Trump faalt opnieuw

Trump faalt opnieuw

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Trump faalt opnieuw om onze troepen uit het Midden-Oosten mee naar huis te nemen: een escalatie van 14.000 Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten om Iran tegen te gaan

Trump’s Pentagon zou naar verluidt 14.000 Amerikaanse troepen naar het Midden-Oosten sturen om Iran te bestrijden.

Hoewel het Pentagon zich terugtrok tegen het oorspronkelijke rapport, had dat alleen gezegd dat ze de escalatie van de troepen overwogen, en het Pentagon ontkende het niet te overwegen.

Trump heeft sinds afgelopen mei 14.000 troepen naar het Midden-Oosten gestuurd . Blijkbaar bevinden de meeste zich op een vliegdekschip. Ongeveer 3.000 worden naar Saoedi-Arabië gestuurd om nieuwe Patriot anti-raketbatterijen aan het koninkrijk te leveren na de door Iran gesteunde drone en raketaanvallen op de oliefaciliteit in Abqaiq, die tijdelijk 5% van ‘s werelds olie van de markt haalden.

Trump maakte een grote plons in oktober door te beweren dat hij het 1000 speciale operatiespersoneel dat bij de Koerden in Noord-Syrië was ingebed mee naar huis zou nemen. Uiteindelijk stuurde hij 500 van hen om de Syrische olievelden in Deir al-Zor te bewaken en verplaatste hij de rest in Irak.

Hij heeft dus geen troepen naar huis gebracht, maar heeft het afgelopen halfjaar 14.000 ingezonden. Er zijn ongeveer 60.000 Amerikaanse troepen in het Grotere Midden-Oosten, maar hun exacte verdeling is nu verborgen door het Pentagon.

Lees ook:  Amerikaanse leger probeert bewoners te kalmeren over de aanstaande golf van militaire oefeningen in Noord-Carolina

Een nieuw contingent van 14.000 troepen zou het extra totaal alleen in 2019 verdubbelen en het totale aantal op 74.000 brengen.

Afgezien van Irak, Syrië en Afghanistan zijn de meeste Amerikaanse troepen in de regio geen oorlogsstrijders. Er zijn bijna 5.000 zeilers op het hoofdkwartier van de 5th Fleet in Manama, Bahrein. Er zijn nog eens 11.000 op Al-Udeid Air Force Base in Qatar, van waaruit vele luchtmissies tegen ISIL in Irak en Afghanistan en tegen de Taliban in het laatstgenoemde land worden gevlogen.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenIn juni 2017 bracht Trump de Al-Udeid-basis in gevaar door publiekelijk de Saoedi-Arabische blokkade van Qatar te steunen, maar hij werd tegengewerkt door de minister van Defensie James Mattis en vervolgens staatssecretaris Rex Tillerson.

Het is mij niet duidelijk hoe nog eens 14.000 Amerikaanse troepen daadwerkelijk iets zouden doen om Iran te blokkeren. De 3.000 die gepland zijn voor Saoedi-Arabië om de Patriot-batterijen te bemannen, zijn tenminste logisch aan de oppervlakte, maar dat was onderdeel van de laatste escalatie met 14.000 troepen. Naar verluidt is een van de Pentagon-zorg Iraanse raketten in Irak. Maar Irak heeft momenteel niet echt een regering en het is moeilijk te begrijpen hoe Bagdad praktisch gesproken een toename van ongeveer 5.000 Amerikaanse troepen die daar zijn gestationeerd zou kunnen toestaan ​​(ze adviseren het Iraakse leger grotendeels over opruimmissies tegen de overblijfselen van de ISIL terroristische groep).

Lees ook:  Covid-19 is niet het enige virus dat Amerikanen doodt

Iran heeft geen aanzienlijk aantal Iraanse troepen buiten het land. Er kan een klein contingent adviseurs van de Iraanse Revolutionaire Garde in Irak zijn op uitnodiging van Bagdad, hoewel hun welkom onder de protesterende massa’s zij en hun protesten bij de sjiitische Iraakse milities steeds kleiner wordt. Er zijn ongeveer 2500 Iraanse revolutionaire guards corpsadviseurs in Syrië. Op het hoogtepunt van de burgeroorlog in 2016 waren er naar schatting nog eens 7500 dienstplichtige Afghaanse en andere voetsoldaten, maar het is niet duidelijk hoeveel daarvan zich nog in het land bevinden. Ik betwijfel of er meer dan een handvol IRGC-personeel in Libanon is, hoewel Iran de sjiitische partijmilitie, de Hezbollah, financiert.

Iran heeft vooral geprofiteerd van zachte macht in de regio, die niet gemakkelijk kan worden tegengegaan door 14.000 Amerikaanse troepen.Comments

comments