Instructies voor het bouwen van bommen: Duitse BKA meldt 600 links naar de instructies

Instructies voor het bouwen van bommen: Duitse BKA meldt 600 links naar de instructies

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

ERLIN. De federale recherche (BKA) heeft 600 internetlinks geïdentificeerd met instructies voor de productie van explosieven. Op de “gezamenlijke actiedag” konden het BKA , Europol, de autoriteiten van tien EU-staten en de VS in totaal 1.733 internetpagina’s met instructies voor explosieven vinden en deze melden aan de dienstverleners. Bovendien hebben de autoriteiten distributiekanalen op het reguliere internet en in Darknet gevonden en een onderzoek ingesteld naar kopers en verkopers.

“Door het verwijderen van relevante sites op het internet die instructies circuleren voor de productie van drugs, hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan het voorkomen van ernstige misdaden bij aanvallen”, zei het hoofd van het ministerie van Staatsbescherming van het BKA, Jürgen Peter. “Een paar dagen geleden was er een soortgelijke maatregel die gericht was tegen de verspreiding van islamitische propaganda op internet.”

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenTijdens het proces had het BKA meer dan 200 verzoeken om jihadistische propaganda doorgestuurd naar Europol. De behaalde successen hebben opnieuw het belang aangetoond van “internationale netwerken en samenwerking in de strijd tegen extremisme en terrorisme”, aldus Peter.

Publicatie van bouwinstructies moet worden voorkomen

“Het gevaar van islamitisch gemotiveerde aanvallen in Duitsland is nog steeds groot”, zei het hoofd van het ministerie van terrorisme en extremisme, Sven Kurenbach. “Ongerepte mensen, vooral jongeren” kunnen worden geradicaliseerd door islamitische teksten en video’s. “Daarom is het belangrijk dat deze inhoud niet eens op internet beschikbaar is”, concludeerde Kurenbach.

Het was pas half november dat ambtenaren een Syrische burger in Berlijn arresteerden die bouwhandleidingen voor bommen op internet had gedeeld. “Dit toont het potentieel van dergelijke instructies en hoe belangrijk hun verwijdering op internet is,” bevestigde Peter. (Hr)Lees ook:  Deze uitbraak van Coronavirus heeft net enkele bizarre nieuwe wendingen gekend

Comments

comments