Duitsland: FDP wil vluchtelingen gebruiken als leraren – politici zien enorm potentieel onder illegalen

Duitsland: FDP wil vluchtelingen gebruiken als leraren – politici zien enorm potentieel onder illegalen

8 december 2019 0 Door Indignatie redactie

De FDP heeft voorgesteld het gebrek aan leraren in de Bondsrepubliek tegen te gaan met het gebruik van illegale migranten. Terwijl Duitsers voor het grootste deel te dom lijken om leraren te worden, zien de liberalen een enorm potentieel bij immigranten.

Ongeveer 15.000 leraren misten dit jaar landelijke scholen. Dit betreurde de Duitse lerarenvereniging in de zomer van het jaar en wees opnieuw op een probleem dat al enige tijd bestaat. Maar zoals al te vaak in de Bondsrepubliek is dit soort zaken altijd alleen maar gepraat. De actie blijft grotendeels op het spoor. Maar de FDP wil nu een remedie bieden.

De liberalen willen in alle ernst zogenaamde ‘vluchtelingen’ als leraren op Duitse scholen gebruiken. “We moeten het potentieel van deze mensen niet braak laten liggen”, zei de vice-FDP-voorzitter Katja Suding het persbureau dpa. Je kunt elke dag ontdekken wat het potentieel van illegale immigranten in Duitsland is als je de krant opent. Gisteren hebben migranten opnieuw een brute moord gepleegd in Augsburg .

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenFDP wil vóór Kerstmis actief zijn

De liberalen willen vóór de kerst een aanvraag indienen in de Bondsdag, die voorziet in een overeenkomst tussen de federale staat en de financiering van eenjarige hoger onderwijs cursussen voor “leraren met vluchtgeschiedenis”. Daarom moeten de deelnemers de nodige voorwaarden krijgen om op Duitse scholen te werken. Iedereen die recent zijn werk heeft gedaan in een gat in de grond zal binnenkort worden losgelaten door Duitse studenten.

Gezien deze krankzinnige vraag, zou het niet verwonderlijk zijn als ons land het nog erger zou maken bij de volgende PISA-studie. Jarenlang zijn Duitse studenten saaier, wat blijkt uit het PISA-onderzoek. De FDP wil er blijkbaar voor zorgen dat het nog steiler bergaf gaat met onderwijs in Duitsland.

Liberalen zien 5.000 potentiëlen

Onder de immigranten die sinds 2015 illegaal het land zijn binnengestroomd, hebben de liberalen maar liefst 5.000 exemplaren gemaakt die geschikt zijn om het tekort aan leraren effectief aan te pakken. Daarom wil de belastingbetaler nu bloeden om zich te kwalificeren als leraar in een spoedcursus voor mensen die niet eens ons land zijn binnengekomen volgens onze wetten.

Aan de andere kant kan het gebrek aan Duitse taalvaardigheid van de vakken op sommige scholen zelfs voordelig zijn. Zoals bekend zijn Duitse kinderen nu regelmatig een minderheid in hun schoolklassen. Zo zou een Arabisch sprekende leraar bijvoorbeeld praktisch alleen in zijn moedertaal moeten onderwijzen en zo de meeste studenten kunnen bereiken. Als Duits kind moet je je dan aanpassen, als je niet als racistisch wilt worden beschouwd.Lees ook:  Risicoanalyse anticipeert op enorme onrust - Allianz verkoopt al burgeroorlogverzekeringen

Comments

comments