Frankrijk: migranten klagen dat door de staat uitgegeven betaalpassen geen cashgeldopnames toestaan

Frankrijk: migranten klagen dat door de staat uitgegeven betaalpassen geen cashgeldopnames toestaan

6 december 2019 1 Door Indignatie redactie
5
(2)

Welzijnsafhankelijke migranten die in Frankrijk wonen, hebben geklaagd dat de nieuwe bankkaarten die hun door de Franse overheid zijn gegeven hen niet toestaan ​​om contant geld op te nemen.

De ADA-kaart, zoals die wordt genoemd, werd op 5 november in gebruik genomen en geeft migranten begunstigden 190 euro per maand per persoon en tot 660 euro voor een gezin van zes, meldt Infomigranten .

Omdat de kaart niet toestaat dat diegenen die het gebruiken contant geld kunnen opnemen, hebben veel migranten geklaagd dat ze de moeilijkheden in hun leven hebben vergroot omdat de meeste winkels minimale aankopen hebben gedaan.

migrant

Dalaise, een 25-jarige Malinese migrant die in Naintré woont, heeft geklaagd dat het goedkoper en gemakkelijker is om voedsel te kopen op lokale markten met contant geld. “Met deze kaart moeten we naar supermarkten gaan waar het geld snel gaat,” zei Dalaise.

“Ik kan geen stokbrood kopen voor één euro omdat de minimale kaartbetaling vaak vijf euro is”, klaagde Bilal, een 25-jarige Afghaanse asielzoeker die in Rennes woont.

Na kritiek te hebben ontvangen, kondigde de Franse regering aan dat een “cashback” -apparaat binnenkort in supermarkten beschikbaar zou komen.

migrant

De Hongaarse regering heeft zich herhaaldelijk uitgesproken tegen het verstrekken van gratis contant geld aan migranten via deze bankkaarten, met het argument dat de kaarten  mensenhandelaren versterken en Europeanen minder veilig maken.

Aantal geaccepteerde voornamelijk moslim eerste keer asielzoekers in Frankrijk van het 1e kwartaal 2014 tot het 1e kwartaal 2019

Lees ook:  Republikeinen van de senaat verwerven Trump in 'Laffe en schandelijke slotakte voor hun showproces'

migrant

donatie Voordat je gaat... 2020 zal naar verwachting ongekende hoeveelheden desinformatie bevatten. Bij Indignatie doen we ons best om journalistiek te produceren, geschreven door experts, op basis van hun onderzoek. Uw donatie zal helpen ervoor te zorgen dat deze journalistiek gratis wordt verspreid waar het nodig is.
IBAN: DE97100110012628055249
BIC:NTSBDEB1XXX
Op naam van: Erich brink
Onderwerp: Indignatie

Dit artikel is gekozen voor herpublicatie op basis van de interesse van onze lezers. Indignatie publiceert verhalen uit een aantal andere onafhankelijke nieuwsbronnen. De meningen in dit artikel zijn van de auteur en weerspiegelen niet het redactionele beleid van Indignatie.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?

Comments

comments