Macron maakt een crisis door

Macron maakt een crisis door

7 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Enerzijds is hij een wezen van de technocratische neoliberale orde die zich inzet voor unilateralisme en “postnatie-statistiek”. Aan de andere kant is hij een wezen van Frankrijk – een natie met sterke (hoewel gemakkelijk te vergeten) nationalistische tradities die teruggaan tot koning Louis XI, de oprichter van de eerste moderne natiestaat, kardinaal Mazarin die de vrede van Westfalen organiseerde die moderne gedachten vestigde op natiestaten, Jean-Baptiste Colbert die is economische theorieën zin gaf om de economische soevereiniteit in de moderne tijd, naar Sadi Carnot wie toepassing van Colbertist economie en de weerstand tegen de Britse manipulatie heb hem vermoord in 1895, Charles de Gaulle, die de 5 gevestigd th Republiek en wijdde zijn leven aan het verzetten van de Deep State op basis van vreedzame betrekkingen met Rusland en China.

Dan is er de populistische woede van de Fransen die teruggaat tot de kleurrijke dagen van de Franse revolutie die een unieke traditie van massale opstanden vestigde tegen de gevestigde orde wanneer deze de mensen misbruikt … dit biedt een “bottom-up” factor die elke politici die hun hoofd aan hun nek willen houden, moeten er rekening mee houden.

Om deze twee redenen (top-down tradities van statecraft en bottom-up tradities van het bevrijden van corrupte leiders van hun hoofd), heeft Macron zich aangesloten bij de oproep van president Trump om Rusland opnieuw in de G8 te introduceren, en heeft belangrijke manoeuvres uitgevoerd om Frankrijk te heroriënteren op een pro-China-beleid en eregast te worden op de Internationale Expo van China, waar $ 15 miljard aan deals werd ondertekend over energie-, ruimtevaart- en landbouwinitiatieven.

Macron heeft de technocratische elite van Europa zelfs woedend gemaakt door de grondslagen van de levensvatbaarheid van de Europese Unie in twijfel te trekken en tegelijkertijd de NAVO terecht te bekritiseren over ‘hersendood’ . De crisis veroorzaakt door het ontrafelen van de globalistische visie op een wereldorde na de natiestaat heeft geresulteerd in een noodconferentie in Londen om erachter te komen hoe de NAVO kan worden gered van haar totale irrelevantie. Geconfronteerd met het anti-NAVO-sentiment van Macron en Trump in de afgelopen maanden en de opkomst van de nieuwe multipolaire orde die steeds meer nationale staten (inclusief NAVO-leden) naar zijn invloedssfeer trekt, heeft Jens Stoltenberg de wanhopige bewering gedaan dat China moet een doelwit worden van de militaire alliantie die zegt dat China“Komt dichterbij en investeert zwaar in infrastructuur. We zien ze in Afrika, we zien ze in het Noordpoolgebied, we zien ze in cyberspace en China heeft nu het op een na grootste defensiebudget ter wereld. “

De NAVO-wanorde en de economische afsmelting

Vandaag de dag, na decennia van neoliberale praktijken de eens krachtige agro-industriële capaciteiten van Frankrijk onder de “postindustriële” euro hebben ondermijnd, is het duidelijk geworden dat bezuinigingen en verhoogde belastingen de enige oplossingen zijn die de technocraten die de Europese Centrale Bank leiden, zullen toestaan . Aangezien het eurolidmaatschap elke natie verbiedt om een ​​schuld van meer dan 3% van het bbp te creëren, bestaan ​​er geen middelen om voldoende staatskrediet te genereren om grootschalige projecten te bouwen die nodig zijn voor een economisch herstel.

Met andere woorden, vanuit het standpunt van de trans-Atlantische spelregels is de situatie hopeloos.

Voor al zijn problemen is Macron niet blind voor dit feit en kan zien dat Rusland en China met succes de internationale orde hebben getransformeerd met de komst van het Belt and Road Initiative. Hij ziet dat dit systeem op unieke wijze westerse leiders (die hun hoofd in het gezicht van de naderende economische ineenstorting willen houden), het enige levensvatbare middel biedt om banen, veiligheid en economische groei op lange termijn aan hun volk te bieden, omdat het is geworteld in lange termijn, open systeemdenken dat niet verbonden is met de geopolitiek van het Hobbesiaanse gesloten systeem. De Gaulle zou deze verschuiving graag zien.

De revival van de Gaulle

Charles de Gaulle behoorde tot een netwerk van leiders die dapper vochten tegen de kankerachtige diepe staat die vroeger het fascisme in de Tweede Wereldoorlog had gesteund. Terwijl Franklin Roosevelt de strijd moest aangaan met dergelijke pro-fascistische organisaties zoals de JP Morgan gefinancierde Liberty League en Council on Foreign Relations van 1933-1945, moest president De Gaulle kampen met de pro-nazi-regering Petain, wiens agenten het onmiddellijk overnamen controles van Frankrijk in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, en ging niet weg op hemelvaart van de generaal aan het voorzitterschap tijdens het instorten van de 5 e republiek in 1959.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  De "Catalaanse kwestie" - crisis van het politieke systeem in Spanje

De Gaulle vocht strategisch tegen de pro-NAVO fascisten onder leiding van generaal Challe die twee staatsgreeppogingen tegen De Gaulle in 1960 en 1961 probeerden en later samenwerkten met MI6 en de CIA met behulp van particuliere aannemers zoals Permindex om meer dan 30 moordpogingen vanaf 1961 te regelen -1969.

