Jeremy Clarkson: “Greta Thunberg is gek en gevaarlijk”

Jeremy Clarkson: “Greta Thunberg is gek en gevaarlijk”

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie
0
()

De Britse televisiepresentator Jeremy Clarkson heeft opnieuw uitgehaald naar de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg. Clarkson noemde haar “gek en gevaarlijk”.

Jeremy Clarkson – bekend van Top Gear en The Grand Tour – was in Australië om het nieuwste seizoen van The Grand Tour te promoten. Clarkson was lang kritisch over de notie van klimaatverandering, maar zei dat hij van gedachten veranderde tijdens opnames in Cambodja. Toch spaarde hij zijn kritiek op de Zweedse klimaatactiviste Greta Tunberg niet in een interview.

(lees verder onder de tweet)

Rita Panahi on Twitter

National treasure. https://t.co/cD5GQ3lsPW

Clarkson: “Ga naar school, leer wetenschap en doe er iets aan”

“Ze is gek en ze is gevaarlijk en ze bezorgt jonge kinderen slapeloze nachten met haar dwaasheid. Nee, ik denk dat ze terug naar school moet gaan en haar mond moet houden”, zei Clarkson. “Ga naar school, leer wetenschap en doe er iets aan.”

Het is niet de eerste keer dat Clarkson zich kritisch uitlaat tegen Thunberg. “Hoe durf je naar Amerika te varen op een jacht van koolstofvezel die je niet gebouwd hebt en die 15 miljoen pond heeft gekost, die je niet hebt verdiend en die een reserve dieselmotor heeft waar je niets over zegt”, schreef hij in een column voor The Sun. De televisiepersoonlijkheid beschuldigde volwassenen er voorts van haar jeugd te ruïneren.

Lees ook:  George Soros' Hypocrisie over Facebook en meer...

“Greta Thunberg heeft de autoshow vermoord”

“Pauzeer even om na te denken over hoe goed je ‘s nachts slaapt, wetende dat volwassenen de Zweedse gevechtsvliegtuigen bouwen, onderhouden en vliegen. Om je veilig te houden. We gaven je mobiele telefoons en laptops en het internet. We hebben de sociale media ontwikkeld die je elke dag gebruikt en we runnen de banken die het allemaal betalen”, aldus Clarkson.

Ook denkt Clarkson dat Thunberg de reden is dat jongeren niet meer naar zijn programma’s kijken. “Iedereen die ik ken onder de 25 jaar is niet geïnteresseerd in auto’s – Greta Thunberg heeft de autoshow vermoord”, klinkt het.

OPMERKING VAN DE REDACTIE: Indignatie.nl is van mening dat het helpen van lezers om op de hoogte te blijven van de gevolgen van de coronaviruscrisis een vorm van openbare dienstverlening is. Om die reden is dit artikel en al onze coronavirus-dekking gratis. Als u ons wil helpen met een kleine donatie voor onze schrijvers en medewerkers te ondersteunen, en gezond te blijven.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating / 5. Vote count:

No votes so far! Be the first to rate this post.

Comments

comments