Mensenrechten en hypocrisie in het Witte Huis en het Congres

Mensenrechten en hypocrisie in het Witte Huis en het Congres

3 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Westerse media verkopen sinds maanden verhalen over rellen in Hong Kong. Met lip-smakkende smaak zijn er meldingen geweest als: “Op 1 oktober, de Nationale Dag van China, werd de eerste live ronde om een ​​demonstrant te raken afgevuurd door oproerpolitie achtervolgd door demonstranten in de verre buitenwijk van Tsuen Wan.”

Helaas voor de anti China-ijveraars in de VS en Europa vielen geen doden bij rellen, behalve één ” die uit een parkeergarage viel tijdens een politieverspreidingsoperatie … escalerende spanningen tussen politie en publiek die in de loop van de maanden van steeds erger geweld steeds meer gespannen zijn geraakt.” De twee incidenten waarbij relschoppers door politieagenten werden neergeschoten haalden westerse krantenkoppen.

Op 15 oktober stemde het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden unaniem voor een wetsvoorstel dat “de status van Hong Kong onder de Amerikaanse wetgeving aanpakt en sancties oplegt aan degenen die verantwoordelijk zijn voor mensenrechtenschendingen in Hong Kong” en op 16 november bewoog de senaat “de aanneming van een wetsvoorstel te bespoedigen dat zou een weg vrijmaken voor sancties tegen degenen die op het Chinese grondgebied worden aangetast als vrijheden. ‘

(Op 29 november meldde de BBC dat toen de politie van Hong Kong de Polytechnische Universiteit binnenging “ze 3.989 benzinebommen vonden; 1.339 explosieven, 601 flessen met corrosieve vloeistoffen; en 573 wapens” maar er zal door het Congres geen kritiek zijn op dit arsenaal. VS wetgevers zijn kennelijk van mening dat benzinebommen die bedoeld zijn om politieagenten te verbranden de mensenrechten niet schenden, op voorwaarde dat ze worden gegooid door mensen in mobs die tegen China rellen.)

De binnenlandse wetgeving van de VS waarin China wordt bekritiseerd, is grove inmenging in de interne aangelegenheden van een soevereine natie, maar de beste van Washington zijn merkwaardig selectief over de landen die ze willen straffen. Gezien de grootte van de meerderheid van de stemmen in beide huizen, had president Trump geen andere keuze dan het wetsontwerp op 27 november te ondertekenen , waardoor de betrekkingen tussen de VS en China verder werden gecompliceerd en geen enkele Amerikaanse burger kon profiteren.

trump

Trump wordt veel goedgekeurd door relschoppers uit Hong Kong.

In dezelfde periode als de rellen in Hong Kong was er voortdurende chaos in Irak, niet alleen met het gebruikelijke barbaarse geweld van autobommen en drive-by shootings, maar ook met het afslachten van burgerdemonstranten door militaire troepen. Op 25 november werd gemeld dat “Dertien anti-regeringsdemonstranten zijn gedood door Iraakse veiligheidstroepen in een van de ergste dagen van botsingen in het zuiden van het land. Demonstranten die verontwaardigd waren over ongebreidelde overheidscorruptie en slechte diensten verbrandden banden en blokkeerden hoofdaderaders. Zeven demonstranten werden gedood in de zuidelijke provincie Basra toen de Iraakse autoriteiten levend vuur en traangas gebruikten om hen te verspreiden, zeiden veiligheids- en ziekenhuisfunctionarissen. “

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  VS "Militaire hulp" aan Al Qaeda, ISIS-Daesh

Vreemd genoeg was er geen woord van protest over het bloedbad in Irak van degenen in Washington die de mensenrechten zo steunen, hoewel Amerikaanse wetgevers uiterst uitgesproken waren over de rellen in Hong Kong, met bijvoorbeeld de Republikeinse senator Marco Rubio verklaren op 19 november dat de anti-China Bill “is een belangrijke stap in die verantwoording die Chinese en Hong Kong ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor Hong Kong eroderen autonomie en mensenrechtenschendingen.” Hij werd herhaald door Democraat Senator Chuck Schumer, die hekelde president Xi en vertelde hem: “Je kunt geen groot leider zijn en je kunt geen groot land zijn als je je verzet tegen vrijheid, wanneer je zo brutaal bent tegen de mensen in Hong Kong, jong en oud, die protesteren.”