De Gaulle slaagde er niet alleen in om Frankrijk in 1966 uit de NAVO-kooi te halen , maar hij had zich georganiseerd om de onafhankelijkheid van Algerije te verzekeren tegen de wil van de hele diepe staat Frankrijk, die vaak samenwerkte met Dulles ‘State Department om de koloniale bezittingen van Frankrijk te behouden. De Gaulle erkende ook het belang van het overtreden van de bipolaire regels van de Koude Oorlog door contact op te nemen met Rusland en op te roepen tot een vernieuwd Europa ” van de Atlantische Oceaan tot de Oeral ” en ook een alliantie met China met de bedoeling de branden van westerse brandstichters op te lossen in Cambodja, Laos en Vietnam, waarvan hij de onafhankelijkheid wilde waarborgen. De Gaulle schreef over zijn plan in zijn Memoires:

“Mijn doel was toen om Frankrijk uit te schakelen, niet van de Atlantische Alliantie, die ik als ultieme voorzorgsmaatregel wilde handhaven, maar van de integratie die door de NAVO onder Amerikaans bevel werd uitgevoerd; het aangaan van betrekkingen met elk van de staten van het Oostblok, in de eerste plaats Rusland, met als doel een détente tot stand te brengen, gevolgd door begrip en samenwerking; om hetzelfde te doen, toen de tijd rijp was, met China ”

Na het sluiten van een verdrag met de Chinese premier Zhou Enlai, de Indiase premier Nehru en het leiderschap van Cambodja in 1963 om een ​​door China geleid blok te creëren om de crisis in Zuidoost-Azië met hulp van Frankrijk op te lossen, werd De Gaulle het eerste westerse staatshoofd dat erkende China en diplomatieke betrekkingen aangaan met het vasteland op 31 januari 1964. Hij zag dat de groei van China een drijvende kracht zou worden voor de ontwikkeling van de wereld en zag een vriendschap gebaseerd op wetenschappelijke en technologische vooruitgang als een bron voor de vernieuwing van Frankrijk. Het aanvallen van de valse dichotomie van “Free liberale kapitalisme” vs “totalitaire communisme”, De Gaulle sprak de Colbertist tradities van “dirigisme” die in het verleden hebben gereden Frankrijk vooruitgang sinds de 17 e eeuw, toen hij zei:“We gaan ons niet inzetten voor het rijk van het liberale kapitalisme, en niemand kan geloven dat we ons ooit zullen onderwerpen aan het verpletterende totalitarisme van het communisme.”

De De Gaulle-Kennedy Alliantie

De Gaulle had grote hoop om gelijkgestemde antikolonialistische leiders en medewerkers te vinden die vochten tegen de diepe staat in andere landen. In Amerika werd hij geïnspireerd door het frisse leiderschap van de jonge John F. Kennedy, die hij voor het eerst ontmoette in Parijs in mei 1961. Van Kennedy schreef hij: ‘De nieuwe president was vastbesloten zich te wijden aan de zaak van vrijheid, gerechtigheid en vooruitgang. Het is waar dat, ervan overtuigd dat het de plicht van de Verenigde Staten en zichzelf was om fouten te herstellen, hij zou worden betrokken bij onverstandige interventies. Maar de ervaring van de staatsman zou ongetwijfeld de impulsiviteit van de idealist geleidelijk hebben beperkt. John Kennedy had het vermogen, en zonder de misdaad die hem had gedood, misschien de tijd gehad om zijn stempel op onze leeftijd te drukken. ‘

Het advies van De Gaulle aan Kennedy speelde een belangrijke rol bij de beslissing van de jonge president om uit een landoorlog in Vietnam te blijven en leidde tot Kennedy’s National Security Action Memorandum 263 om op 2 oktober 1963 een fase uit te schakelen van het Amerikaanse leger uit Vietnam. Kenney en De Gaulle beiden deelden de mening (naast de Italiaanse industrieel Enrico Mattei met wie beiden samenwerkten) dat Afrika, Azië en Zuid-Amerika geavanceerde wetenschappelijke en technologische vooruitgang, energiesoevereiniteit en sanitaire voorzieningen nodig hadden om volledig te worden bevrijd door de koloniale structuren van Europa. Alle drie vochten openlijk voor dit visioen en alle drie vielen in de lijn van de strijd (een naar een vliegtuigcrash in 1961, een andere naar verschillende shooters in Dallas in 1963 en de laatste naar een geënsceneerde ‘kleurenrevolutie’ in 1969.) [1]

Als De Gaulle, Kennedy en Mattei vandaag leefden, is het gegarandeerd dat ze in het Belt and Road Initiative en een bredere Euraziatische alliantie zouden herkennen, het enige levensvatbare pad naar een toekomst die de moeite waard is om in te leven en het enige middel om de zielen van hun eigen naties te redden . De vraag is: zal Macron doorgaan op dit Gaullistische pad en zullen andere landen de ballen laten groeien om de suite te volgen, of zullen die imperiale fascisten die de visie van De Gaulle in 1969 omver wierpen opnieuw slagen?Lees ook:  Lockdownliefhebber Rutte gaat avondklok zo snel mogelijk weer invoeren: ‘Geen seconde getwijfeld!’

Comments

comments