Video: “Ik was pas 14 …” – Yazidis Aschwak Talo ontmoet haar IS-verkrachter op Iraakse tv

Video: “Ik was pas 14 …” – Yazidis Aschwak Talo ontmoet haar IS-verkrachter op Iraakse tv

5 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Het is een trieste video: hij was geschokt toen hij met haar geconfronteerd werd. Zijn ogen waren op de grond gericht. Met een bewegende stem en tranen in haar ogen stond de 19-jarige voor de camera …

Ze was 14 toen ze werd gekidnapt door IS en als seksslavin aan een van haar terreurbroers werd verkocht. Toen ze hem weer ontmoette, was ze 19. De dingen waren ondertussen veranderd. De Irakees was nu een gevangene, zoals te zien in de video. Ze kwam speciaal uit Duitsland. Een ongelooflijk dappere jonge vrouw en een verpletterende ontmoeting, live gearrangeerd en getoond op de Iraakse televisie en nu:

Yazidi الايزيدية on Twitter

مشهد يهز المشاعر .. الايزيدية أشواق حجي تواجه مغتصبها الداعشي بعد خمس سنوات، وهو عراقي الجنسية، الذي استعبدها لفترة طويلة وتعرضت على يده لأبشع أنواع الانتهاكات الجسدية والنفسية حينما كانت بعمر 14 سنة. #الابادة_الايزيدية https://t.co/YRCznNtZKX

“Ik was pas 14 …”

De “wereld” meldt: “Til je hoofd op”, zei de 19-jarige tegen de man die gestaag naar de grond kijkt. “Waarom?” Ze vraagt, tranen in haar ogen, haar stem breekt: “Ik was pas 14 toen je me verkrachtte.” De man kijkt nog steeds naar beneden, bijna onbeweeglijk. “Je hebt alles genomen waar ik van droomde.” Na anderhalve minuut valt het meisje uitgeput voor de camera uiteen.

De begeleidende tekst van de video, die volgens de ‘Welt’ het logo van de Iraakse geheime dienst draagt, spreekt ook van ‘de meest verschrikkelijke lichamelijke en psychische verwondingen’ waaraan de toen 14-jarige werd blootgesteld. Na ongeveer drie maanden met de man kon ze in oktober 2014 ontsnappen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De gestoorde push om Amerikanen weer aan het werk te krijgen

Duitsland: een gevoel van onveiligheid

In 2015 kwam Aschwak Talo naar Duitsland als onderdeel van een reddingsprogramma voor Yezidi-vrouwen, waar ze met haar moeder en haar kleine broertje in Schwäbisch Gmünd woonde. In 2018 geloofde het meisje dat ze haar verkrachter in Duitsland op straat in Baden-Württemberg had herkend. Ze beschuldigde de autoriteiten ervan haar zaak niet serieus genoeg te nemen . Volgens de Südwest Presse twijfelden deze mensen echter aan het verhaal, vermoedden dat het meisje was gebruikt door zijn vader, die in Irak was gebleven, zodat andere familieleden volgens Die Welt naar Duitsland konden komen.

Aschwak Talo voelde zich echter niet veilig in Duitsland en verliet het land tijdelijk. Later bleek dat het waarschijnlijk met verwarring was omgegaan. De IS-man die haar heeft verkracht, is in Irak gearresteerd. De Iraakse autoriteiten hebben contact met haar opgenomen en haar gevraagd of ze naar Bagdad wilde komen voor een vergadering …

Uiteindelijk bleven onbeantwoorde vragen onbeantwoord, vragen uit het leven van een jong meisje die vreselijke dingen hadden meegemaakt en op de een of andere manier moesten voortleven. (Sm)Comments

comments