Terreur keert terug naar Europa

Terreur keert terug naar Europa

30 november 2019 2 Door Indignatie redactie

Angst is teruggekeerd naar het continent. Een terrorist vermoordde 2 mensen in Londen en een ander verwondde 3 anderen in Den Haag.

Terror keerde vrijdag terug naar Europa met een jihadistische steekpartij in Londen – op London Bridge – en een steekpartij in de Nederlandse hoofdstad Den Haag, die het continent weer in angst stortte.

De gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland hebben de vreselijke beelden nieuw leven ingeblazen van de aanval op de kerstmarkt van Straatsburg, de auto die voetgangers trof op Westminster Bridge in 2017, het bloedbad in Stockholm in hetzelfde jaar, de vrachtwagen rammend in de menigte van shoppers in Berlijn in 2016, en een soortgelijke aanval Nice.

Het is moeilijk om dit soort geweld gemotiveerd door religieuze vijandigheid te vergeten, vooral omdat onschuldige burgers sterven omdat ze gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn.

Twee mensen stierven vandaag in Londen en ongeveer tien raakten gewond. De terrorist – die banden had met ISIS, was al “veroordeeld voor terroristische misdrijven” maar kon zich vrij bewegen met een elektronische armband – werd gedood.

“Deze persoon was bij de autoriteiten bekend, nadat hij in 2012 was veroordeeld voor terroristische misdrijven,” bevestigde commissaris van de Metropolitan Police Neil Basu tijdens een persconferentie. De aanvaller woonde vrijdagmiddag in Fishmongers ‘Hall een evenement bij om hem in de samenleving te integreren.

David Vance on Twitter

This is unbelievable. The Jihadi shot dead on #LondonBridge was not only a convicted terrorist who had been released on a tag but he was a guest of a Cambridge University sponsored conference in London today on “prisoner rehabilitation”. You just couldn’t make this stuff up! 😱

Het evenement werd in 2014 opgezet door Cambridge University als een project voor sociale rechtvaardigheid met als doel “mensen samen te brengen in strafrechtsinstellingen en instellingen voor hoger onderwijs”.

In Den Haag waren – voorlopig – drie gewonden en de crimineel is op de vlucht. “Alle drie de slachtoffers van de steekpartij op de Grote Marktstraat zijn minderjarigen. We hebben contact met hun families, ‘tweette de Haagse politie. Maar er is niets bekendgemaakt over hun identiteit en het is daarom niet bekend hoe oud ze zijn.

De Nederlandse autoriteiten zoeken een “man tussen 45 en 50 jaar met een ietwat donkere huidskleur”. Ondanks de beschrijving die een verdachte van Noord-Afrikaanse of Midden-Oosterse afkomst aangeeft, heeft de Nederlandse nationale omroep NOS beweerd dat “er geen aanwijzing is voor een terroristisch motief”, onder verwijzing naar zijn eigen bronnen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  London's "Mega Mosque:" Islamofobie in de COVID-19 "New Normal"

“Ik ben erg geschrokken van het nieuws dat er vanavond een steekincident heeft plaatsgevonden waarbij kinderen het slachtoffer zijn geworden”, zei loco-burgemeester Boudewijn Revis tegen RTL Nieuws . “Op een avond dat veel mensen inkopen doen in een van onze drukste winkelstraten, gebeurt er iets vreselijks.”

Emma Grande on Twitter

omg het was vreselijk #DenHaag #GroteMarktstraat #BlackFriday #BlackFriday2019 https://t.co/qKdCrsBOxK

Het steken veroorzaakte veel paniek onder shoppers in Den Haag. Het was gisteravond erg druk in het centrum van de stad, mede vanwege de Black Friday-winkelavond.

Wat er precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk. Een goed geïnformeerde bron meldde aanvankelijk dat het leek dat de slachtoffers willekeurig waren gekozen. Volgens de bron deed de situatie denken aan het neersteken op het terras in Den Haag in mei 2018, waarbij Malek F. drie mensen doodde.

Toen hem zaterdag werd gevraagd of er rekening wordt gehouden met terrorisme, antwoordde een woordvoerder van de politie dat “alle scenario’s nog open zijn”.

Een vrouw legde de Nederlandse krant De Telegraaf uit dat er grote paniek was in de winkelstraat. “Niemand wist wat er aan de hand was. In eerste instantie werd gezegd dat er een schot was. ”Er waren ook meldingen van een gedode persoon, maar dit kon niet worden bevestigd.

Er werd echter een mes gevonden op het toneel, dat lokale fotografen hebben bevestigd te hebben gezien.

Redactie District8 on Twitter

De politie heeft inmiddels een mes veiliggesteld n.a.v. de steekpartij #GroteMarktstraat #DenHaag.

“We gaan door met een uitgebreid onderzoek naar het steekincident. Vanwege de complexiteit en zorg kost dit tijd. We begrijpen dat er veel vragen zijn, ‘zei de politie later op de avond op vrijdag. “Als u getuige bent geweest van het stekende incident, kunt u zich melden bij het politiebureau Jan Hendrikstraat.”

Hulpdiensten waren in grote aantallen aangekomen. De politie kwam ter plaatse met zwaar bewapende agenten, verschillende ambulances en een politiehelikopter werd uitgezonden die boven het stadscentrum te zien was.Lees ook:  Gaat Nederland volgen: Nieuwe "Coronabeschermingswet" in voorbereiding: Merkel wil verplichte vaccinatie voor kinderen invoeren

Comments

comments