Gevoelens gekwetst door ‘Two-Faced’ Trudeau en lachende NAVO-leiders

Gevoelens gekwetst door ‘Two-Faced’ Trudeau en lachende NAVO-leiders

6 december 2019 1 Door Indignatie redactie

“Er is niets dat hij meer haat dan belangrijke mensen die hem uitlachen.”

Uren nadat video opdook van wereldleiders die hem de avond ervoor leken te bespotten met een cocktailfunctie, onderbrak president Donald Trump op woensdag zijn bezoek aan de NAVO-top 2019 in Londen met een afscheid van de Canadese premier Justin Trudeau, een van de mensen gevangen op tape die de Amerikaanse leider belachelijk maakt. 

“Nou, hij heeft twee gezichten,” zei Trump in antwoord op een vraag over Trudeau tijdens een persconferentie naast de Duitse bondskanselier Angela Merkel. 

De video van wereldleiders die Trump bespotten, die dinsdagavond werd uitgebracht, toont Trudeau, premier Boris Johnson, Nederlandse premier Mark Rutte en de Franse president Emmanuel Macron die de Amerikaanse president lijken te bespreken, hoewel hij niet bij naam wordt genoemd. 

Power & Politics on Twitter

@JustinTrudeau, @EmmanuelMacron, @BorisJohnson and other VIPs shared a few words at a Buckingham Palace reception Tuesday. No one mentions @realDonaldTrump by name, but they seem to be discussing his lengthy impromptu press conferences from earlier in the day. (Video: Host Pool) https://t.co/dVgj48rpOP

De resulterende woede van de president werd onder andere voorspeld door McKay Coppins van  The Atlantic . 

“Het hele leven van Trump is eigenlijk een wraakmars geweest die werd gevoed door momenten als deze”, aldus Coppins. “Er is niets dat hij meer haat dan belangrijke mensen die hem uitlachen.”

Filmmaker en politiek commentator Lexi Alexander zeiden over de video dat het de wereldleiders niet liet zien met enig besef van de gevolgen van de acties van Trump – integendeel, zeiden Alexander, ze beschouwden de president als gewoon een bron van amusement.

“Mensen gaan dood vanwege Trump,” tweette Alexander. “Veel mensen. Over de hele wereld. Dat stoort me aan deze video. Het voelt niet alsof ze zich daarvan bewust zijn. Hij is niet alleen een onschadelijke buffoon.”

Een sluitende persconferentie gepland voor woensdagochtend om 10:20 uur EST werd kennelijk geannuleerd door de president, die zei dat hij terug zou vliegen naar de VS

“We zullen waarschijnlijk direct teruggaan naar Washington,” zei Trump. “Ik denk dat we veel persconferenties hebben gehouden.”

Dagelijkse Telegraph- schrijver Michael Deacon suggereerde dat de annulering te wijten was aan de verlegenheid van de president.

“Heeft Trump net zijn grote persconferentie vandaag geannuleerd omdat de andere jongens zijn laatste grapje maakten”, zei Deacon.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is een onafhankelijk nieuwsbron voor ieder die op de hoogte wil blijven van het Nationale en Internationaal nieuws vaak in de vorm van opinies. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.
Lees ook:  Erdogan: “Macron, ben je zelf hersendood?”


Comments

comments