Bouterse moet de gevangenis in

Bouterse moet de gevangenis in

1 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Na 37 jaar kwam plotseling het bericht uit de lucht vallen dat Desi Bouterse, Leider van de Surinaamse Revolutie en president van het land door een rechter van de Krijgsraad tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens betrokkenheid bij de moorden.

Bouterse onthaald op kosten van zijn partij. In 70 bussen werden 900 mensen aangevoerd. Indrukwekkend. Op de persconferentie deelde hij het volgende mee:

„Ik moet me houden bij wat mijn advocaten zeggen. We zitten nog in het rechtsproces. Je moet in de plooi blijven om te kijken hoe je het spel mee speelt. Maar alles gebeurt binnen wet en regelgeving.”

Nette kerel, niet?

Meneer Bouterse en zijn trawanten moeten wel haast met enige weemoed terug denken aan hoe vroeger de dingen werden opgelost. Soms was een telefoontje genoeg om duidelijk te maken wie de baas was in de oude Nederlandse kolonie.

En bij hardnekkige tegenstand werden al te weerbarstige elementen uit de Surinaamse samenleving met razzia methoden bij elkaar gedreven en stuk voor stuk doodgeschoten.

Tot op de dag van vandaag ontkent meneer Bouterse er iets mee te maken hebben gehad. Hij was bij machte één van de gevangenen vrij te laten, maar de rest had hij geen invloed op, de stakker….

Lees ook:  Wie wil er nu nog met “Maxima” op de foto!

Toen de tegenstanders van het sergeanten regime dood en begraven waren heeft hij vervolgens ook niets gedaan om de daders op te sporen en terecht te stellen. Dan ben je niet alleen medeplichtig, dan ben je opdrachtgever. Tallozen lopen met de “vader van Suriname” weg. Omdat men vindt dat hij onschuldig is. Meneer straalt rust uit tijdens de persconferentie. Zijn potige lijfwachten spieden heel wat angstiger in het rond. Bang als ze zijn voor toch een onverwachte arrestatie. Want dit soort levensgevaarlijke moordenaars kun je maar beter in de isoleercel zetten, president of niet.

Er wordt tot rust en kalmte gemaand, want “het recht moet zijn loop hebben.” Nota bene bijna 40 jaar als een privé eigenaar van een heel land acteren en het recht aan je laars lappen; de man staat bol van de arrogantie. Binnenkort zal hij wel weer in zijn militaire outfit te zien zijn in den lande, intimiderend en oproer kraaiend als altijd.

Hopelijk hebben zijn landgenoten de 120 bladzijden van het krijgsraad vonnis tot zich kunnen nemen en is het met zijn “brede steun” voorgoed gedaan. Daarom kun je hem maar beter in gijzeling nemen, voordat hij alsnog de kuierlatten neemt.

Een peloton mariniers is voldoende om de orde te handhaven, mocht het leger spatjes krijgen. Mariniers, géén commando’s, in godsnaam. Dan komt Afghanistan held majoorkje Marcoke Kroon weer een lintje scoren…… Dat moeten we niet willen met ze alle, haha.

Lees ook:  Bouterse veroordeeld voor decembermoorden wat gaat het leger doen?

Leuke zondag nog!Comments

comments