Zo ziet Noorwegen eruit als je 10.000 brandende korans tegelijkertijd verbrand!

Zo ziet Noorwegen eruit als je 10.000 brandende korans tegelijkertijd verbrand!

6 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De recente koranverbranding door anti-islamactivisten leidde tot een debat tussen religieuze haat en vrije meningsuiting en stuurde schokgolven door de groeiende islamitische gemeenschap van Noorwegen.

Na de opschudding die is ontstaan ​​door de recente poging om de centrale geschriften van de islam in brand te steken, zullen drie moslimorganisaties 10.000 gratis exemplaren van de Koran aan Noren verspreiden in een poging om toekomstige gevallen van koranverbranding te voorkomen. (Alleen als ze de witgekalkte Noorse versie van de koran uitdelen zonder alle haat en geweld die in het origineel voorkomt)

De Noorse Vereniging voor Islamitische Kunst en Cultuur, de Islamitische Literatuurvereniging en de Minhaj-ul-Koranmoskee in Oslo zijn van plan in totaal 10.000 exemplaren van de Koran te verspreiden op verschillende stands in de Noorse hoofdstad en mogelijk Bergen, de op een na grootste stad van Noorwegen, soms gezien als de culturele hoofdstad van het land, de krant Vårt Land meldde .

koran

De korandistributie wordt gefinancierd door de drie organisaties, evenals donaties door particulieren. De actie is bedoeld als reactie op het verbranden van de Koran door de organisatie Stop Islamisation of Norway (SIAN) tijdens een demonstratie in Kristiansand meer dan twee weken geleden.

“Ik geloof dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat de Koran bevat en waar moslims voor staan. We hopen dat dit project kan helpen de inhoud van de Koran te demystificeren, ‘vertelde Hamza Ansari, bestuurslid van de Noors-Pakistaanse Minhaj-ul-Koran-moskee in Oslo, tegen het Vårt-land.

Lees ook:  De giftige taal van verdeeldheid: “Wij zijn het volk. Wie zijn jullie?”

De koran brandde in Kristiansand, wat resulteerde in gewelddadige botsingen en arrestaties , leidde tot een verhit debat in Noorwegen over de grens tussen vrijheid van meningsuiting en religieuze haat.

Terwijl sommigen beweerden dat dergelijke acties destructief waren en historische parallellen trokken met de Kristallnacht uit 1938, toen nazi’s massale pogroms tegen Joden uitvoerden, drongen anderen, waaronder minister van Justitie Jøran Kallmyr, erop aan dat het verbranden van de koran inderdaad onder de vrijheid van meningsuiting viel en suggereerden dat de politie overschreden hun krachten als het ingreep om het vuur te stoppen .

Ondertussen is de koran verbrand  rimpelingen over de moslimwereld gestuurd , waarbij Turkije, Pakistan en Iran hun formele veroordelingen hebben uitgesproken.

Volgens al-Jazeera in Pakistan krijg je niet alleen een brand als je een koran verbrandt. Toen mensen in omliggende dorpen erachter kwamen dat een man kopieën van de koran had verbrand, bestormden ze het politiebureau waar de man werd vastgehouden, sloeg hem ernstig en stak hem vervolgens in brand (hieronder).

koran

Bovendien werd de Noorse vlag in brand gestoken tijdens een demonstratie in Karachi, terwijl oproepen om Noorwegen te boycotten en te verbannen op sociale media werden gedaan.

Stop Islamisation of Norway (SIAN) dateert uit het begin van de jaren 2000. Het verklaarde doel is de verspreiding van de islam tegen te gaan, die zij beschouwt als een totalitaire politieke ideologie die de Noorse grondwet en de democratische en menselijke waarden schendt.

Lees ook:  Sluit de grenzen discussie over godsdienstvrijheid is ontvlamd en niet meer houdbaar

De Noorse moslimgemeenschap is de afgelopen decennia exponentieel gegroeid en wordt nu geschat op 5,7 procent van de bevolking van 5,2 miljoen inwoners , goed voor ruim 10 procent of meer in sommige gemeenten .

Koranverbrandingen zijn een nietje van de rechtse Deense partij Stram Kurs (“Harde lijn”), wiens leider Rasmus Paludan het viert als een teken van vrije meningsuiting .Comments

comments