Waarom antisemitisme en ‘islamofobie’ niet in één pot passen

Waarom antisemitisme en ‘islamofobie’ niet in één pot passen

1 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het synoniem gebruik van de termen antisemitisme en islamofobie en een gesimuleerde homogene slachtoffergroep die kennis blokkeert. Deze toestand bewust bewerkstelligen en vervolgens koesteren is een subtiele, verborgen vorm van het verspreiden van onwaarheden.

Als een politieke methode om het publieke denken te manipuleren om de eigen politieke omzwervingen te legitimeren, wordt voortdurend gebruik gemaakt van de huidige Merkel-politiek en de media-liefhebbende media. Een verscherping van de perceptie door middel van een scheiding van de voorwaarden is te laat.

Verstuiving in plaats van platte tekst

Antisemitisme, racisme en islamofobie vormen nu een drieluik van politieke argumentatie wanneer het politiek en sociaal brandt. Zelfs Joden worden vervolgens onderwezen in de gemeenschap van de slachtoffers van de fobieën, hoewel dit niet zo populair is vanwege Israël.

Dat levert zeker argumentatieve voordelen op. Enerzijds verdwijnt de afschuwelijke uniciteit van het gereanimeerde antisemitisme en het gezicht van de politiek verantwoordelijke persoon uit het zicht. Aan de andere kant relativerde de grootste groep antisemieten, omdat ze geacht worden tot de slachtoffergroep zelf te behoren, in de perceptie. Kan iemand, zou je kunnen vragen, de hoofdoorzaak zijn van ongebreideld antisemitisme, dat samen met de joden zelf het slachtoffer is van groeiende fobieën?

De geboorte van islamofobie – het concept van strijd als bescherming tegen kritiek (vertalingen door de auteur)

Deel 1: de moslimbroeders 

Lees ook:  De NRA is geen binnenlandse terroristische organisatie

De Britse journaliste Melanie Philipps spreekt in een column (“De gevaarlijke drang om islamofobie te correleren met antisemitisme”) over het gevaar van het gebruik van islamofobie en antisemitisme als equivalenten:

Wat is de mening van de auteur over het gevaar van vermeende parallellen?

De essentie van hun verklaring kan op de volgende manier worden weergegeven:

Het is moreel onaanvaardbaar en gevaarlijk (“moreel bankroet en gevaarlijk”) om de termen antisemitisme en islamologie gelijk te stellen. De term islamofobie is een neologisme van de Moslimbroederschap, die is bedacht met de intentie om de (vals toegerekende) voordelen te claimen, die de Joden voor zichzelf van de term antisemitisme trekken: bescherming tegen kritiek. Gehoopt werd dat de beschuldiging van islamofobie elke legitieme discussie over grieven in de islamitische wereld zou doen zwijgen. Wat is er ondertussen gebeurd?

Deel 2: de zaak Omar Illhan

Het in Somalië geboren Amerikaanse congreslid Omar Illhan, die in antisemitische opmerkingen verscheen, kreeg in 2016 kritiek op bigamie en immigratiefraude. Vervolgens beschuldigde ze de onderzoeksjournalisten van ‘islamofobie’. Ze beweerde dat moslims in feite antisemieten worden genoemd, alleen omdat ze moslims zijn. Deze onrealistische bewering leidde volgens M. Phillips dat steeds meer iedereen werd beschouwd als een islamofobie die zich richtte op moslim antisemitisme. Het fenomeen zelf is volgens de auteur taboe. (“Deze verwrongen bewering is een manier om moslim antisemitisme onbetwistbaar te maken.”)

Lees ook:  Antisemitisme blijft een vast onderdeel van de Duitse radicalen

Deel 3: de Verenigde Naties 

De Verenigde Naties voeren, in samenwerking met de Organisatie voor Islamitische Samenwerking, campagne om ‘alle woorden die moslims aanstootgevend vinden’ te sanctioneren. De Pakistaanse ambassadeur beweerde zelfs dat ‘islamofobie’ tegenwoordig de meest voorkomende uitdrukking is van racisme en haat. ‘Anders’ is.

Afgezien daarvan, volgens M.Phillips, dat de islam geen ras is, maar een religie, toonde een onderzoek van de universiteit van Oslo in 2018 aan dat het grootste deel van het antisemitische geweld werd gepleegd door moslims in Scandinavië, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk. Het was dus gevaarlijk voor de secretaris-generaal van de VN António Guterres om antisemitisch racisme en andere vormen van haat te “bekoren”, maar ook om “kritiek op de islam onder precies die norm te veroordelen”.

Antisemitisme in het licht van de taboe op kritiek op de islam

In het taboe van kritiek op moslim-antisemitisme ziet Phillips de werkelijke oorzaak van de toenemende acceptatie van het westerse antisemitisme en zijn varianten anti-zionisme en de demonisering en delegitimatie van de staat Israël.

Moslim antisemitisme stelt eerlijk gezegd dat het niet in de eerste plaats om Israël gaat, maar om de joden. De leider van Hezbollah (niet te classificeren door de federale overheid als een terroristische organisatie), Hassan Nasrallah (geciteerd na M. Phillips):

Lees ook:  "Color Revolution" in de VS: Deep State's "Regime Change"

“Als we de hele wereld zouden zoeken naar een lafhartige, verachtelijke, zwakkere mens in geest, geest, ideologie en religie, zouden we niemand zoals de Jood vinden. Ik zeg niet de Israëliërs. “

Een overeenkomstige verklaring over moslims van Joodse zijde bestaat niet.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments