Is de beschuldigingsinspanning gewoon een politieke truc om stemmen te winnen voor democraten in 2020?

Is de beschuldigingsinspanning gewoon een politieke truc om stemmen te winnen voor democraten in 2020?

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Zou het kunnen dat Nancy Pelosi en haar volgelingen in het Huis van Afgevaardigden een heel ander doel hadden dan we deze hele tijd dachten? Zoals u hieronder zult zien, zijn de Democraten in het Huis van plan president Trump te beschuldigen, en het zou kunnen gebeuren tegen het einde van deze maand. 

Maar er lijkt nul kans te zijn dat Trump door de Senaat uit zijn ambt zal worden ontheven, en velen zullen dat beschouwen als een grote overwinning voor de Republikeinen. Dus waarom duwt Nancy Pelosi vooruit als ze weet dat deze beschuldigingsinspanning zal mislukken? Zou het kunnen dat dit hele drama gewoon een politieke truc is geweest om stemmen te winnen in november 2020?

Velen zijn ervan uitgegaan dat een terugslag tegen beschuldiging Trump enorm ten goede zal komen tijdens dit verkiezingsseizoen. Maar de geschiedenis is niet aardig geweest voor andere presidenten die een proces van beschuldiging hebben doorgemaakt.

In 1868 werd president Andrew Johnson beschuldigd door republikeinen in het Huis van Afgevaardigden. Johnson werd niet veroordeeld door de Senaat, maar de Republikeinen wonnen de volgende presidentsverkiezingen.

In 1974 nam de Republikeinse Richard Nixon ontslag in plaats van bijna zeker te worden afgezet. Democraten wonnen de volgende presidentsverkiezingen, hoewel ze een relatief zwakke kandidaat hadden (Jimmy Carter).

In 1998 hebben Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden Bill Clinton beschuldigd, maar de Senaat heeft hem niet van zijn ambt ontheven. Republikeinen wonnen uiteindelijk de presidentsverkiezingen in 2000.

Dat betekent dus dat de oppositiepartij drie voor drie is in vergelijkbare gevallen als waarmee we nu worden geconfronteerd.

Zou dat echt het sleutelnummer kunnen zijn waar top-democraten naar kijken?

Donderdag kondigde Nancy Pelosi aan dat het Huis vooruit gaat met artikelen van beschuldiging, en één CNN-artikel klonk bijna duizelig dat dit daadwerkelijk gebeurt …

Huisspreker Nancy Pelosi verhuisde het huis veel dichter bij afzetting donderdag toen ze officieel het gerechtelijk comité leidde om artikelen van afzetting op te stellen. (Alsof het al niet was.)

Maar haar aankondiging garandeert alles behalve dat president Donald Trump wordt afgezet. Dit gebeurt, mensen.

Maar Trump wordt niet uit zijn ambt ontheven en miljoenen Democraten zullen diep teleurgesteld zijn als dat niet gebeurt.

Natuurlijk heeft Nancy Pelosi nooit gesuggereerd dat haar inspanningen succesvol zullen zijn, en ze blijft volhouden dat haar hand werd gedwongen door Trump …

“Het spijt me echt dat de president dit nodig heeft gemaakt door zijn volledige veronachtzaming van de visie van onze oprichters,” vertelde ze verslaggevers donderdag. “Een afzetting is geen prettige ervaring. Het kan verdeeld zijn. We nemen hier helemaal geen vreugde in. Het is hartverscheurend. Maar de president gaf ons geen keus. ‘

Wat Pelosi probeert te doen, is de morele hoge grond te veroveren. Haar beoogde publiek is kiezers in het midden van het politieke spectrum, omdat zij degenen zijn die de 2020-verkiezingen zullen beslissen.

En het lijkt erop dat de zaken vanaf dit punt vrij snel door het Parlement kunnen gaan. NBC News meldt zelfs dat House Democrats wordt verteld ‘geen plannen te maken’ voor het weekend vlak voor Kerstmis …

Pelosi heeft niet gezegd of ze een deadline had gesteld voor commissies om de artikelen van beschuldiging te schrijven of wanneer een volledige stemming in het Huis zou plaatsvinden. Leden die woensdag een gesloten deur van de Democratische Caucus bijwoonden, zeiden echter dat ze begrepen dat het Huis vóór de vakantieperiode over artikelen zou stemmen. Een lid zei dat ze te horen kregen “geen plannen te maken” voor 21 of 22 december, het weekend voor Kerstmis.

Ik waarschuw al maanden dat de Democraten Trump zouden beschuldigen, maar in het begin geloofden veel mensen me niet.

Maar op dit punt lijkt zelfs Donald Trump berust te hebben bij het feit dat hij zal worden afgezet …

“Als je me gaat beschuldigen, doe het dan nu, snel, zodat we een eerlijk proces in de Senaat kunnen hebben en zodat ons land weer aan de slag kan”, zei de president in een tweet kort voordat Pelosi sprak .

Er is slechts een eenvoudige meerderheid nodig om Trump in het Huis af te zetten, en Democraten hebben momenteel 233 van de zetels in handen.

Natuurlijk is er nog steeds een mogelijkheid dat sommige Democraten daadwerkelijk tegen Pelosi zouden kunnen stemmen, en een Democraat heeft al duidelijk gemaakt dat hij van plan is precies dat te doen …

Rep. Jeff Van Drew van New Jersey, een van de twee Democraten die tegen het formaliseren van het onderzoek naar beschuldigingen stemden, zei dat hij van plan is tegen alle artikelen van beschuldiging te stemmen “tenzij er iets is dat ik niet heb gezien, nog nooit eerder heb gehoord.”

Hij waarschuwde Democraten om “voorzichtig te zijn met wat je wenst” en hij voegde eraan toe dat “de natie uit elkaar scheurt. … En ik wil mensen samenbrengen. “

Maar er zullen nog veel meer Democraten moeten overlopen om de impeachment-stemming te laten mislukken, en op dit moment is er absoluut geen aanwijzing die waarschijnlijk zal gebeuren.

In feite kunnen de meeste Democraten niet wachten om Trump te beschuldigen. Op donderdag stelde vertegenwoordiger Al Green zelfs voor dat ze konden proberen Trump opnieuw te beschuldigen als de eerste poging niet werkt …

Donderdag, op C-SPAN, besprak Rep. Al Green (D-TX) beschuldiging, zeggend “er is geen limiet” aan hoe vaak het Huis en de Senaat kunnen proberen president Donald Trump te beschuldigen.

Green zei dat hij vermoedt dat Trump in de toekomst extra overtredingen zal hebben, dus gelooft hij dat House Speaker Nancy Pelosi (D-CA) “vooruit gaat” met een stem om Trump te beschuldigen voor zijn vermeende quid pro quo eis met Oekraïne en probeer het dan opnieuw ” op een later tijdstip ‘als ze tijdens hun onderzoek meer vinden.

Helaas lijken de meeste Democraten in het Congres niet te begrijpen dat ze het land uit elkaar scheuren, en dat kan zeer ernstige gevolgen hebben in de niet al te verre toekomst .

Maar in Washington is winnen alles en democraten zijn nu absoluut geobsedeerd door november 2020.

Bedenk eens wat Nancy Pelosi donderdag tegen een CNN-stadhuis zei …

“Laten we dat niet eens overwegen,” zei Pelosi donderdagavond in een CNN-stadhuis in antwoord op een vraag van het publiek over welke cheques er in het Huis van Afgevaardigden zullen zijn als Trump herkozen wordt en het afzettingsproces voorbij is.

“De beschaving zoals we die vandaag kennen, staat op het spel bij de volgende verkiezingen, en zeker onze planeet,” zei Pelosi.

Nancy Pelosi weet dat de senaat niet zal stemmen om Trump te veroordelen, maar daar is ze niet naar op zoek.

Haar grote plan is altijd geweest om Trump te beschadigen voor de verkiezingen van 2020, en alleen de tijd zal het leren of haar gok succesvol was.Comments

comments