Migratie-rush vertoont consequenties: Nederland loopt achter in de PISA-test

Migratie-rush vertoont consequenties: Nederland loopt achter in de PISA-test

4 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Sinds gisteren zijn er de resultaten van de “PISA-studie 2018 van de OESO: de algehele prestaties in Nederland zijn bovengemiddeld, maar lopen licht achteruit en lopen ver achter op de koplopers; Gelijke kansen moeten verder worden bevorderd “ .

Nogmaals, ze zijn niet goed en zijn zelfs nog slechter geworden (significant in wiskunde en wetenschappen, statistisch onbeduidend in begrijpend lezen, waarbij meisjes veel beter kunnen lezen en jongens iets beter in wiskunde).

Het percentage studenten met hun eigen migratie-ervaring nam aanzienlijk toe

Onderwijs wordt vaak geïmpliceerd in zondagse toespraken door onze politici, maar iets beter zijn dan het OESO-gemiddelde is niet genoeg voor een land met hoge lonen zonder significante middelen. Een belangrijke reden voor de achteruitgang is vrij eerlijk en eerlijk genoemd:

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenEen van de factoren achter de daling van de output kan de toegenomen vraag zijn naar het onderwijs sinds de vluchtelingencrisis. Het aandeel studenten met hun eigen migratie-ervaring is bijvoorbeeld aanzienlijk toegenomen sinds de laatste PISA-enquête en hun integratie in het onderwijssysteem is een grote uitdaging.

Probleem: de overheid laat iedereen het land binnen, ongeacht het opleidingsniveau

In Nederland had een op de vijf en gemiddeld ongeveer elke vierde deelnemer aan de OESO problemen om zelfs de basisvereisten van begrijpend lezen te beheersen. Onder de Aziatische en Europese leiders, waaronder Estland en Finland, slechts tien tot vijftien procent van de respondenten (OESO)

Het zou nuttig zijn om te differentiëren, ten minste volgens de moedertaal (en om verdere tekortkomingen van het onderzoek en de presentatie ervan te verminderen). Maar dat neemt niet weg dat er veel grotere integratie-inspanningen nodig zouden zijn, vooral als de overheid iedereen het land toestaat, ongeacht onderwijs en taalvaardigheden.

De kinderen kunnen er niets aan doen, maar dat geldt ook voor de Duitse kinderen, van wie de opleidingsmogelijkheden afnemen.

 

Lees ook:  Pandemie, migratiecrisis, eurocrisis: de donkere kant van xenofobe globalisering


Comments

comments