Hillary Clinton op Sunset Boulevard

Hillary Clinton op Sunset Boulevard

5 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het razende narcisme dat nooit, ooit bevredigd kan worden – Het gevoel van de mensheid alleen als een vaag aanbiddend publiek “Out There” in een denkbeeldig – eindeloos auditorium – De driftbuien – De woede – Het woedende gedrag van een verwend nest – De verbijstering dat de de wereld zou zonder haar verder kunnen gaan. Billy Wilder begreep het allemaal.

Bijna 70 jaar geleden maakte Wilder een van de grootste regisseurs en scenaristen die ooit heeft geleefd de definitieve biografie van Hillary Clinton, toekomstige First Lady, Senator, minister van Buitenlandse Zaken en Twice (tot nu toe en nog steeds) presidentiële kandidaat van de Verenigde Staten toen ze was pas drie jaar oud: voor Hillary Clinton is Norma Desmond .

En haar adres is niet in de staat New York, maar in een rot, griezelig oud Hollywood-herenhuis met een zwembad en een lijk erin drijvend – Straatadres: “Sunset Boulevard.”

Dit geweldige geniale inzicht is niet van mij: ik ben het een levenslange vriend en briljante Californische advocaat Jeffrey Calkins verschuldigd.

Jeffs inzicht raakt de kern van de vreemde, miasmische waanzin die de Amerikaanse politiek heeft vergiftigd sinds The World Turnside Upside Down op Election Night 2016. Het verklaart de intensiteit van de haat voor Donald Trump, die een ongeëvenaarde economische groei en Wall Street-aandeel heeft opgeleverd stijgingen in de afgelopen drie jaar, terwijl het lukte om het minst te voorkomen dat nieuwe oorlogen beginnen in een mate die geen enkele andere president meer dan 40 jaar voor hem heeft weten te beheren.

Maar de originele zonde van Trump kan nooit worden vernietigd: hij was bedoeld om de nederlaag van vernederende aardverschuivingen te ondergaan in de kroning van de grote koningin Spider keizerin zelf. In plaats daarvan droeg hij 30 van de 50 staten.

Dit was ook niet de eerste keer dat Hillary Clinton een zeker ding verkwanselde: in 2016 verspilde ze $ 1,25 miljard in haar presidentiële campagne waarvan algemeen was overeengekomen dat het onmogelijk was om te verliezen. Acht jaar eerder blies ze $ 250 miljoen weg en kwam zelfs nooit zo ver als de Democratische presidentiële nominatie. Barack Obama, een jonge senator voor de eerste termijn met vier jaar als nationale figuur voor haar 26 (sinds de campagne van 1992 haar man verkoos en haar First Lady maakte) had haar steenkoud geslagen vier maanden vóór de Democratische Conventie van 2008.

Hillary is er nog steeds duidelijk van overtuigd dat ze de kandidaat van de Democraten kan en zal zijn om Trump volgend jaar te verslaan. Maar elke keer als ze haar mond open doet, stelt ze zichzelf bloot als een lelijke en belachelijke ezel: haar beschuldiging dat congreslid Tulsi Gabbard – die vrijwillig diende in oorlogsgebieden in de strijdkrachten van de Verenigde Staten – een agent van de Russische regering was net zo belachelijk als afstotelijk.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De uitkering voor de vaste lasten en wat zwart inkomen om lol te kunnen maken

Dit, onthoud, is een vrouw die in de nacht van haar verkiezingsvernedering door Trump op de spits van het moment kwam met de Big Lie dat Rusland haar verkiezingsnederlaag had bedacht – een beschuldiging die drie jaar van waanzinnig onderzoek door de VS De oprichting van de Deep State en Democratische Partij heeft geen enkele hoeveelheid bewijsmateriaal gevonden om te ondersteunen

De leugen was niet alleen belachelijk: hij was ook onbekwaam. Een persoon die zo’n fictie kon verzinnen om haar eigen verbazingwekkende incompetentie te onderdrukken, riskeerde een ineenstorting van superkrachtrelaties die de Tweede Wereldoorlog zouden kunnen veroorzaken. Zo iemand mag nooit binnen een straal van 1000 mijl van serieuze politieke macht worden toegelaten.

Maar nu zijn we er, vier jaar later, en Hillary Clinton heeft opnieuw de waanzin dat het Amerikaanse volk – of op zijn minst een paar dozijn van hen – echt wil dat ze nog een keer president wordt.

Deze extatische waan echoot griezelig Norma Desmond, de razende, gekke, lang vergeten, stille filmster op overtreffende wijze gespeeld door de grote Gloria Swanson in “Sunset Boulevard”.

We moeten hier overigens opmerken dat Swanson in het echt alles was wat Hillary Clinton beweert te zijn, maar dat niet is.

Mevrouw Swanson was haar eerste en laatste vrouw. Verre van op te groeien tot nationale bekendheid, rijkdom en politieke macht, simpelweg als de ondersteunende vrouw van een ontrouwe, roekeloos promoverende philandering hond, was ze gevuld met talent, schoonheid, hersenen, humor en moed. Ze stuurde zelf verschillende mannen en maakte het uit met één minnaar, Joseph P. Kennedy (de vader van DIE Kennedy) toen hij haar ontrouw was (zowel aan andere vrouwen als aan zijn vrouw).

In plaats van de monsterlijke en gekke Norma Desmond, was mevrouw Swanson in haar eigen leven verbluffend mooi, een pionier op het gebied van gezond eten, de auteur van een veelgeprezen, briljante autobiografie van 500 pagina’s, de moeder van verschillende kinderen en ze leefde een volledig, gelukkig en ongelooflijk constructief bestaan ​​tot ver in de jaren 80.

Met andere woorden, ze was ook Hillary Clinton niet.

Maar krijsende Norma Desmond mondde het onsterfelijke scenario van Billy Wilder en Charles Brackett uit.

Vandaag heeft Hillary, net als Norma Desmond, geen idee dat haar tijd allang voorbij is – en verdwenen.

Net als Norma, denkt Hillary nog steeds dat ze ‘Big’ is en dat alleen de rest van haar land ‘Small’ is geworden.

Net als Norma stelt ze zich miljoenen en miljoenen aanbiddelijke gelovigen voor die wachten op haar Grote Terugkeer.

Net als Norma, danst Hillary in de schijnwerpers in wat zij denkt dat meisjesachtige, vrouwelijke, verleidelijke en sierlijke balletten van voortreffelijke perfectie zijn, terwijl ze slechts de fantasieën zijn van een gekke, uitgestrekte oude heks.

Het maakt niet uit: Hillary Knows the Truth:

“Zie je, dit is mijn leven… het zal altijd zijn…. Er is niets anders, alleen wij, en de camera’s … en die geweldige mensen in het donker … Oké, mijnheer De Mille Ik ben klaar voor mijn close-up. “Lees ook:  Game Over voor GameStop promotor?

Comments

comments