze trots te dragen. Zojuist had de Graduate Student Union van de Universiteit van Toronto, die BDS ondersteunt, geweigerd om Kosher-voedsel op de campus te ondersteunen omdat dat pro-Israël zou zijn.

De veteranen van Reservists on Duty kwamen naar de Universiteit van York om hun verhalen te vertellen en studenten kennis te laten maken met de realiteit van Israëls strijd tegen het terrorisme, maar ze vertrokken nadat ze Joodse studenten hadden geholpen hun stem te vinden.Lees ook:  Quillette's lijst met "Antifa-journalisten" had me kunnen vermoorden

Comments

comments