De leugens en het verzwijgen van Mark Rutte en boerka Hennis Plasterk slecht voor onze democratie

De leugens en het verzwijgen van Mark Rutte en boerka Hennis Plasterk slecht voor onze democratie

28 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Het parlement voorliegen is in dit land een “slippertje” en een gevalletje “coalitie moet overeind blijven”.

Gisteren hebben we weer aan den lijve mogen ondervinden, dat alles door de beugel kan, zolang je je als partijsoldaat maar aan het regeerakkoord houdt. Als de krachteloze oppositie dan blijft sputteren, is een eerste minister de eerste die het gesputter lachend van tafel veegt, met een ongrijpbaar argument:

Ondanks dat meerdere partijen in de Kamer het moeilijk konden geloven dat de premier zich daar niets over kon herinneren, bleef Rutte volhouden dat hij er geen herinnering aan heeft. Of de premier daarover de waarheid vertelt, is volgens Rutte “een kwestie van vertrouwen”.

Een kwestie van vertrouwen?

Je moet maar durven. Maar voor een psychopaat is het geen kwestie van durven. Hij vindt dat hij het weer keurig heeft opgelost en dicht zichzelf hoogstwaarschijnlijk enorme leiderschapseigenschappen toe. Die 70 burgerdoden in Irak interesseren hem niets. Hij blijft het zonnetje in huis. Maar ook oppositieleden als de saloncommunist Klaver en de rabiaat-zionist Wilders worden niet warm of koud van wat burgerdoden. Het feit wordt alleen als hefboom gebruikt om het de tegenstander (een ander loket in het gebouw van staat) moeilijk te maken. Het gaat niet over die burgerdoden, het gaat om het liegen dienaangaande. Iedereen weet, dat je nooit in de politiek verzeild raakt wegens je onbesproken integriteit en eerlijkheid. Dat zijn slechte eigenschappen en maak je je in Den Haag en omstreken belachelijk. Dus keihard liegen wordt bestraft met tandeloos geblaf. Zinloos.

Het is al absurd dat in deze Kroonkolonie een kabinet beslist over een missie en het verlengen ervan. Dat komt, omdat er een coalitie is en niemand wil voor zijn rekening nemen het kabinet ergens over te laten struikelen. Want dat wordt bij de volgende verkiezingen afgestraft. Het kiezersvolk is dus ook een onbegrijpelijke horde gewetenloze egoïsten. Het CDA had het kabinet om zeep moeten helpen. Maar onze vermeend christelijke mannenbroeders doen dat niet. Het interesseert ze dus in feite niets, die burgerdoden in Irak. Omdat het moslims waren?

Lees ook:  Zou het echt? Doen de burgers er in RutteVier nu wel toe?

De Nationale Leugenkampioenschappen

Het gaat weer over het bombardement op Hawija in 2015. Het parlement wil van de minister horen hoe het zat, wie er van wist en wanneer. En vooral: wanneer is men er over beginnen te liegen.

Even voor de goede orde: geheugenverlies is synoniem voor verbruikt leugenarsenaal. Als je dus niets meer weet om de waarheid te omzeilen, dan veins je “gebrek aan herinnering” o.i.d.

We genieten nu al van het gestuntel en gehakkel van de verantwoordelijke politieke lilliputter die over de Nederlandsche Strijdkrachten gaat. Van Bijleveld naar Slagveld. In het eerste deel van de leugencompetitie gaf ze voormalig minister Hennis-Plasgoot de schuld, maar dat mag natuurlijk niet. Daarom is nu deel twee aan de orde. Nog harder liegen om je voorganger uit de wind te houden. In een normaal land laat je die dan even wat toelichten, maar nee, te druk in Irak met het ontwijken van kogels en andere fluitende voorwerpen…..

Het parlement gaat alles slikken en de laatste restjes oplikken. Rutte c.s maakt van Nederland de Gekke Henkie van Europa. We staan er bij en kijken er naar. Niet alleen de NATO is hersendood.

hennis

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVoor de bevolking werkt dit systeem niet.

Er is niemand in dit land die er voor heeft gekozen om F-16’s bestemd voor de landsverdediging te gebruiken om lucratieve Shell-concessies in het Midden Oosten veilig te stellen. Er is geen referendum over geweest en u kunt wel raden wat de uitslag was geweest. Daarom heeft men bij de gevestigde orde een grondige hekel aan het fenomeen volksraadpleging. Je kunt de domme massa toch niet laten beslissen over zoiets gewichtigs als de belangen van het “koningshuis” als grootste Shell-aandeelhouder??

