EU roept noodsituatie uit: De planeet kantelt net op tijd

EU roept noodsituatie uit: De planeet kantelt net op tijd

29 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De schurk  Hans Joachim Schellnhuber  heeft net op tijd voor de volgende klimaatconferentie in Madrid (2 tot 13 december) een omslagpunt ontdekt. Kort voor klimaatconferenties is het klimaat traditioneel bijzonder onstabiel. “Omslagpunten worden eerder bereikt: onderzoekers waarschuwen voor planetaire noodtoestand”, kopt bijvoorbeeld de kop van Focus-Online en voegt eraan toe: “De opwarming van de aarde wordt erger”.

In de tussentijd is het verbazingwekkend dat onderzoekers worden geplaagd door nieuwe “steeds verslechterende” bevindingen in de aanloop naar een klimaatconferentie en onheilspellende “omslagpunten” ontdekken.

2018: Vóór de conferentie over klimaatverandering in Katowice (2 tot 14 december 2018) zei Schellnhubers Potsdam Institute for Climate Impact Research: ” We hebben bijna geen tijd meer .” Er is nog maar een decennium over voor de klimaatverandering. komt dat we al de zogenaamde omslagpunten met een opwarming van meer dan 1,5 graden kunnen overschrijden, wat zou kunnen leiden tot een zichzelf versterkende verdere opwarming. “

2017: Op de klimaatconferentie in Bonn (6 tot 17 november 2017) werd met andere woorden dezelfde marmot begroet. Oorspronkelijke sound PIK : “Stijgende zeespiegel en de verzuring van de oceanen, toenemende risico’s bij extreme weersomstandigheden en de ‘ramkoers’ met klimaatomslagpunten van de aarde – PIK-directeur Schellnhuber presenteerde op de VN Klimaatveranderingconferentie ‘De 10 must-knows  on climate change’. .. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Nieuwe crisis: Voedselbanken in nood door ‘hinderlijk hamsterende Nederlanders!’

2016: De conferentie over klimaatverandering in Marrakesh (7 tot 8 december 2016) heeft met de hulp van Potsdam het “waarschijnlijk meest uitgebreide compendium over klimaatverandering in Duitsland” gepresenteerd. “126 auteurs beschrijven de mogelijke effecten en aanpassingsstrategieën voor verschillende natuurlijke ruimtes, economische en leefgebieden”,  schrijft het Potsdam Instituut , “vertegenwoordigers van politiek, bedrijfsleven en administratie … vind hier basisinformatie over overstromingen, droogte, teer op de snelweg of tropische ziekten”.

Ik vraag me af wanneer precies het omslagpunt werd overschreden in serieuze berichtgeving, van de ondergang was niet te stoppen en de journalistieke noodstatus werd uitgeroepen. Of, om het op de manier van een  George Carlin te zeggen  :  de planeet is prima, de pers is f *** d ! Het spreekt voor zich dat het Europees Parlement gisteren de klimaatnoodsituatie heeft uitgeroepen . Zoals Dieter Nuhr gisteravond zei toen hij zijn tv-programma opnam: “Titanic is blijkbaar niet alleen een schip, maar ook een vorm van overheid”.Comments

comments