Rechtse regeringen in de hele wereld zakken door het moeras  van corruptie door persoonlijk gewin

Rechtse regeringen in de hele wereld zakken door het moeras van corruptie door persoonlijk gewin

27 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De wereld is momenteel verstrikt in massale misdrijven in functie door hoge regeringsfunctionarissen, waaronder staatshoofden en regeringsleiders, die meer geïnteresseerd zijn in persoonlijk gewin dan in overheidsdienst. Vermengd met financiële en politieke schandalen in tientallen landen is het spookbeeld van sommige overheidsfunctionarissen die betrokken zijn bij illegale seksuele activiteiten met minderjarige personen.

De Israëlische premier Binyamin Netanyahu wordt geconfronteerd met een derde algemene verkiezingen in een jaar tijd en is de eerste Israëlische premier geworden die tijdens zijn ambtsperiode strafrechtelijk is aangeklaagd. Netanyahu werd aangeklaagd wegens omkoping, fraude en vertrouwensbreuk. Ondertussen Indiase premier Narendra Modi en zijn rechtse hindoe-nationalistische Bharatiya Janata Party (BJP) worden geconfronteerd met kosten die zij ontvingen campagne donaties van RKW Developers Ltd., een bedrijf gekoppeld aan de Mumbai terroristische bom ontploffing van 1993 aanvallen die gedood 257 mensen en gewonden 1.400. Hypocriet probeerde Modi de oppositiecongrespartij de schuld te geven dat deze niet agressief of waakzaam genoeg was tegen de daders van de bomaanslagen in Mumbai.

Ondertussen wordt de Amerikaanse president Donald Trump geconfronteerd met beschuldiging van zijn ambt op grond van omkoping, afpersing, obstructie van het Congres en getuige intimidatie, naast andere aanklachten.

Bovenop de problemen van Trump is het mysterie over de dood in een federale gevangenis in New York City – het Metropolitan Correctional Center (MCC) – van miljardair veroordeelde zedendelinquent en beschuldigde minderjarige sekshandelaar Jeffrey Epstein. Epstein, een goede vriend van Trump, was in afwachting van een proces tegen federale aanklacht wegens sekshandel met zijn vloot van vliegtuigen en residenties op de Amerikaanse Maagdeneilanden, Manhattan, Frankrijk en New Mexico. Twee MCC-wachters terwijl Epstein naar verluidt zichzelf in zijn cel heeft opgehangen, zijn gearresteerd door de federale autoriteiten. Het Epstein-schandaal heeft niet alleen Trump verstrikt, maar ook de Britse hertog van York, Prins Andrew. De hertog, die een relatie met Epstein onderhield na de veroordeling van de minderjarige seksbank van Wall Street investeringsbankier in 2007 in Florida, heeft ontslag genomen uit alle officiële functies als gevolg van het Epstein-schandaal. De beslissing, die naar verluidt werd gepromoot door koningin Elizabeth II, kwam na een rampzalig interview dat Andrew aan de BBC gaf, wat leidde tot nog meer vragen over zijn relatie met Epstein. Andrew ontkende beschuldigingen van het voormalige Epstein-slachtoffer van de mensenhandel in geslacht Virginia Giuffre over zijn relatie met haar toen ze 17 was, jonger dan de leeftijd van toestemming in Engeland.

Lees ook:  In 'Blue Leaks' zit een schat aan gehackte politiedocumenten die door Anonymous zijn vrijgegeven

Doorgewinterde koninklijke wachters in Londen beschouwen Andrew’s val uit genade als het grootste koninklijke schandaal sinds koning Edward VIII afstand deed van de troon in 1936 om te trouwen met de Amerikaanse gescheiden en pro-nazi, Wallis Simpson.

Het is niet alleen Andrew die wordt geconfronteerd met een onderzoek naar seksueel wangedrag. De Britse premier Boris Johnson, weken verwijderd van zijn poging om zijn gehavende conservatieve partij te redden in een algemene verkiezing van 12 december, wordt geconfronteerd met beschuldigingen dat hij, terwijl hij burgemeester van Londen was, zijn Amerikaanse vriendin Jennifer Arcuri een gunstige behandeling gaf voor het officiële Londense stadsbedrijf. Dit omvatte de deelname van mevrouw Arcuri aan officiële handelsmissies van Londen naar Kuala Lumpur, New York, Singapore en Tel Aviv. Johnson wordt ook onderzocht voor een andere affaire met een onbetaalde stadsadviseur, Helen Macintyre, die het kind van Johnson heeft gebaard. In Groot-Brittannië zou het geen seksschandaal zijn als de Tories er niet bij betrokken waren. Het toevoegen van Johnson’s politieke ellende was het ontslag van zijn Welshe secretaris, Alun Cairns,

