Grensmuur naar Zweden: Denemarken wil geen geïmporteerde multiculturele terreur

Grensmuur naar Zweden: Denemarken wil geen geïmporteerde multiculturele terreur

5 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De Scandinavische buren waarschuwen voor “Zweedse omstandigheden”. In Zweden, die geen controle heeft over zijn immigratie, zien ze steeds vaker een mislukte staat en willen nu een muur om Denemarken te beschermen.

Denemarken, grotendeels genegeerd door de pers, heeft op 12 november controles aan de grens met Zweden ingevoerd . In de noordelijke buur van Duitsland hebben explosies en moorden in de regio Kopenhagen dit jaar voor opschudding gezorgd. Bijna alle verdachten kwamen uit Zweden over de grens. Met de grenscontroles op de Belt Bridge tussen Kopenhagen en Malmö, wil het land een einde maken aan deze verschuiving van criminaliteit, zei de minister van Sociaal Democratische Justitie, Nick Hækkerup.

De Zweedse stad Malmö, zoals Molenbeek in België, zakt steeds meer weg in immigrantencriminaliteit en bendegeweld. Tegelijkertijd zullen de grenscontroles die begin 2016 zijn ingevoerd door het Koninkrijk met nog eens zes maanden worden verlengd tot half mei 2020.

Zweden verandert in een misdaadhotspot

In de Zuid-Zweedse stad Malmö gaat nauwelijks een dag voorbij zonder meldingen van vuurgevechten of explosieve aanvallen . Er zijn maximaal drie bomaanslagen in Malmö gedurende een weekend. Voor de eerste helft van 2019 registreren de politiestatistieken in Malmö een record van 120 explosievenaanvallen. In de overeenkomstige periode van het voorgaande jaar was dit 83.

Bij bendegeweld werden eind juni 25 mensen gedood in Zweden. Afgezien van de grote steden, wordt de provincie ook steeds meer getroffen. Mensen met een immigratieachtergrond worden steeds opnieuw verdacht.

Ondertussen is de misdaad in Kopenhagen ook erger geworden, omdat het bende milieu in Zweden en Denemarken hun krachten heeft gebundeld. Het oppositielinks en alternatief van Denemarken zijn tegen grenscontroles. Er is ook weerstand binnen de sociaal-democratische regerende partij, vooral van de kant van de 18.000 pendelaars, die elke dag vertrekken en nu rekening moeten houden met langere reistijden van en naar het werk.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Migratie: het thema voor 2020 in Nederland? Na jaren van woorden, nu daden?

Met het oog op de recente escalatie van geweld heeft de Zweedse politiechef Anders Thornberg “ingrijpende beslissingen aangekondigd om politieoptreden te versterken”. Dit is ook de hoogste tijd. Slechts eenmaal is elke vijfde moord in het bende-milieu verlicht. Dit komt vooral omdat potentiële getuigen stil zijn. Tegelijkertijd is het detectiepercentage van kapitaalmisdrijven gemiddeld 80 procent in heel Europa. Met 637 vrijgekochte overvallen op kinderen en adolescenten heeft de Zweedse nationale anti-misdaadadviesraad opnieuw een triest record neergezet voor het tweede kwartaal van het jaar.

Noorwegen en Denemarken willen geen omstandigheden zoals in Zweden

Onder Zweedse kiezers is recht en orde het belangrijkste onderwerp geworden. Volgens een recent onderzoek van Ipsos zijn zes van de tien respondenten echter van mening dat de geweldspolitiek niet tegen geweld kan. De rood-groene regering onder leiding van premier Stefan Löfven heeft inderdaad een plan ingediend dat voorziet in strengere straffen en het onderzoek van het clementieprogramma en de middelen voor anonieme getuigenissen als juridische methode.

Het is echter duidelijk dat alleen de oppositie Zweden Democraten (SD) zich uitspreken voor een eerder strafrechtelijk rechtsgebied. Met de oproep voor “harde verbanden”, waaronder de snelle deportatie van criminele vreemdelingen, hebben de Sverigedemokraterna verder gewonnen in polls sympathieën. Ze zijn nu bijna gelijk aan de toonaangevende sociaal-democraten.

Omdat de Zweedse politiek liever over hervormingen spreekt in plaats van ze uit te voeren, ondernemen buurlanden nu actie. In Noorwegen en Denemarken groeit de angst dat de spreekwoordelijke ‘Zweedse omstandigheden’ in beide landen over de grenzen zouden kunnen lopen. De Noorse misdaadschrijver Anne Holt sprak in de krant “Dagens Nyheter” zelfs uit Zweden als een “mislukte natie”, veel Noren kijken alleen met kwaadaardigheid naar het mislukte buurland, dat zijn immigratie en misdaad niet langer onder controle heeft.Lees ook:  Niets regelen, Biden's Vehement Denial maakt de verkiezingen ongedaan

Comments

comments