Angela Merkel eist een verbod op vrije meningsuiting om de samenleving vrij te houden … daalt af  naar fascistische Derde Rijk

Angela Merkel eist een verbod op vrije meningsuiting om de samenleving vrij te houden … daalt af naar fascistische Derde Rijk

2 december 2019 2 Door Indignatie redactie

De nazi-partij en haar leider, Adolf Hitler, verwoestten Duitsland – letterlijk – in de jaren veertig. 

De Tweede Wereldoorlog in Europa begon vanwege zijn dromen van een 1000-jarig rijk, om het hele continent en verder te regeren. 

Na de nederlaag en de vernietiging van het land door Duitsland – de tweede keer in minder dan 40 jaar – veranderde het Duitse volk dramatisch. De helft van het land bleef ‘democratisch’ en werd beschermd door de NAVO, terwijl de andere helft werd gedomineerd door een autoritaire Sovjetunie. Zo bleef het totdat de USSR begin jaren negentig uit elkaar ging.

Eenmaal verenigd, werden Duitsers pacifistischer dan ze al eeuwen waren. Versleten door oorlog en klaar om in vrede te leven, in de decennia sinds Duitsland de pc-hoofdstad van Europa is geworden.

Tegenwoordig is er echter een groeiende ironie in het hele land. Dus afkerig van conflicten en ‘nationalisme’ wordt de overheid feitelijk autoritairer om bepaald gedrag – en bepaalde spraak – te voorkomen en te verbieden.

Zoals gemeld door Infowars , dringt Duitse bondskanselier Angela Merkel aan om de spraak van Duitse burgers te beperken om … de samenleving vrij te houden. 

Zelfs geen grapje.

“Voor allen die beweren dat zij hun mening niet langer kunnen uiten, zeg ik dit tegen hen; Als u een uitgesproken mening geeft, moet u leven met het feit dat u wordt tegengesproken, ‘zei Merkel in een recente toespraak voor het Duitse parlement. 

“Het uiten van een mening kost niets, maar vrijheid van meningsuiting heeft grenzen,” voegde ze eraan toe, omdat sommigen in de Bondsdag gehoord konden worden dat ze het daar niet mee eens waren.

“Die grenzen beginnen waar haat wordt verspreid, ze beginnen waar de waardigheid van andere mensen wordt geschonden. Dit huis zal en moet zich verzetten tegen extreme spraak, anders zal onze samenleving niet langer de vrije samenleving zijn die het was, ‘voegde Merkel eraan toe. (Gerelateerd: nazi-Duitsland en het Derde Rijk zijn begonnen met het racistische eugeneticabeleid van Amerikaans links: nieuw boek onthult het bewijsmateriaal .) 

Lees ook:  Geen enkele Duitse politicus heeft de taak om de wereld te redden

Ezra Levant 🍁 on Twitter

Watch till the end. Angela Merkel says: we have to take away your freedom of speech, or else society won’t be free. https://t.co/Y3qROvDQXg

Dus daar is het: de Duitse ‘democratische’ leider gelooft dat beperking van spraak de sleutel is tot het beschermen van de ‘vrije samenleving’.

Het criminaliseren van spraak is niet de manier om democratie te bevorderen

Hoe werkt dat?

Gemakkelijk. U beweert een hoge morele grond en het vermogen om te beslissen wat wel en niet “hate speech” en altviool is, u kunt een wet maken die uw beweerde toewijding aan vrijheid en vrijheid volledig tegenspreekt.

Dit verlangen om elke spraak die ‘ongemakkelijk’ of zelfs legitiem hatelijk is, te beteugelen, is een constructie van modern links. Het is een uitvinding van marxisten en leninisten die erop gericht is bepaalde politieke gezichtspunten te onderdrukken, meestal omdat ze ze niet waardig vinden – wat echt contraproductief is voor linkse idealen.

De moderne staat Duitsland is zeker ‘democratisch’, vooral in vergelijking met het autoritaire karakter van het nazi-regime.

Maar kennelijk vindt de moderne Duitse staat, gezien de opmerkingen van Merkel, de vrijheid van meningsuiting niet zo belangrijk als de Amerikaanse grondleggers.

Ze begrepen volledig dat het concept van ‘vrije meningsuiting’ alle spraak betekent, ongeacht hoe ongemakkelijk het anderen maakte, en ongeacht, zelfs als dergelijke spraak de meerderheid van de Amerikanen ongemakkelijk maakte.

We hebben het niet over spraak die geweld of criminele activiteiten bepleit, gewoon spraak die een andere filosofie, verschillende idealen, verschillende politieke normen bepleit. 

Aan de andere kant is dit Duitsland. En Duitsers zijn zich bewust van hun geschiedenis. Van het nazisme.

Hitler stond op met zijn visie voor Duitsland op de kracht van zijn oratorische vaardigheden. Hij was in staat om bekeerlingen te winnen, meestal door gewone Duitsers te overtuigen dat hun land na de Eerste Wereldoorlog was mishandeld en oneerlijk ( maar ook door geweld ). Hij overtuigde hen om niet alleen zijn visie op Duitsland te accepteren, maar hem aan de macht te brengen.

En we weten wat er daarna is gebeurd.

Nazisme is illegaal in Duitsland. Dat is begrijpelijk. Maar er is een gevaar in elke poging om bepaalde spraak in een democratie te verbieden of in te perken omdat er een natuurlijke neiging van de mens is om overdreven te reageren, te ver te gaan. En meestal is er een intern conflict nodig om dat recht te zetten.Lees ook:  GEEN EUROBONDS NEXIT NU!

Comments

comments