Hongarije Eurovisie is een ‘homoseksuele vloot’

Hongarije Eurovisie is een ‘homoseksuele vloot’

30 november 2019 0 Door Indignatie redactie

De oververtegenwoordiging van mensen uit de LGBT-gemeenschap is een probleem geweest met betrekking tot de deelname van het land van Viktor Orban aan de muzikale wedstrijd van het Eurovisie.

Het is een van de symbolen van een Europa dat “divers, multicultureel en tolerant” wil zijn. Maar Eurovisie lijkt het tegenovergestelde effect te hebben gehad op – tenminste – een van de lidstaten van de Unie.

Hongarije heeft besloten niet deel te nemen aan de volgende editie van de competitie, meldde het Britse dagblad The Guardian . De kwestie is de nauwe banden tussen de LGBT-gemeenschap en de show, in de afgelopen jaren, volgens een bron dicht bij de Hongaarse openbare televisie, MTVA.

Andras Bencsik, commentator namens het bestuur van Viktor Orban, premier van het land, is van mening dat Eurovisie een “homoseksuele vloot” is, eraan toevoegend dat het “beter zou zijn als het land niet aan de wedstrijd zou deelnemen”.

Veel jonge mensen denken dat het een allesomvattende show is, maar tijdens deze show wordt goede smaak vernietigd door ‘schreeuwende travestieten en bebaarde vrouwen’, zei hij.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenVolgens citaten van de lokale site Index.hu vonden andere bronnen in de Hongaarse publieke media dat de wedstrijd momenteel “te homo” was. Tegen de Guardian zei het MTVA-kanaal dat “in plaats van deel te nemen aan Eurovisie in 2020, de audiovisuele groep rechtstreeks de talenten van Hongaarse popmuziek zal ondersteunen”.

Het is duidelijk dat de muziekwedstrijd een politiek instrument van links is geworden. Vorig jaar werd in Frankrijk de titel Mercy , geïnterpreteerd door twee zangers uit Nice, gekozen om Frankrijk te vertegenwoordigen op Eurovision 2018.

Op Frankrijk 2 werden Emilie Satt (29 jaar oud) en Jean-Karl Lucas (35 jaar oud), de twee leden van de groep “Madame Monsieur”, geselecteerd door de buitenlandse jury en het Franse publiek om Frankrijk te vertegenwoordigen op Eurovision 2018, op 12 mei in Lissabon.

De titel is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal, dat van de geboorte van een kleine Nigeriaanse jongen op de Waterman , de boot van de NGO SOS Mediterranean, die illegale migranten redt die vertrekken uit Libië.

“Het Eurovisie is voor ons de perfecte plek om dit verhaal aan zoveel mogelijk mensen te vertellen. Het duo gelooft vandaag dat het goed zou kunnen doen in een context die zo gespannen is geworden rond migranten, ”zeiden de zangers.Lees ook:  Rutte doctrine maakt corruptie mogelijk

Comments

comments