Toen op 27 november, de dag dat Trump de anti-Chinese wet in werking stelde, gaf het Amerikaanse leger een verklaring af dat “voorzitter van de gezamenlijke stafchef-generaal Mark Milley vandaag een ontmoeting had met de Iraakse gezamenlijke stafchef generaal-generaal Othman Al-Ghanimi in Bagdad, Irak. De hogere leiders bespraken het essentiële strategische partnerschap tussen de VS en Irak en de huidige veiligheidsomgeving in het Midden-Oosten. Het partnerschap tussen de Verenigde Staten en Irak is een cruciaal element voor vrede en veiligheid in de regio Midden-Oosten. ”

Terwijl de generaals de veiligheid bespraken, meldde Reuters dat Iraakse troepen ‘meer demonstranten doodschoten. In de heilige stad Karbala gebruikten ze levende munitie tegen demonstranten, waarbij ze er twee overnachtten. Twee anderen werden gedood in gevechten nabij Ahrar Bridge in Bagdad. In de buurt van Basra stierf een demonstrant aan verwondingen door geweervuur, zeiden politie en doktoren, wat de tol bracht sinds de onrust op 1 oktober uitbrak aan 344 doden in het hele land. ”

Rellen in Irak begon op dezelfde dag dat in Hong Kong de “eerste ronde om een ​​demonstrant te raken werd afgevuurd door oproerpolitie achtervolgd door demonstranten”, wat leidde tot verhitte anti-Chinese diatriben in het Amerikaanse Congres. Maar de twee hoogste militaire commandanten van de VS en Irak hadden niets publiekelijk te zeggen over de honderden Irakezen die werden gedood door soldaten van hun eigen nationale strijdkrachten.

Amerikaanse troepen vielen Irak binnen in maart 2003 met de gestelde doelen : “het land ontwapenen van massavernietigingswapens, een einde maken aan de steun van Saddam Hussein voor terrorisme en het Iraakse volk bevrijden van zijn repressieve regime.” Zoals we weten – en velen van ons schreven over de tijd – er waren geen massavernietigingswapens en Saddam steunde geen terrorisme, hoewel er geen twijfel over bestaat dat zijn regime onderdrukkend was, en vaak brutaal. Echter, de belangrijkste lange termijn doelstelling, volgens GW Bush, was te “helpen u om een nieuwe Irak dat welvarend en vrij … we geloven dat het Iraakse volk zijn verdienen en in staat om de menselijke vrijheid te bouwen. En wanneer de dictator is vertrokken, kunnen ze een voorbeeld zijn voor het hele Midden-Oosten van een vitale en vreedzame en zelfbesturende natie. ‘

Maar nu is het duidelijk dat ‘miljoenen toegang hebben tot onvoldoende gezondheidszorg, onderwijs, schoon water en elektriciteit, met een groot deel van de infrastructuur van het land in duigen.’ De duizenden mensen die de straat op zijn gegaan in protesten werden onderworpen aan ‘armoede, ongebreidelde corruptie, werkloosheid en afbrokkelende openbare diensten. “Het land is een puinhoop, dankzij de Bush-oorlog, maar een congresdelegatie die begin november bezocht, kon alleen ” zijn steun uitspreken voor de inspanningen van de Iraakse regering om te reageren op de legitieme eisen van het Iraakse volk. ‘Toen vice-president Pence op bezoek kwamAmerikaanse troepen op een basis in Irak op 23 november ontmoette hij geen Irakezen en sprak alleen aan de telefoon met de premier die ‘me verzekerde dat ze werkten om geweld te voorkomen of het soort onderdrukking dat we zien plaatsvinden, zelfs terwijl we spreek in Iran. Hij beloofde me dat ze zouden werken aan het beschermen en respecteren van vreedzame demonstranten als onderdeel van het democratische proces hier in Irak. ‘

Er is geen kritiek van het Witte Huis of het Congres geweest over het doden van honderden Iraakse burgers door de troepen van hun eigen regering. Er waren geen bedreigingen voor sancties en er was geen wetgeving vastgesteld om de “erosie van vrijheden” tegen te gaan – niets behalve steunbetuigingen voor de Iraakse regering wiens premier nu heeft afgetreden.

Er is de geur van de dood in de straten van Irak – maar de stank van hypocrisie in Washington.Lees ook:  Alexei Navalny heeft lange tijd kritiek gehad op het Kremlin. Als hij vergiftigd is, waarom nu?

Comments

comments