Geweld van migranten: Zweden verliezen vertrouwen in hun regering

Geweld van migranten: Zweden verliezen vertrouwen in hun regering

3 december 2019 1 Door Indignatie redactie

De meerderheid van de Zweden lijkt het vertrouwen in hun linkse regering te hebben verloren. Bijna 90 procent vertrouwt er niet op dat ze de komende zes maanden meester wordt van het escalerende geweld van migrantenbende. 

In een onderzoek van het Sifo Institute gelooft slechts acht procent van de Zweden dat de regerende sociaal-democraten het groeiende probleem van bendegeweld kunnen oplossen. 88 procent gelooft er niet meer in – ze denken dat de omvang van het geweld onveranderd blijft of in de komende maanden zal toenemen, meldt de Zweedse krant Expressen.

Slechts een minderheid gelooft dat de maatregelen die door de politiek en de politie worden gepresenteerd, effectief zullen zijn.

Sivo-woordvoerder Toivo Sjörén gelooft dat het totale gebrek aan vertrouwen een ernstig probleem is voor de overheid. Het was heel ernstig als de staat niet langer kon leveren wat deel uitmaakte van het sociale contract.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registreren“Natuurlijk moeten de regeringsleden de grootste verantwoordelijkheid dragen. Maar het kan leiden tot wantrouwen in de samenleving als het vertrouwen in politie en politiek zo laag is, “legde hij uit, aldus Breitbart.

Vorige week bezocht de Zweedse premier Stefan Löfven Göteborg en kondigde aan dat de politie actie zou ondernemen die binnen de komende zes maanden positieve gevolgen zou hebben voor het bendegeweld.

Hij blijft duidelijk dromen dat er geen verband is tussen de opkomst van escalerend bendegeweld en massale immigratie in de afgelopen jaren, hoewel verschillende Zweedse media beginnen te wijzen op een groot aantal migratiegerelateerde misdaden in het land.

“De scheiding is te wijten aan het feit dat er te weinig banen en te veel werklozen zijn in deze gebieden,” zei de 62-jarige voorzitter van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij Löfven. Het maakt niet uit wie daar woont. “Als je mensen die in Zweden zijn geboren onder dezelfde omstandigheden plaatst, krijg je hetzelfde resultaat”, gaat hij moedig verder. Zinnen die de Zweden duidelijk niet meer van hem willen afnemen. (MS)Lees ook:  Beschaving in een korset

Comments

comments