Westers christendom Hulp aan het oosterse christendom: te weinig te laat

Westers christendom Hulp aan het oosterse christendom: te weinig te laat

30 november 2019 0 Door Indignatie redactie

Tijdens een recente bijeenkomst in Boedapest werden Victor Orban, de Hongaarse premier en Vladimir Poetin, de Russische president, vergezeld door hoofden van christelijke kerken uit Syrië om de nare situatie van het oosterse christendom te bespreken. 

De heer Orban zei: “Wij zijn politici en we willen u vragen wat we moeten doen om dit gebied te helpen en wat uw behoeften zijn die moeten worden aangepakt”. De heer Poetin voegde eraan toe dat “ondanks het feit dat het Midden-Oosten de bakermat van het christendom is, we nu de zeer moeilijke situatie zien waarin christenen zich bevinden.” Oosterse christenen zijn de Hongaarse en Russische sympathieke en ondersteunende gevoelens dankbaar en ze zijn ook dankbaar voor het westerse christendom voor hun financiële hulp, hoewel niet substantieel. Voordat we ingaan op de huidige status en de toekomstige verwachtingen van het oosterse christendom,

Om het voortbestaan ​​van het oosterse christendom te waarderen, werpt een historisch perspectief gedomineerd door twee tragische ontwikkelingen, slachtingen en immigratie, licht op zijn huidige status en toekomstige hoop. In de afgelopen honderd jaar, 1915-2015, hebben oosterse christenen vijf slachtingen geleden:

  1. In 1915, en daarna, het Ottomaanse bloedbad van christenen, ook bekend als de Armeense genocide, waarbij 1,5 miljoen Armeniërs – en enkele honderdduizenden Syrische en Assyrische christenen – op brute wijze werden afgeslacht, wat een collectief martelaarschapsherinnering creëerde, geïnternaliseerd en eeuwigdurend . Mijn Syrisch-orthodoxe grootvader van vaderszijde Elia werd afgeslacht samen met twee van zijn zonen die verdwenen. Ik zal nooit de aanblik van de ogen van mijn grootmoeder vergeten die vastbesloten op onze huisdeur zijn gericht wanneer er op de deur werd geklopt in de hoop haar kinderen voor de deur te zien; tot haar laatste adem.
  2. In 1933 werden Iraakse Assyriërs afgeslacht en veel van de overlevenden ontsnapten naar Syrië en vestigden zich in het momenteel onrustige Noordoost-Syrië. Ze hebben tijdens dit decennium een ​​tweede slachting ondergaan door ISIS en andere extremistische terroristische groeperingen
  3. In de jaren zeventig leden christenen bloedige aanvallen tijdens de Libanese burgeroorlog.
  4. Bij de Amerikaanse invasie van Irak in 2003 waren christenen het slachtoffer van gewelddadige aanvallen en velen ontsnapten naar Syrië en Libanon.
  5. In het huidige decennium, te midden van de slecht genoemde ‘Arabische lente’, hebben oosterse christenen de dood, vernietiging en ontvoering geleden. Twee Aleppiaanse aartsbisschoppen, Syrisch-orthodoxe Youhanna Ibrahim en Grieks-orthodoxe Paul Yazigi, werden in april 2013 ontvoerd tijdens een humanitaire missie en hun lot was nog onbekend, dood of levend.

Vijf slachtingen van oosterse christenen in honderd jaar staat gelijk aan een christelijk bloedbad om de twintig jaar. Dit betekent dat elke oosterse christen een martelaar was, een getuige van martelaarschap of een toekomstige martelaar. Oosterse christenen psychologische make-up en mentale houding zijn een weerspiegeling van deze slachtingen. Ze voelen zich onzeker, hopeloos en verlaten. Moeten ze zitten en wachten als toekomstige martelaren tot hun beurt arriveert of het naar het christelijke westen opjagen – betreed de hachelijke situatie van immigratie.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Laatste valse vlag: “9/11 was de prelude. 1/6 is de heilige graal "

