Als de pers rond Greta zwermt, Fellow Youth Activists brengen ‘Krachtig en sterk’ stille protest op COP 25

Als de pers rond Greta zwermt, Fellow Youth Activists brengen ‘Krachtig en sterk’ stille protest op COP 25

6 december 2019 1 Door Indignatie redactie

“We hebben klimaatactie nodig en we hebben nu verandering nodig. En nu is het tijd om te handelen.”

Vooruitlopend op een klimaatstaking in de straten van Madrid, hielden Greta Thunberg en andere jonge klimaatactivisten op vrijdag een stille sit-in in de zalen van de COP 25 VN-conferentie in de Spaanse hoofdstad in een uiting van frustratie en woede over inactiviteit van de overheid op het planetaire noodgeval. 

David Fopp, een van de oprichters van Extinction Rebellion in Zweden, noemde de jeugdactie de ‘krachtigste en krachtigste uitspraak die je je kunt voorstellen’.

David Fopp on Twitter

Silent climate school strike by #FridaysForFuture within #COP25. The most powerful and strong statement you can imagine. The young generation not accepting the politicians inaction. They need all our help, every day. https://t.co/RcDZN9THEi

Zoe Broughton on Twitter

Today @GretaThunberg joined @Fridays4future campaigners from 26 countries as they protested inside @COP25 demanding climate justice. #COP25 @youthstrikecle #ClimateEmergency #ClimateChange #ClimateStrike

Wereldwijde klimaatbeweging 350.org zei in een tweet dat de actie bedoeld was “om regeringsleiders ertoe te brengen WAKKER te worden”.

“We hebben klimaatactie nodig en we hebben nu verandering nodig. En nu is het tijd om te handelen”, zei de 22-jarige Hilda Flavia Nakabuye uit Oeganda, een zelfverklaard “slachtoffer van deze klimaatcrisis”, terwijl ze deelnam aan het protest. 

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Rechts wint in Madrid met flexibel coronabeleid

350 dot org on Twitter

FridaysForFuture youth strikers are keeping the pressure on world leaders at #COP25. Hilda from Uganda during the youth-led sit-in: “We need #climateaction and we need change right now.” https://t.co/B1xKbWvfsv

Pers tijdens de conferentie leek weinig aandacht te schenken aan de sit-in totdat Thunberg – die eerder op de dag met de trein in Madrid was aangekomen – zich bij hen voegde, volgens tweets van klimaatverslaggever Chloé Farand.

Chloé Farand on Twitter

@GretaThunberg has now joined the sit-in. Here’s the media madness around her and other young strikers now

Klimaatactivisten op COP 25 zullen hun vraag naar dringende actie woensdag versterken met een staking in Madrid om 18:00 uur lokale tijd. Klimaatstakingen in andere steden in Europa en daarbuiten zullen ook plaatsvinden op vrijdag.

Greta Thunberg on Twitter

Tomorrow December 6th we strike again around the world for the climate! I’ll join the strike in Madrid at #COP25 18.00 at Atocha! See you there! #FridaysForFuture #ClimateStrike #schoolstrike4climate

 Comments

comments