Johnson onder druk gezet om zich te verontschuldigen voor tientallen jaren van seksistische, homofobe en racistische opmerkingen

Johnson onder druk gezet om zich te verontschuldigen voor tientallen jaren van seksistische, homofobe en racistische opmerkingen

29 november 2019 1 Door Indignatie redactie

BORIS JOHNSON is een leugenaar en een seksist, Labour beschuldigde vandaag nadat de premier weigerde op live radio zijn excuses aan te bieden voor afwijkende opmerkingen over alleenstaande moeders en vrouwen.

Zijn auto-ongeluk LBC-interview kwam toen de druk op de premier toenam om decennia lang seksistische, homofobe en racistische opmerkingen te maken.

De verontwaardiging van vandaag kwam toen de heer Johnson werd uitgedaagd over een artikel dat hij in 1995 schreef, waarin hij alleenstaande moeders de schuld gaf van “het produceren van een generatie van slecht opgevoede, onwetende, agressieve en onwettige kinderen.”

Toen de premier tijdens het ochtendinterview door een beller genaamd Ruth verontschuldigde, beweerde de premier dat zijn woorden ‘vervormd’ waren.

Labour’s schaduweducatie-secretaresse Angela Rayner, die moeder werd toen ze 16 was, zei dat de “hatelijke” opmerkingen van de heer Johnson betekenden dat hij “niet geschikt was om een ​​parlementslid te zijn, laat staan ​​premier.”

“Hij probeerde te ontkennen wat hij schreef, maar het bewijs is er in zwart-wit voor ons allemaal om te zien, wat opnieuw bewijst dat hij zowel een leugenaar als een seksist is”, zei Rayner.

“Volgens Boris Johnson, toen ik was een jonge alleenstaande moeder, ik had ‘in armoede op Victoriaanse schaal’ moeten worden geduwd. ‘

In de opgegraven Spectator-artikelen schreef de heer Johnson ook dat het “schandalig was dat gehuwde paren moesten betalen voor de wens van de alleenstaande moeder om zich onafhankelijk van mannen voort te planten” en suggereerde dat er een manier moest worden gevonden “om het verlangen van vrouwen om te trouwen te herstellen”.

Johnson worstelde om zijn gezicht te redden en vertelde aan Nick Farrari van LBC dat hij ‘miljoenen en miljoenen woorden in de afgelopen 30 jaar’ had geschreven die ‘mensen kunnen ruimen’ om tegen hem te gebruiken.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De leugens en het verzwijgen van Mark Rutte en boerka Hennis Plasterk slecht voor onze democratie

Hij gaf de Labour-partij ook de schuld omdat hij ‘probeerde af te leiden van de realiteit dat ze niet van plan zijn ons uit de EU te krijgen’, in plaats van zich te verontschuldigen.

De radioballer, die zelf twee kinderen opvoedde toen het artikel van de heer Johnson werd gepubliceerd, zei dat haar kinderen ‘het stigma hadden gehad dat verbonden was aan de opmerkingen die de heer Johnson destijds maakte’.

Ze vroeg de premier ook waarom hij zo geïnteresseerd is in de families van andere mensen wanneer hij weigert over de zijne te praten.

Tijdens de show weigerde de heer Johnson bekend te maken hoeveel kinderen hij heeft of hoe betrokken hij bij hun leven is.

Het interview van vandaag viel samen met de eis van Labour dat de heer Johnson 60 vragen beantwoordde met betrekking tot aanstootgevende opmerkingen gemaakt tijdens zijn journalistieke en politieke carrière.

Vragen in het Time to Tell the Truth-pamflet zijn onder meer: ​​”Denkt u nog steeds dat opwarming van de aarde een ‘primitieve angst zonder fundament’ is?”; “Noem je homo’s nog steeds tank-top bumboys”; “Vind je nog steeds dat een man ‘controle over zijn vrouw moet nemen’”; en “Wil je je excuses aanbieden voor het feit dat jongeren ‘een bijna Nigeriaanse interesse in geld hadden’?”

Johnson staat ook steeds meer onder druk om uit te leggen waarom hij uit interviews blijft duiken.

Hij werd donderdag als ‘lafaard’ bestempeld door Labour MP Clive Lewis voor het niet verschijnen op een Channel 4-debat over klimaatverandering.

Over de no-show zei Labour’s nationale campagnecoördinator Andrew Gwynne: “Boris Johnson denkt misschien dat hij geboren is om te regeren, maar als hij de mensen niet onder ogen kan zien en de waarheid kan vertellen, kan hij het land niet regeren.”Lees ook:  Leugens over Afghanistan

Comments

comments