Na openbare Koranverbranding: Noorse moslims willen Koran verspreiden

Na openbare Koranverbranding: Noorse moslims willen Koran verspreiden

5 december 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

Om het verbranden van islamitische geschriften in de toekomst te voorkomen, willen gelovigen de Koran in het openbaar verspreiden. De kosten worden gedekt door donaties en moslimorganisaties.

De Noorse organisatie “Stop de islamisering van Noorwegen” (SIAN) had ongeveer twee weken geleden een Koran verbrand als onderdeel van een protest in de Zuid-Noorse stad Kristiansand. Twee andere exemplaren van de Koran werden in een vuilnisbak gegooid als onderdeel van het protest van de tegenstanders van de islam en de profeet Mohammed werd beschreven als pedofiel. In Pakistan werd de Noorse ambassadeur vervolgens opgeroepen.

Gelovige moslims hopen dat hun tegenactie misverstanden oplost. Ongeveer 10.000 gratis exemplaren van de Koran in Noorse vertaling worden uitgedeeld aan voorbijgangers. De moslimbevolking in Noorwegen is goed voor ongeveer 5,7 procent van de totale bevolking.

In Noorwegen ontstond een debat in hoeverre het verbranden van de Koran verboden was. Hier werd bijvoorbeeld verwezen naar de vrijheid van meningsuiting. De politie had hun bevoegdheden geschonden door in te grijpen en het vuur te blussen. Een man genaamd Ilya, die de leider van SIAN schopte, Lars Thorsten, die de koran in brand stak, verdedigde het heilige boek als de held van de moslims.

Het idee van de Koran-distributie in Noorwegen is niet nieuw. De voormalige minister van Arbeid en Cultuur Hadia Tajik wilde al Koran-kopieën verspreiden. Niet echter om te vechten tegen islamofobie, maar zodat moslimjongeren niet door extremistische groepen kunnen worden genomen.

Lees ook:  Zwembadterreur als strategie: Groepsaanrandingen als intimiderend (politiek) wapen
donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments