Waarom de UkraineGate-hoorzittingen de knop niet omgezet

Waarom de UkraineGate-hoorzittingen de knop niet omgezet

2 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De pratende hoofden van CNN en MSDNC leken verbaasd en teleurgesteld dat de recente televisieuitzendingen niet alleen een klein aantal Republikeinen lijken te hebben bewogen om de beschuldiging en verwijdering van de demente fascistische oligarch Donald Trump te ondersteunen. Liberalen rollen hun ogen tijdens het bespreken van enquêtes waaruit blijkt dat Republikeinse kiezers onbewogen zijn door duidelijk bewijs van het corrupte gedrag van Trump bij het proberen af ​​te persen van politiek vuil op Joe Biden uit Oekraïne met het smeergeld van Amerikaanse raketten.

Maar er is niets verrassends aan de weigering van de Republikeinse Amerikanen om hun Great Tangerine God te verlaten in de nasleep van de dagelijkse tv-show UkraineGate. Het is niet alleen zo dat de meest gewone mensen van een (of geen) politieke partij tijdens de werkdag geen tijd hebben om urenlang voor telescopen te blijven zitten. Even belangrijk is de aanhoudende wrede partijdige polarisatie van de Amerikaanse politiek, zo extreem dat Trump bijna elke misdaad zou kunnen begaan (durf ik zeggen “iemand op Fifth Avenue te schieten”?) Zonder de Republikeinse steun te verliezen (net zoals president Barack Obama heel weinig had kunnen doen dat zou hem de steun van reguliere ‘liberale’ democraten hebben gekost.) Partijdige polarisatie wist al geruime tijd rode lijnen over het gedrag van de uitvoerende macht als het gaat om kiezers en presidenten in dezelfde partij.

Een andere factor is de daarmee verband houdende extreme partijdige polarisatie van Amerikaanse politieke media. Liberalen krijgen hun politiek nieuws en commentaar van CNN, MSDNC en (verderop in de klassenpiramide) de  New York Times  en Washington Post. Republikeinen nemen hun politiek nieuws en commentaar van FOX News, rechtse talkradio en andere stuurboorduitlaten waar media-agenten hun leiding geven aan Beste Leider Donald door OekraïneGate te rapporteren en te bespreken als niets meer dan een dwaze maar vicieuze Democratische “hoax” en ” heksenjacht. De rechtse media-bubbel stuurt en versterkt de belachelijke aanvallen van de Trumpified Republikeinse Partij op de oprichting van Oekraïne Klokkenluiders en getuigen als “partijdige Democraten” en “Nooit Trumpers” (een echt vreemde term van verondersteld misbruik). Het spint wilde rechtse samenzweringstheorieën die zowel de paranoïde-achtige geest van de neofascistische president zelf beïnvloeden als weerspiegelen.

Ook relevant is de heel andere manier waarop het witte Trumpenvolk van de natie het probleem en de betekenis van corruptie begrijpt. Trumpisten denken dat blanken een belegerde minderheid worden die gericht is op discriminatie door “politiek correcte” liberale en linkse elites die de natie keren tegen juiste witte waarden, cultuur, behoeften, rechten en voorrechten. Deze “omgekeerde discriminatie” slachtoffer-witheid (zonder bewijs voor zijn claims) informeert het begrip van de Trump-basis over de betekenis van het woord “corruptie” op een manier die de liberale schrijver Peter Beinart vernam nadat Trump’s voormalige persoonlijke advocaat Michael Cohen aan het Congres getuigde over zijn samenwerking met de president in de klassiek corrupte schending van campagnefinancieringswetten. Voor de basis van  Trump schreef Beinart in augustus 2018, het idee van corruptie gaat niet zozeer over politiek en de wet als wel over raciale en genderzuiverheid:

Lees ook:  Trump's Iran-beleid: gevaarlijk mislukte veronderstellingen, zonder plan 'B'

