Madhouse Duitsland: federale politie voorkomt dat afgewezen asielzoekers vrijwillig vertrekken

Madhouse Duitsland: federale politie voorkomt dat afgewezen asielzoekers vrijwillig vertrekken

29 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Een afgewezen asielzoeker, die vrijwillig de Merkel-Paradies wilde verlaten, werd bij zijn vertrek verhinderd door de federale politie. De man uit Ghana wilde eigenlijk naar Londen vliegen, maar de ambtenaren hebben hem gedwarsboomd.

Eigenlijk wilden de Ghanezen gewoon de Federale Republiek verlaten. Een goed gebaar, zou je kunnen zeggen. De asielaanvraag van de Afrikaanse was immers afgewezen. Een juridisch twijfelachtige berusting, die inmiddels bestond, was ook al verstreken. Het was dus duidelijk dat de 22-jarige onmiddellijk afscheid moest nemen van de Bondsrepubliek. Hij wilde duidelijk anticiperen op een deportatie met een vrijwillig vertrek.

Hij had de rekening echter zonder de federale politie opgesteld. Op de luchthaven van Dortmund, vanwaar de illegalen maandagavond naar Londen wilden vliegen, klikten de handboeien plotseling toen er complicaties waren in de controle. In de Bondsrepubliek Duitsland, waar ongeoorloofde toegang al geruime tijd mogelijk is, zelfs zonder identiteitsdocumenten, worden reizigers die het land verlaten streng gecontroleerd.

Asielzoekers gebruiken een buitenlands paspoortdocument

Het luchthavenpersoneel ontdekte dat de Ghanese met een Ierse identiteitskaart van een buitenlandse persoon probeerde door de controles te komen en belde de federale politie om te helpen. De uitgang zonder geldig identiteitsbewijs is in de kleurrijke republiek van Merkel niet zo gemakkelijk mogelijk, omdat de jongeman vervolgens moest leren. Zichtbaar geïrriteerd werd hij door de officieren in hechtenis genomen. Dankzij Merkels volledige opening van de grens waren er bij zijn aankomst geen problemen van deze aard.

Lees ook:  De plichtsverzuim van William Barr....

In plaats van illegaal verblijvende Afrikanen het land te laten verlaten, werd de jongeman gedwongen in de Federale Republiek vastgehouden. Maar niet alleen dat, hij werd later zelfs aangeboden aan de magistraat die deportatie detentie (sic!) Beval tegen de Ghanees. Nu zit de 22-jarige in een cel op kosten van de belastingbetaler en wacht af wat er gebeurt. Het is bekend dat deportaties een echte zeldzaamheid in de BRD zijn en dus is het heel goed mogelijk dat de afgewezen asielzoeker tegen zijn wil in het land wordt vastgehouden en zelfs kan worden vrijgelaten.

En als je niet bereid bent, dan heb ik geweld nodig

Zoveel absurditeit is moeilijk voor te stellen. Een illegaal migrerende immigrant wil het land vrijwillig verlaten en wordt door de uitvoerende macht verhinderd dit te doen. Het is beter om het illegaal in het land te houden en dus verschrikkelijke kosten te produceren, die de belastingbetaler moet dragen. Men zou de vervreemding schijnbaar ronduit willen afdwingen, waarvoor elke persoon belangrijk lijkt te zijn. Iedereen die niet vrijwillig in het land blijft, zal dit indien nodig moeten doen.

Pittig: dit incident is niet het eerste in zijn soort. De Afrikaanse in kwestie probeerde vorige maand al de Federale Republiek te verlaten. Bij afwezigheid van zijn eigen paspoortdocumenten gebruikte hij een Belgische identiteitskaart. Maar de goed opgeleide speurhonden bij de federale politie verhinderden toen al op heroïsche wijze de ontkoppeling van de Ghanezen van de Duitse sociale systemen.

In plaats van de man gewoon het land te laten verlaten en zich dus geen zorgen te maken, heeft de federale politie zelfs een strafrechtelijke procedure ingesteld voor ongeoorloofd verblijf en misbruik van identiteitsdocumenten. Er is geen glazen bol nodig om te weten wie de afschuwelijke kosten van deze procedures moet dragen. Het ergste is dat je jezelf dat alles had kunnen besparen als je de man gewoon het land had laten verlaten.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.
Lees ook:  Dresden kondigt officieel "Nazi Emergency" aan: "Versterking van de democratische alledaagse cultuur"


Comments

comments