‘Beschuldig Trump hiervoor’: video toont laatste uren van de verschrikkelijke dood van tieners in het Amerikaanse immigratiebewaringscentrum

‘Beschuldig Trump hiervoor’: video toont laatste uren van de verschrikkelijke dood van tieners in het Amerikaanse immigratiebewaringscentrum

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

In tegenstelling tot wat beweerd werd door Border Patrol, “namen ze hem niet mee naar het ziekenhuis. Ze lieten hem niet vrij. Ze leken hem niet eens te controleren toen hij op de vloer van zijn cel aan het sterven was.”

Beelden uit een detentiecentrum voor immigranten in Texas, verkregen door Pro Publica en donderdag online gepubliceerd, tonen de laatste uren van de 16-jarige Carlos Gregorio Hernandez Vasquez – die stierf aan complicaties van de griep terwijl hij in hechtenis was – maar geeft ook een sterke indicatie van de grenspatrouille verantwoordelijk voor zijn zorg loog over wat er die nacht gebeurde.

“Toen de immigratieautoriteiten langskwamen, lag een kind aan de griep te sterven op een stuk beton in een plas van zijn eigen braaksel naast een toilet.”
—Jess Morales Rocketto, families horen bij elkaar

Carlos, volgens het nieuws,

was ernstig ziek toen immigratieagenten hem in de middag van 19 mei in een kleine cel in Zuid-Texas met een andere zieke jongen stopten.

Een paar uur eerder had een verpleegkundige in het gevaarlijk overvolle verwerkingscentrum van de Border Patrol in McAllen de diagnose griep gesteld en zijn koorts bij 103 graden gemeten. Ze zei dat hij binnen twee uur opnieuw moest worden gecontroleerd en naar de eerste hulp moet worden gebracht als zijn toestand verslechterde.

Terwijl een logboek van officieren in het McAllen-detentiecentrum in Texas beweert dat Carlos, geboren in Guatemala, in de loop van de nacht gedurende drie uur drie keer in de loop van vier uur wellnesscontroles kreeg, onthult de videobeelden dat zijn ogenschijnlijk levenloze lichaam bleef waar het was – op de vloer bij het toilet van de cel – van ongeveer 1:30 uur totdat Carlos ‘celgenoot hem daar ontdekt na het wakker worden na 6:00 uur. Hoewel de lokale politie zegt dat ze de videobeelden van CBP hebben verkregen, bevat het een kloof van vier uur die de CBP nog steeds niet heeft uitgelegd, zelfs als ze weigeren het bestaan ​​van een volledige opname van de nacht te overhandigen of te erkennen.

Pro Publica legde uit dat het besloot om het beschikbare deel van de video te publiceren “omdat het licht werpt op de behandeling van de Border Patrol van een ziek kind en laat zien dat het verslag van de overheid niet waar was.”

Eric Umansky on Twitter

A 16-yr-old boy died in Border Patrol custody.

De geannoteerde video – waarvan het origineel is verkregen van de lokale politie in Texas die de dood heeft onderzocht – geeft details over de laatste uren van het leven van Carlos [waarschuwend dat de beelden grafisch zijn]:

Reactie op de video en bijbehorende rapportage was een mix van verdriet, shock en verontwaardiging.

“Terwijl de immigratieautoriteiten langskwamen, lag een kind aan de griep op een stuk beton in een plas van zijn eigen braaksel naast een toilet,” zei Jess Morales Rocketto, voorzitter van de immigratiegroep Families Belong Together.

“De dood van Carlos Gregorio Hernandez Vasquez was te voorkomen,” voegde Rocketto eraan toe. “Omdat het griepseizoen voor ons is, heeft de Trump-regering de eisen van de CDC om kinderen in hun immigratieverblijf te vaccineren genegeerd. Drie kinderen zijn het afgelopen jaar overleden aan griepgerelateerde ziekten op de wacht van de Trump-regering. We hebben onmiddellijk actie nodig om kinderen te krijgen de levensreddende zorg die ze verdienen en ervoor zorgen dat er geen kinderen meer sterven in kooien. “

Alex on Twitter

@RepMikeJohnson Children are dying in cages at the border. Where’s your outrage for children who are actually being traumatized and abused?! https://t.co/MDlaWKC4yu

“Beschuldig Trump hiervoor”, zei een andere gebruiker op Twitter.

Zoals de Pro Publica tegen het einde van zijn lange en gedetailleerde rapportage over de dood van Carlos opmerkt terwijl hij in de VS in hechtenis ‘galmde voorbij het kleine dorpje San Jose del Rodeo’ waar hij vandaan kwam.

“Vrienden gepost video van zijn begrafenis en een dorp wakker op sociale media, met emotionele eerbetoon aan hem,” meldt de outlet. “Guatemalteekse immigranten buiten New York City hielden een inzamelingsactie om zijn gezin te helpen ondersteunen, een van de doelen die Carlos had om naar de VS te komen”Comments

comments