‘Trump-aanhangers lijken grotendeels onaangedaan door het toenemende bewijs dat Trump de minst ethische president in de moderne Amerikaanse geschiedenis is. … Als je eenmaal begrijpt dat voor Trump en veel van zijn aanhangers, corruptie minder de schending van de wet betekent dan de schending van gevestigde hiërarchieën [van ras en geslacht], is hun gedrag logischer. … Waarom waren de aanhangers van Trump zo overtuigd dat [Hillary] Clinton de meest corrupte kandidaat was, zelfs toen verslaggevers veel meer vernietigend bewijs over de stichting van Trump ontdekten dan over Clinton? Waarschijnlijk omdat Clinton’s kandidatuur traditionele genderrollen bedreigde. Voor veel Amerikanen vertegenwoordigt vrouwelijke ambitie – vooral in dienst van een feministische agenda – op zichzelf een vorm van corruptie…. [Michael] De toelating van Cohen maakt het moeilijker voor Republikeinen om te beweren dat Trump de wet niet heeft overtreden. Maar het maakt niet echt uit. Voor veel Republikeinen blijft Trump niet corrupt – inderdaad corruptiebestendig – omdat ze het meest bang zijn voor de corruptie van de Amerikaanse wet; het is de corruptie van de traditionele identiteit van Amerika. En in de strijd tegen die vorm van corruptie – het soort dat wordt belichaamd door Cristhian Rivera [de “illegale immigrant” beschuldigd van het vermoorden van de jonge blanke vrouw Mollie Tibbetts op het platteland van Iowa twee weken geleden] – is Troef niet het probleem. Hij is de oplossing. ‘ En in de strijd tegen die vorm van corruptie – het soort dat wordt belichaamd door Cristhian Rivera [de “illegale immigrant” beschuldigd van het vermoorden van de jonge blanke vrouw Mollie Tibbetts op het platteland van Iowa twee weken geleden] – is Troef niet het probleem. Hij is de oplossing. ‘ En in de strijd tegen die vorm van corruptie – het soort dat wordt belichaamd door Cristhian Rivera [de “illegale immigrant” beschuldigd van het vermoorden van de jonge blanke vrouw Mollie Tibbetts op het platteland van Iowa twee weken geleden] – is Troef niet het probleem. Hij is de oplossing. ‘

Trump heeft de gevestigde normen van het presidentiële en het buitenlandse beleid geschonden door te proberen wapens naar Oekraïne te ruilen in ruil voor politieke vuiligheid op Biden. Zelfs voor Trumpenvolk die bereid zijn om deze onaantastbare inbreuk te erkennen, is het echter een groot probleem De corruptie die van belang is voor Trump’s sterk door identiteit gepolitiseerde ‘kerngebied’ is de vermeende liberale en door links geleide aanval op en erosie van blanke mannen supremacisme. Donito Assolini is de anti-corruptie kruisvaarder van de Amerikaner cohort, nobel toegewijd aan het weer wit maken van blanke mannen.

Naast de gepolariseerde partizanen is er ook een enorme strook Amerikanen die lang geleden uit het non-stop media-politiek circus zijn geweest. Hun mening over Trumpeachment ala Pelosi en Schiff (TAPS) is niet veranderd omdat ze er niets minder om hadden kunnen geven voordat het begon en het nu niets kon schelen. Ze zien niet in waarom UkraineGate ertoe doet – een maar al te begrijpelijk sentiment omdat de Democraten beschuldiging nastreven van een relatief kleine en zeer intra-elite misdaad op de lange lijst van Trump met meer sociaal, moreel en ecologisch belangrijke overtredingen.

Ondertussen, aangezien het Amerikaanse publieke advies van Trump grotendeels onveranderd blijft in het licht van het non-stop Trumpeachment-carnaval, kunnen de media zich nauwelijks ertoe brengen een recente waarschuwing van de Verenigde Naties te melden dat de mondiale temperaturen oplopen tot 3,9 graden Celsius (7 graden Fahrenheit) tegen het einde van de eeuw – een “catastrofaal” stijgingspercentage dat dringende wereldwijde inspanningen vereist om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Lees ook:  Analyse: Trump's oude manieren botsen met nieuwe realiteiten

Comments

comments