Lees ook:  Vijf defecte gebouwen van Russiagate

Dit land is corrupt en vergeven van de belangenverstrengeling. Het is niet voor niets dat Nederlandse beroepsmilitairen als huurling worden ingezet in landen waar wij niets te zoeken hebben. Men had ook graag een totale oorlog in Oekraïne gezien en daar zelfs een passagiersvliegtuig voor neer laten halen, c.q. verdwijnen. De onderste steen zou boven komen, maar er werd direct een geheimhoudingsovereenkomst tussen dader en slachtoffers getekend. “Nabestaanden” doen er het zwijgen toe.

De corruptie en belangenverstrengeling gaat zelfs zover, dat kabinetten, ministeries en lokale overheden totaal zijn geïntegreerd in het malafide systeem van kiezersbedrog en dictatuur. Niemand wordt gekozen, iedereen wordt geselecteerd en benoemd. Partijsoldaten die uit de pas lopen, worden geliquideerd. Een rechter die echt recht wil spreken, wordt door zijn ambtseed teruggefloten. Want de grootaandeelhouder van Shell benoemt rechters, commissarissen in de provincie, burgemeesters van gemeenten, is voorzitter van de voormalige Bloedraad van Karel V, de Raad van State. Alles in deze Kroonkolonie draait om de belangen van de stadhouder namens de Kroon.

In het parlement kan worden ingedamd over van alles en nog wat, maar er wordt anders beschikt aan de hand van een geheime agenda.

Met een premier die zijn gehele carrière aan elkaar heeft gelogen, wordt het er alleen maar slechter van. Wij moeten volgens deze fantast niet zeuren, we zijn welvarend en we gedragen ons daar niet naar. Alle kritiek dient te verstommen en we kunnen best wat delen met de minder bedeelden, zoals immigranten en andere Syrische deserteurs. Je beweert vandaag dat er geen cent naar Griekenland gaat en morgen maak je enkele miljarden over. Dat kan, omdat de Nederlanders er niet over gaan. De premier is als roeptoeter van de macht goed op zijn plek. Hij blijft liegen en misleiden tot zich een volgende kandidaat-oplichter aandient.

Tijd voor een zakenkabinet, zeggen sommigen, ook in Den Haag.

Lees ook:  Er komen nieuwe details naar voren die de VS koppelen aan de laatste poging tot staatsgreep in Venezuela

IJdele hoop en meer van hetzelfde, als er niet structureel iets wordt gedaan aan de comateuze Nederlandse mentaliteit. Wij hebben wel een idee over de installatie van een zakenkabinet of iets wat daar op lijkt. Maar dan moet er heel wat meer worden aangepast in het bestel. Want je kunt je toch amper voorstellen dat de “koning” de regering gaat vormen samen met een zakenkabinet? Wat zou er dan veranderen? U kunt het antwoord wel raden. Daarnaast wil men dan dat het parlement “de regering gaat controleren” op haar daden en beleid. Dat gaat echter lang niet ver genoeg. Een regering is een uitvoerend orgaan, organiseert en draagt de volkswil uit. Kritiekloos, daar worden de ministers voor betaald. Ministers worden niet betaald voor een mening of leuke beleidsvoornemens. Hoedt u voor politici met “ideeën”, want ze bedenken nooit zelf iets.

In de republiek is het Hoogste College de Nationale Vergadering, die uit afgevaardigden van de gewesten bestaat. Daar wordt het beleid gemaakt, niet achter de regeringstafel. De Vergadering zendt, de regering ontvangt. Coalities en regeringsakkoorden voor de lange termijn zijn verboden. Alles politieke beslissingen moeten “ad hoc” per onderwerp worden besloten. We zullen er in een volgend artikel op terug komen.

Coalities (combines in wielerjargon) zijn de dood in de pot voor democratisch handelen. Dat zien we dagelijks in de tweede Kamer. Kabinet-69 had al een keer of tien gesneuveld moeten zijn. Figuren als Rutte hadden nimmer aan de bak gekomen en hun leven moeten slijten als gladde verkopertjes van pindakaas of nuttige sociaaleconomische bijdragen aan de maatschappij. Men denke aan cabaretvoorstellingen of tuinonderhoud in TBS klinieken. Dan denk je niet aan zo iemand als “premier” of “excellentie”.

Iedereen blijft dus zitten waar hij of zij zit. Dat voorspelden we gisteren ook al. Coalities zijn de dood in de pot van de democratie.Comments

comments