Eerste zwembad voor moslims alleen in Frankfurt

Eerste zwembad voor moslims alleen in Frankfurt

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het eerste zwembad ‘Alleen voor moslims’ wordt gebouwd in Frankfurt, Duitsland.

Wat betreft het geplande zwembad voor moslims, is de FDP-partij in Frankfurt tegen financiële steun of openbare promotie, meldde de Frankfurter Neue Presse .

“Een dergelijke sportfaciliteit dient geen integratie en coëxistentie, maar leidt tot meer scheiding via scheiding van de seksen,” legde het lokale FDP-lid Maria-Christina Nimmerfroh uit, die lid is van de plaatselijke adviesraad voor Bockenheim, Kuhwald en Westend, en is ook plaatsvervangend districtsvoorzitter.

De FDP-fractie in de plaatselijke adviesraad van Frankfurt diende een motie in met de volgende strekking: “Ongeacht het feit dat particuliere initiatieven de vrijheid hebben om sportfaciliteiten te bouwen en volgens hun eigen regels te exploiteren, mag de staat geen naar geslacht gescheiden sport promoten faciliteiten, “zei Nimmerfroh.

De plannen van het zwembad voor moslims in Frankfurt zouden ook het mogelijk maken dat kinderen uit zeer religieuze gezinnen geslachtsgebonden zwemlessen kunnen volgen.

“Zwemlessen zijn een integraal onderdeel van schoollessen, en meisjes en jongens moeten en kunnen daar samen sporten,” zei Nimmerfroh. “Als ouders hun dochters weghouden van zwemlessen, moeten we werken aan de acceptatie van gezamenlijke lessen en moeten we niet reageren met gendersegregatie.”

Daarom is de FDP tegen de promotie, ondersteuning of samenwerking van de stad met dit zwembadproject. Dit geldt ook voor sponsorende verenigingen of andere instellingen en ook voor andere overheidsniveaus, zoals de staat of de federale overheid.

Lees ook:  Duitsland heeft 12 rechtsextremisten opgepakt die vluchtelingen en moslims wilde doden

Een zwembad voor moslims zou volgens de FDP geen ondersteuning moeten krijgen.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments