De hoop op een handelsovereenkomst tussen de VS en China is helemaal dood en Wall Street begint in paniek te raken

De hoop op een handelsovereenkomst tussen de VS en China is helemaal dood en Wall Street begint in paniek te raken

4 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De realiteit waarmee we nu worden geconfronteerd, begint in te zakken voor Wall Street-investeerders en ze beginnen in paniek te raken. De hoop dat de VS en China een handelsovereenkomst zouden kunnen sluiten, had de afgelopen maanden een enorme beursrally teweeggebracht, maar het bleek natuurlijk gewoon een wrede luchtspiegeling te zijn. Voorafgaand aan de presidentsverkiezingen in 2020 zal er geen handelsdeal komen, en op dit punt zegt zelfs Trump dat we er niet één verwachten vóór november 2020. Kijk maar eens naar wat hij de pers dinsdag vertelde …

“In sommige opzichten vind ik het leuk om te wachten tot na de verkiezingen voor de China-deal , maar ze willen nu een deal sluiten en we zullen zien of de deal goed zal zijn,” vertelde Trump eerder aan verslaggevers dinsdag .

Toen hem werd gevraagd of hij een deal-deadline had, voegde hij eraan toe: “Ik heb geen deadline, nee … In sommige opzichten denk ik dat het beter is om te wachten tot na de verkiezingen als je de waarheid wilt weten .”

President Trump probeert dingen te laten draaien om het te laten klinken alsof het zijn beslissing is om een ​​handelsdeal uit te stellen, en dat kan een politiek slimme zaak zijn.

Maar de waarheid is dat de Chinezen nooit een uitgebreide handelsovereenkomst met Trump wilden sluiten. Ze hebben hem al die tijd bespannen, omdat ze de tarieven van Trump zo lang mogelijk wilden uitstellen. Maar hun oorspronkelijke bedoeling was om te wachten tot een democraat in het Witte Huis was om een ​​deal te sluiten.

Natuurlijk zijn de Chinezen op dit punt ook verzot op de Democraten. De Chinese regering ziet de pro-democratie demonstranten in Hong Kong zoals wij ISIS en Al-Qaida bekijken, en vanaf het allereerste begin hebben zij de Verenigde Staten ervan beschuldigd die protesten te starten. En nu dat president Trump de “Hong Kong Human Rights and Democracy Act of 2019” heeft ondertekend nadat het overweldigend door zowel het Huis als de Senaat was aangenomen, zijn de Chinezen meer dan boos. Op dit punt is onze relatie met China volledig vernietigd, en vanaf nu zullen we een diep vijandige relatie met hen hebben, ongeacht wie er in het Witte Huis is.

President Trump heeft gedreigd met meer tarieven op China op 15 december te gaan, en aangezien er dan geen kans is op een handelsdeal, is dat precies wat we mogen verwachten.

En als dat gebeurt, waarschuwt Wharton Business School Professor of Finance Jeremy Siegel dat chaos kan worden ontketend op Wall Street …

Als Trump geen handelsdeal met China bereikt en “de tarieven van kracht worden op 15 december … Ik weet niet of ik dan rond aandelen wil zijn”, zei Siegel op CNBC’s Closing Bell op dinsdag.

Helaas heeft Siegel precies gelijk. In feite zijn de aandelenkoersen al drie dagen achter elkaar gedaald, en de neergang begon echt te versnellen op dinsdag …

Het industriële gemiddelde van Dow Jones daalde met 280,23 punten of 1% tot 27.502,81. Het gemiddelde van 30 aandelen werd lager geleid door handelsgevoelige Apple, Caterpillar en Boeing. De S&P 500 daalde 0,7% naar 3.093,20 te midden van verliezen in chipaandelen zoals Nvidia, Micron en Advanced Micro Devices. De Nasdaq Composite verloor ongeveer 0,6% om de dag te eindigen op 8.520,64.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenOp het dieptepunt van de dag daalde de Dow met 457,91 punten of 1,7%. De S&P 500 daalde met maar liefst 1,7% terwijl de Nasdaq met maar liefst 1,6% daalde.

Hopelijk zullen de zaken voor de rest van deze week geregeld worden, maar als 15 december komt en de tarieven volledig zijn geïmplementeerd, waarschuwen veel analisten dat er paniek zou kunnen zijn. Hier is een voorbeeld …

En hoewel de VS al dan niet de overwinning behalen in een dergelijke confrontatie, biedt het Wall Street-strategen – die allemaal een U-bocht hebben omgedraaid en van extreem optimistisch naar plotseling pessimistisch zijn teruggekeerd – overvloedige mogelijkheden om indruk te maken op hun klanten met superlatieven zoals deze van Manulife-directeur Sue Trinh, die zei dat ” als de voor 15 december geplande tarieven worden geïmplementeerd, het een enorme schok zou zijn voor de marktconsensus”, eraan toevoegend dat “Trump de Grinch zou zijn die Kerstmis stal” als de 15 december tarieven gaan door.

Hoewel er geen enkele overeenkomst met China komt, zou het voor de Amerikaanse economie nuttig zijn als Trump zou besluiten de tarieven van 15 december uit te stellen.

Ik denk echter niet dat dat gaat gebeuren.

Ondertussen overweegt de Trump-administratie ook de tarieven op goederen uit Frankrijk, Brazilië en Argentinië te verhogen …

Verhoogde handelsangsten komen een dag nadat Trump met nieuwe tarieven op meerdere landen dreigde. Maandag zei de president dat hij de tarieven op de invoer van staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië zou verhogen. Hij stelde ook tarieftarieven voor de Franse export voor.

Zoals ik onlangs heb besproken , is de wereldhandel nu vier maanden op rij gedaald, en het lijkt er zeker op dat het de komende maanden nog erger kan worden.

En dat betekent dat het waarschijnlijker dan ooit is dat de Amerikaanse economie als geheel in een diepe recessie zal duiken. Legg Mason waarschuwt hun klanten zelfs dat “de kans op een recessie in de komende 12 maanden 50% is” …

Legg Mason, een gediversifieerde wereldwijde onderneming voor vermogensbeheer, zei dat de kans op een recessie in de komende 12 maanden 50% is.

Volgens de variabelen waar het bedrijf naar kijkt om de gezondheid van de economie te bepalen, neemt het recessierisico toe, zei Jeff Schulze, de investeringsstrateeg voor ClearBridge Investments, bij de marktvooruitzichten van Legg Mason voor 2020 afgelopen maandag in New York.

Op de lange termijn zullen we natuurlijk veel erger zijn dan alleen maar een recessie .

De “bubbel om alle bubbels te beëindigen” begint er buitengewoon kwetsbaar uit te zien, en er is helemaal niet veel voor nodig om ons in een nieuwe financiële crisis te duwen.

Investeren draait allemaal om hoop. Mensen steken hun geld in aandelen en obligaties omdat ze een positieve toekomst verwachten waarin de waarde van hun beleggingen omhoog gaat.

Als je die hoop wegneemt, brokkelt de hele stichting af. En nu de relatie tussen de Verenigde Staten en China is vernietigd, ziet de toekomst er voor beleggers veel somberder uit dan enkele weken geleden.Comments

comments