EEN KOMENDE BANKENCRISIS; WAT NU?

EEN KOMENDE BANKENCRISIS; WAT NU?

8 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Een poosje geleden hebben we een artikel geschreven over wat te doen als er een korte crisis uitbreekt, zoals bijvoorbeeld en langere stroomuitval. Verschillende lezers hebben na het lezen van het artikel gevraagd, wat je het beste kunt doen als het er op lijkt dat er een bankcrisis gaat uitbreken, of bijvoorbeeld de Euro door de vloer zakt.  Zaken die zeker niet denkbeeldig zijn. Voordat we met wat tips komen zullen we eerst kijken hoe groot de kans is dat er daadwerkelijk iets gaat gebeuren in de financiële wereld.

Het is al heel lang bekend dat de Euro geen stabiele valuta is. Sterker nog, als de Duitse regering niet steeds opnieuw geld in de Euro zou steken, zou de intussen beruchte eenheidsmunt allang zijn ingestort. De vraag is natuurlijk of Duitsland dit beleid voort kan zetten. De Duitse economie zit dicht bij een recessie, door de klimaatwaanzin staat de Duitse industrie onder druk, en het opnemen van miljoenen onbruikbare migranten kost ieder jaar opnieuw miljarden. Het is dus heel goed mogelijk dat de Duitse regering op een zeker moment niet verder in de Euro kan investeren. Dan zijn er ook nog constant geruchten dat de Duitse Bank bijna failliet  is. Dit wordt ontkend, maar niet op een overtuigende wijze. Het is dus nog maar heel de vraag hoelang de Euro het hoofd boven water kan houden. De Duitse Mark en de Gulden waren vroeger stabiele munten, maar dat is de Euro nooit geweest. Jammer dat veel mensen dat veel te laat hebben begrepen.

Maar er is nog meer aan de hand. Er gaan al een poosje geruchten dat verschillende Amerikaanse banken op de rand van de afgrond balanceren. Zeker, het zijn geruchten, maar laten we niet vergeten dat de financiële crisis van 2008 ook begon nadat Amerikaanse financiële instellingen tegen de vlakte gingen. En niemand zal vergeten zijn hoeveel moeite het heeft gekost om die crisis te boven te komen. Een proces dat zelfs nu nog steeds gaande is. Voorzichtigheid is dus zeker geboden. En dan is er nog het Vaticaan. Deze stadstaat, en hoofdzetel van de katholieke kerk, is een stevige speler op de financiële markten. Eeuwenlang uitplunderen van gelovigen leek te bewijzen dat de bomen inderdaad tot in de hemel groeien. Maar net als veel andere theorieën klopt ook deze niet. Ook het Vaticaan zit in de financiële problemen, en een ineenstorting is niet uit te sluiten. Daar hoeft niemand een traan om te laten, maar het is wel weer een aanwijzing.

Lees ook:  Asielzoekers verpesten Duitsland - belastingbetalers moeten bloeden

Al deze zaken geven aan dat we een onzekere toekomst voor de boeg hebben, ondanks het feit dat het in de meeste gevallen om geruchten gaat. Toch zijn die geruchten hardnekkig, en actie blijft dan ook niet uit. We zien al enige tijd dat Rusland, China en Turkije overal ter wereld goud opkopen. Dat is de standaard reactie op een komende financiële crisis. Deskundigen in Rusland zijn er van overtuigd dat de Amerikaanse dollar op een zeker moment zal instorten, en dan is goud natuurlijk een vanouds bekend alternatief. We kunnen er gerust vanuit gaan dat de economische leiders in Rusland en China weten wat ze aan het doen zijn, en waarom. Dus kunnen we er gelijktijdig vanuit gaan dat er wel degelijk iets aan de hand is. Het is niet raadzaam om in dit soort gevallen naar de westerse pers te luisteren. Zij zullen op orders van de globalisten elite nog steeds beweren dat de zon schijnt als de zondvloed al aan de horizon is verschenen. Het is dus beter om onafhankelijke informatie te zoeken, en de ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenDat brengt ons terug naar de vraag wat we zelf kunnen doen om iets achter de hand te hebben als de donkere wolken zich echt samenpakken. Zoals we al zagen kopen Rusland, China en Turkije goud. Edelmetaal is inderdaad de beste verzekering om je financiële positie veilig te stellen. Dat weten de heersers maar al te goed, en er zijn nu al nieuwe regels die kopers van goud verplichten om de aankoop te melden. Ook als het gaat om minder grote aankopen. Op zich hoeven we ons daar niet al te druk over te maken, want voor de meeste van ons is de aankoop van goud, en dan gaat het vooral om gouden munten, in de meeste gevallen onbetaalbaar. Heb je gouden munten uit een erfenis of een andere bron, houdt die dan goed vast. Ze zullen zeker te pas komen. Maar aankopen is voor de meeste mensen niet mogelijk. Dat geldt ook voor edelstenen zoals briljanten of diamanten. Voor dit soort zaken moet je over een kapitaal beschikken.

Lees ook:  Pandemie, migratiecrisis, eurocrisis: de donkere kant van xenofobe globalisering

Maar er is een goed alternatief, dat ook binnen het bereik van de meeste mensen met een kleinere beurs ligt. We hebben het dan over het “goud van de kleine man”, beter bekend als zilver. Ook zilver is een goede investering voor slechte tijden, maar het heeft als voordeel dat het stukken goedkoper is, en dus binnen handbereik. Voor tussen de 18 en 20 Euro kun je al een zilveren munt aanschaffen. De laatste tijd is de prijs van zilver behoorlijk op en neer gegaan, maar er zit wel een stijgende lijn in. We moeten ook niet vergeten dat de huidige waarde totaal niets zegt over de waarde die zilver zal hebben als het echt mis gaat. Wat er ook gebeurd, zilveren munten zullen altijd een betaalmiddel zijn dat crisis bestendig is.

Het is dus zeker de moeite waard om als het mogelijk is af en toe wat zilveren munten aan te schaffen. Zij behouden hun waarde, zijn dus een goede investering of pensioenaanvulling, en zullen een uitkomst blijken als het huidige financiële systeem het ravijn in verdwijnt. We hebben gezien dat dit laatste zeker niet denkbeeldig is. In zo’n geval worden bankbiljetten en een saldo op bank of giro plotseling waardeloos. Dan gaan er hele andere mechanisme spelen, zoals bijvoorbeeld de ruilhandel, en dan hebben de eigenaren van zilveren munten, en andere edelmetalen, veel meer mogelijkheden dan zij die niet in de voorzorg zijn geweest. De aankoop van zilveren munten is dus zeker de moeite waard.

Lees ook:  Banken in pandemische onrust

Natuurlijk zullen sommige zeggen dat dit alles misschien nooit zal gebeuren, en dat te ver vooruit kijken niets oplevert. Maar vooruit zien is regeren, zeker als het niet om een al te grote of risicovolle investering gaat. Een ding moet duidelijk zijn, als het echt misgaat kunnen we uit geen enkele hoek hulp verwachten. We zullen dus zelf ons plan moeten trekken. Beter nu handelen, dan straks spijt hebben.Comments

comments