Enkele persoonlijke reflecties van waarnemingen van oosterse christenen, met Syrië als een case study, waar christelijke sekten floreerden, met name in Aleppo, een historisch centrum van het christendom in de vruchtbare halve maan en in de ‘christelijke vallei’ – of Wadi al-Nasara, een bastion van het christendom in het westen van Syrië. Wanneer ik het onderwerp van het overleven van het oosterse christendom met christenen in Syrië aan de orde stel, is het eerste wat bij hen opkomt het idee van een ‘plan’ om de regio van christenen te legen. Ik dring aan om enig bewijs te krijgen om hun geloof in een ‘plan’ en de bronnen erachter te onderbouwen. Sommigen zeggen dat het de islamisten zijn, anderen zeggen dat het Israël is, weer anderen zeggen dat het het christelijke westen is dat de Syrische opstand steunde en opriep tot de ondergang van president Al Assad die een gevoel van onzekerheid creëerde, onzekerheid en wanhoop onder christenen en het geloof dat zij geen toekomst hebben in de regio. De tweede bron achter het ‘plan’ is, hoewel indirect, de informatie die oosterse christenen hebben verkregen over het leven dat het christelijke westen christelijke immigranten biedt: veiligheid, verblijf, welzijn, gezondheidszorg, onderwijs en vooral een hoopvolle toekomst voor hun kinderen; geen daarvan is beschikbaar in het thuisland. Het leven dat westerse christenen bieden aan oosterse christelijke immigranten is een onweerstaanbare aanleiding om te immigreren, dus het ‘plan’ om het thuisland van het christendom van christenen te legen. gezondheidszorg, onderwijs en vooral een hoopvolle toekomst voor hun kinderen; geen daarvan is beschikbaar in het thuisland. Het leven dat westerse christenen bieden aan oosterse christelijke immigranten is een onweerstaanbare aanleiding om te immigreren, dus het ‘plan’ om het thuisland van het christendom van christenen te legen. gezondheidszorg, onderwijs en vooral een hoopvolle toekomst voor hun kinderen; geen daarvan is beschikbaar in het thuisland. Het leven dat westerse christenen bieden aan oosterse christelijke immigranten is een onweerstaanbare aanleiding om te immigreren, dus het ‘plan’ om het thuisland van het christendom van christenen te legen.

Het overleven van het oosterse christendom is relatief belangrijk voor westerse christenen; en hun financiële steun en sympathieke gevoelens, uitgedrukt in Boedapest, getuigen daarvan. Hulp komt uit het christelijke westen; het is nodig en wordt gewaardeerd en is zeer nuttig geweest voor het welzijn van vele behoeftige Syriërs van verschillende religieuze geloven. Het is echter niet voldoende om op de lange termijn het verschil te maken, want het omvat voornamelijk voedings-, verhuur- en enkele dagelijkse behoeften, maar geen infrastructuur- en bouwbehoeften, wat betekent dat de steun alleen voor tijdelijke, niet voor permanente overleving is. De hulp komt vooral van westerse christelijke en internationale humanitaire en liefdadigheidsorganisaties; enige beperkte hulp komt van westerse christelijke staten. Helaas,

Opgemerkt moet worden dat het voortbestaan ​​van het Oosterse christendom in Syrië te wijten is aan het voortbestaan ​​van een soeverein Syrië, dankzij het Syrische volk, de leiders, de instellingen en natuurlijk de bondgenoten van Syrië. Niettemin hebben onveiligheid en instabiliteit, onder andere, in combinatie met de beschikbaarheid van immigratieroutes – legaal of illegaal – de erosie van de christelijke bevolking van Syrië versterkt. Het oosterse christendom zal blijven afnemen. Men hoopt echter op een aantal positieve ontwikkelingen ten opzichte van christenen om de bloeding te vertragen. Helaas is dat slechts wishful thinking.

Volgens oude vriend, aartsbisschop Boutros Marayati, de Armeense katholieke aartsbisschop van Aleppo, “zijn de christenen bang dat bij elke nieuwe uitbraak van geweld veel gezinnen besluiten te emigreren.” De aartsbisschop verwees naar de vermoorde vader Hovsep Bedoyan, pastoor van de Armeense katholieke parochies van Saint Jo in Qamishli, op 11 november th ,2019. De aartsbisschop vertelt: Pater Bedoyan reisde met de auto naar Deir ez-Zor, vergezeld door zijn vader, Ibrahim Bedoyan, een diaken en een leek. De missie, volgens de aartsbisschop: “We proberen de kerk en de huizen van de christenen die daar woonden weer op te bouwen, zodat ze naar de stad kunnen terugkeren.” De aartsbisschop vervolgt: “Wat we wel weten is dat vader Hovsep was gekleed in zijn priesterlijke kleding … zijn auto was duidelijk gemarkeerd met de woorden ‘Armeense katholieke kerk’. ‘ . ‘De vader van de priester werd gedood, vader Hovsep stierf buiten het ziekenhuis in Hasake en de diaken raakte gewond. Geen enkele hoeveelheid westerse christelijke hulp kan dergelijke schade ongedaan maken.

Elke gerichte schietpartij op christenen in Syrië zet deze vicieuze en catastrofale cyclus van erosie van een historisch belangrijke oosterse christendomcultuur voort. Concluderend, tenzij de wereld onmiddellijk handelt, gaan de volgelingen van Jezus Christus verder op het pad om een ​​herinnering te worden.Lees ook:  Tijd om het islamitische Turkije uit de NAVO te schoppen

Comments

comments