We zouden nog meer moeten bloeden! Verraders in Brussel eisen nog hogere EU-bijdragen

We zouden nog meer moeten bloeden! Verraders in Brussel eisen nog hogere EU-bijdragen

2 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Volgens een rapport is de EU van plan haar begroting aanzienlijk te verhogen en de premiekortingen voor individuele lidstaten af ​​te schaffen. Van 2021 tot 2027 stroomt 1.087 biljoen euro – 155 miljard euro per jaar – naar Brussel, staat in een interne krant van de Finse regering, de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Finland bekleedt momenteel het EU-voorzitterschap.

Bovendien zullen de uitgaven naar verwachting toenemen tot 1,07 procent van het bruto nationaal inkomen (BNI). Vooral Duitsland, Oostenrijk en Nederland staan ​​erop dat de betalingen na 2020 beperkt blijven tot één procent van de economische output. Zuid- en Oost-Europeanen daarentegen eisen evenveel een verhoging als de Europese Commissie en het Europees Parlement. De EU-Commissie had oorspronkelijk een verhoging gepland tot 1,114 procent van het BNI, het Europees Parlement 1,3 procent.

Tot nu toe ontvangen Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk en Nederland korting. Dit moet een buitensporige last voor deze netto-bijdragers voorkomen. Volgens het rapport had Duitsland onlangs meer dan 13,5 miljard euro per jaar overgemaakt naar Brussel, toen het terugkwam.

Rutte gaat strijd aan met Brussel om verhoging EU-budget

De federale overheid verwacht een aanzienlijke toename

Volgens de Frankfurter Allgemeine hebben berekeningen van de federale overheid aangetoond dat de Duitse nettobijdrage in 2027 aanzienlijk zou kunnen stijgen. Als het voorstel van de Commissie zou worden aangenomen, zou Duitsland tot 30 miljard euro per jaar aan de EU-potten moeten betalen. Kanselier Angela Merkel (CDU) heeft daarom herhaaldelijk geëist dat Duitsland een korting moet blijven ontvangen. Het feit dat de Duitse belastingbetaler het EU-bureaucratie-monster nu al astronomische bedragen moet verstrekken, is in ieder geval voor de meeste burgers onbegrijpelijk.

Lees ook:  Beloftes kabinet Rutte: mooi weer-verhaal moet falen regering verhullen

De Finse krant voorziet ook in de introductie van nieuwe eigen middelen voor de EU. Hoewel de confederatie van staten tot nu toe grotendeels is gefinancierd met bijdragen van de lidstaten, zal de EU in de toekomst geld ontvangen van de veilingen van CO2-certificaten.

Bovendien moeten de lidstaten 80 cent per ongebruikte kilo plastic afval naar Brussel overbrengen. Over het financiële kader van de EU voor de komende periode moet naast de EU-staten en het EU-Parlement worden gestemd.Comments

comments