Italië: Kleine juridische overwinningen voor Salvini met groot effect

Italië: Kleine juridische overwinningen voor Salvini met groot effect

29 november 2019 0 Door Indignatie redactie

atteo Salvini is momenteel erg kalm. Alles gaat goed voor hem, zou je bijna kunnen zeggen: volgens zijn plan. De Lega-chef en voormalig minister van Binnenlandse Zaken wordt aangevallen en aangevallen en vormen de “(olie) sardines”, een vereniging en beweging van linksen, voornamelijk jongeren en studenten in Emilia Romagna, om stemming te maken tegen de Lega en Salvini – nog steeds vredig, maar zo neutraal als ze zichzelf geven, zijn ze dat niet. Salvini zelf, gericht tot de sardines, bedoelde alleen in een talkshow, hij hield van de democratie, iedereen kon en kon zich geweldloos uitdrukken, en hij wilde de kat liever met haar “zeven levens”, zo nu en dan een paar sardines proeven, hij grijnsde ondeugend.

Zelfs zonder enige actie brengt Salvini kleine overwinningen – wat de grotere nederlagen zijn voor zijn tegenstanders. Trouwens, de populariteitsstatistieken van Salvini blijven stabiel – bijna een half jaar na zijn ontslag, toen zijn einde al werd voorspeld. Nu gaven twee rechtbanken Salvini het recht en schonken hem zelfs een kleine vergoeding van geldelijke aard.

In casus werd de voormalige Benetton-sterfotograaf Oliviero Toscani ingeschakeld, die bekend werd vanwege het plaatsen van shockscènes met bloed of zieke mensen, besmet met HIV, voor het Italiaanse modebedrijf. Het motto, Tutti Colori di …, weet de lezer.

Centraal in het proces stonden beledigende zinnen van de fotograaf in een programma dat vijf jaar geleden werd uitgezonden, meer bepaald op 16 december 2014. Nu besliste het vijfde gerechtshof in Milaan, voorgezeten door Giovanna Ichino, dat Toscani € 8.000 aan Salvini moet betalen 1.500 euro aan gerechtskosten – en de fotograaf mag Salvini niet meer belasteren. De rechtbank bevestigde het verzoek van de procureur-generaal en advocaat Claudia Eccher, de advocaat van Salvini. Toscani, die altijd een behoefte aan originaliteit heeft, zei dat Salvini alleen de waarde heeft van een gebruikte panda (Fiat) . De overtuiging voor de boete van meer dan 8.000 euro maakt hem niets.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Woede in Italië, verzet in Oost-Europa - Betekent het coronavirus het einde van de globalistische EU?

Slechts een paar jaar geleden wreef Toscani met zijn vinger over Salvini: “Ik ben geen vijand van Salvini, hij is de vijand van Italië!” Wat 40 procent peilingen zijn, blafte Toscani vaak, maar ook herhaaldelijk de PD. Dat ze ook de kiezers bang maken, de linkse politici en aanhangers waarschijnlijk niet overwegen. Het totaal aan links, maar ook de vijfsterrenbeweging mist op zichzelf.

Casus twee: Salvini behaalde opnieuw een overwinning in wat hij aantoonbaar het meest tegenstond in Italië en Europa – de gesloten havens terwijl hij minister van Binnenlandse Zaken was, en zijn oproep aan de vele NGO-activisten, de Zee -Waak met Carola Rackete naar de Ocean Viking of Open Arms, de schepen onder buitenlandse vlaggen moeten daarheen gaan en de migranten aan wal brengen, waar ze vandaan kwamen. Zeg: een ngo-bemanning met een Duitse, Spaanse, Franse of Nederlandse vlag moet de vluchtelingen dan precies in deze landen brengen. Volgens Matteo Salvini zijn ze tenslotte veilig op het schip, anders moeten de bemanningen van tevoren beter plannen.

De rechters van het Italiaanse Hooggerechtshof (een tribunaal voor beschuldigingen en misdaden door de premier of ministers) waren het met Salvini eens dat ngo’s passagiers en migranten naar hun land moeten brengen.

De rechtbank oordeelde en oordeelde: “De situatie van het eerste contact is die van het schip, dat voor de redding zorgde.” In het geval van het schip “Alan Kurdi”, dat na het “nee” van Salvini in Rome naar Malta was gevaren “Salvini had er goed aan gedaan om het te blokkeren, hij had geenszins de wet overtreden, omdat de boot uiteindelijk onder de Duitse vlag reed.

En zelfs als het land van herkomst van het reddingsschip verder wordt verwijderd, rechtvaardigt dit geen indringing in andere territoriale wateren of havens zonder toestemming. Matteo Salvini gaf alleen commentaar op de beslissing voor zover hij nu nieuwsgierig was hoe andere officieren van justitie en rechters in de toekomst zullen beslissen – de havens van Italië zijn momenteel open.Lees ook:  Salvini schiet twee immigranten neer: sculptuur schokt Napels

Comments

comments