WTF: Paus Franciscus geeft Palestijnse leiders een van de kostbaarste overblijfselen in Rome

WTF: Paus Franciscus geeft Palestijnse leiders een van de kostbaarste overblijfselen in Rome

29 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Vlak voor de komst en Kerstmis worden de relikwieën van de kribbe van Jezus weggegeven van Rome aan de Palestijnen in de richting van paus Franciscus. Na het Pachamama-schandaal bereiken de verkoop en de ontheiliging van de Eeuwige Stad een nieuw niveau dat de parallelle verkoop van de katholieken onder Franciscus tastbaar maakt.

Maria Maggiore is misschien wel de meest eerbiedwaardige St. Mary’s Church in de rooms-katholieke wereld. Onder het hoofdaltaar in de crypte worden de overblijfselen van Jezus ‘wieg daar al vele eeuwen aanbeden.

Een van de heiligste overblijfselen van het christendom

In Advent maken de gelovigen van het Romeinse volk daar een bedevaart om zich te verzamelen voor een wonder voor het wonderbaarlijke beeld van de Madonna – Salus Populi Romani onder het lied van Rorate Coeli naar de relieken en om hen te aanbidden ter voorbereiding op Kerstmis.

Dat was waarschijnlijk de laatste keer dat dit prachtige feest plaatsvond in Rome.

De houten fragmenten, waarvan wordt gezegd dat ze afkomstig zijn van de wieg van Jezus en worden aanbeden in een wiegvormig kristal reliekschrijn, werden in veiligheid gebracht tijdens de moslimverovering van het Heilige Land naar Rome. Ze behoren tot de heiligste overblijfselen van het hele christendom en moeten nu naar Bethlehem worden gebracht.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Over onoverwinnelijke Trump, Soulless Joe, Skynet en de paus van Wall Street

Mahmoud Abbas en Francis

De burgemeester van Bethlehem, Anton Salman, vertelde het Palestijnse persbureau WAFA dat de beslissing was genomen om de relieken terug te geven na het recente bezoek van president Mahmoud Abbas aan het Vaticaan. Bij deze gelegenheid had Abbas Francis gevraagd of een levering van de relikwieën aan de Palestijnen niet mogelijk was. Paus Franciscus, die waarschijnlijk niet precies wist wat het is, had onmiddellijk moeten beloven.

Veel katholieken zijn nu verontwaardigd, maar het protest is duidelijk te laat. Slim, het Vaticaan had ervoor gezorgd dat katholieken over de hele wereld over deze barbaarse actie zeer laat leerden:

Armin Schwibach  on Twitter

Man fasst es nicht. Die Abrissbirnen wüten weiter durch die Kirche. Hält diese Leute keiner auf?- Holy relics of Jesus’ crib to be returned to Bethlehem https://t.co/Lpx8usn3JR

Een handeling die symbolisch laat zien waartoe deze paus in staat is

Dit proces is een indicatie van de catastrofe waarin paus Franciscus momenteel de katholieke kerk katapulteert. Omdat deze uitverkoop van de eeuwige stad parallel loopt aan de uitverkoop van de katholieken in het algemeen. Niet uitgevoerd vanaf de buitenkant maar vanaf de top van de kerk zelf.Comments

comments