In Frankrijk heeft president Emmanuel Macron te maken gekregen met toenemende kritiek van sommige van zijn eigen ministers voor vermeende regeringsvoet slepen bij het onderzoeken van de activiteiten van Epstein in zijn residenties in Parijs, Nice en Biarritz. Oproep voor een volledig onderzoek van Epstein’s activiteiten in Frankrijk zijn minister van Buitenlandse Zaken Marlene Schiappa en minister van Buitenlandse Zaken Adrien Taquet. Van bijzonder belang voor Franse onderzoekers die hun eigen onderzoekslijn naar Epstein willen openen, zijn de omstandigheden rond zijn herhaalde bezoeken aan Frankrijk tijdens een reis met een Oostenrijks paspoort in de jaren tachtig.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenMacron werd ook getroffen door iets dat Trump’s eerste twee jaar in zijn ambt aantastte, kabinetsambtenaren die extravagant van de belastingbetalers leefden. In het geval van Trump was het zijn minister van Gezondheid en Human Services Tom Price, gevolgd door Ben Carson, minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, minister van Financiën Steve Mnuchin, minister van Handel Wilbur Ross, en Scott Pruitt, beheerder van het milieubeschermingsbureau. Macron werd geconfronteerd met een soortgelijk schandaal met zijn minister van Ecologische en Solidaire Transitie, Francois De Rugy, die € 63.000 belastinggeld besteedde om zijn appartement in Parijs op te knappen. Andere aankopen waren een hometrainer van € 700, een gouden haardroger van € 499 en diners met kreeft en champagne. Deze woedende anti-soberheid ” gilets jaunes” (geel vest) demonstranten. Price, Pruitt en De Rugy hebben allemaal ontslag genomen over hun respectieve griftingschema’s voor de staatskas.

Lees ook:  De koning van het schijn optimisme Mark Rutte

Net zoals nepotisme is aangenomen als officieel beleid van Trump met betrekking tot de schoonzoon van Trump, Jared Kushner, en zijn vrouw en de dochter van Trump, Ivanka Trump, in hoge posities in het Witte Huis, de schoonzoon van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan positie in de Turkse regering heeft geresulteerd in nepotisme. Berat Albayrak, die getrouwd is met de dochter van Erdogan, Esra Erdogan, diende eerder als minister van Energie en Natuurlijke hulpbronnen voordat hij werd benoemd als minister van Financiën en Schatkist.

In het huidige internationale klimaat van ongebreidelde corruptie en fraude, duurde het niet lang voordat Kushner en Albayrak hun eigen “backchannel” oprichtten, waarvan wordt aangenomen dat het dubieuze zakelijke regelingen mogelijk maakt waarbij de bedrijven van Kushner, Trump betrokken zijn (inclusief nauwe Erdogan-adviseur Mehmet Ali Yalcindag , Zakenpartner van Trump in Trump Towers Istanbul en eigenaar van het nieuwsnetwerk van CNN Turk), en Calik Holding van Albayrak. Degenen die zijn gemarginaliseerd door de nauwe zakelijke relaties tussen de Trumps, de Erdogan-familie en Yalcindag zijn de Syrische Koerden, de territoriale integriteit van Syrië, de verbannen Turkse zakenman en de islamitische charismatische leider Fethulleh Gulen (die in Pennsylvania wordt verbannen met zijn uitlevering aan Turkije als een uitlevering aan Turkije topvraag van Erdogan naar Trump), en Armeense genocide veroordelingen door de Amerikaanse Senaat en het Witte Huis. Amerikaans-Turkse relaties worden nu beschreven als tussen de ‘twee schoonzonen’, een verwijzing naar Kushner en Albayrak. Een vergelijkbare dubieuze relatie bestaat tussen Kushner en Saoedi-Arabische kroonprins Mohammed bin Salman. Een van de slachtoffers van zo’n schaduwdiplomatie wasWashington Post- columnist Jamal Khashoggi, die in oktober 2018 werd vermoord in het Saoedische consulaat-generaal in Istanbul.

Lees ook:  De verborgen agenda van het bezoek van Trump aan India

In Latijns-Amerika zijn verschillende progressieve leiders aangetast door omkopingsregelingen waarbij de Braziliaanse bouwgigant Odebrecht SA Sergio Moro betrokken was, de hoofdrechter die voormalige Braziliaanse presidenten Dilma Rousseff en Luiz Inácio Lula da Silva bond in het omkoopschandaal in de criminele sonde genaamd Operation Car Wash, werd benoemd tot minister van Justitie in de extreemrechtse regering van president Jair Bolsonaro. Sindsdien is vernomen dat Moro, terwijl hij een officier van justitie was, op criminele wijze samenzette met hoofdofficier van justitie Deltan Dallagnol om Lula aan te klagen en vuil op te graven bij de president van de rechter van het hooggerechtshof, Teori Zavascki, een aangestelde Rousseff. Moro’s misdrijf heeft ertoe geleid dat Lula uit de gevangenis is bevrijd en de hele verzonnen zaak tegen hem opnieuw is onderzocht als een politieke vergeldingsoperatie.

Op 19 januari 2017 stierven Zavascki en andere passagiers bij de crash van een klein passagiersvliegtuig Hawker Beechcraft ten noorden van Rio de Janeiro. De algemene consensus is dat Zavascki, die een zaak met meer dan 200 Braziliaanse politici had aangespannen, waaronder toenmalig president Michel Temer (die Rousseff opvolgde na haar politiek geïnspireerde afzetting en ontslag), het slachtoffer was van een luchtmoord. Hoewel slechts enkele van de potentiële doelen van Zavascki bekend waren, heeft het feit dat Bolsonaro Moro als minister van Justitie heeft genoemd veel Brazilianen die een ‘tegenprestatie’ vermoeden. Sindsdien is ontdekt dat een van de doelen van rechter Zavascki de Braziliaanse senator Flavio Bolsonaro was De zoon van Jair Bolsonaro, en die wordt verdacht van bankfraude en het witwassen van geld aan, onder andere, de First Lady in Brazilië, Michelle Bolsonaro.

Over de hele wereld, van Japan tot Malta en Argentinië tot de Filippijnen, zijn rechtse politici die beloofden “het moeras te draineren” van openbare corruptie en anderszins “schoon huis”, getoond als de kampioenen van moerassen en financieel vuile huizen.Comments

comments