Zweden: gewapende landroof – voormalig multicultureel vlaggenschipland lijkt op een oorlogsgebied

Zweden: gewapende landroof – voormalig multicultureel vlaggenschipland lijkt op een oorlogsgebied

8 december 2019 1 Door Indignatie redactie

Vroeg of laat zou Zweden zich ontwikkelen tot een klassieke faaltoestand met de slechtste kleur, te voorzien. Keer op keer ontvingen we de afgelopen jaren nieuw horrornieuws uit het voormalige multiculturele pronkstukland. Of het nu gaat om verkrachting, die niet langer wordt vervolgd, artsen die alleen opereren met kogelvrij vest of soldaten die zich in alle ernst voorbereiden op een militante burgeroorlog tegen vluchtelingen . Zweden is altijd de bron van dergelijk nieuws geweest. Nu overgegeven aan de politie, heeft de openbare ruimte bijna volledig verloren aan plunderende migrantenbendes.

In 2018 had Zweden een recordaantal dodelijke schietpartijen in totaal 306. 45 mensen werden gedood en 135 gewonden door het hele land, de meeste in het zuidelijke gebied, waar Malmö zich bevindt. In maart schatte het Zweedse nationale forensische centrum dat het aantal moord- of moordpogingen sinds 2012 met bijna 100 procent was toegenomen. Het centrum ontdekte ook dat het populairste wapen dat in schietpartijen wordt gebruikt, het Kalashnikov-aanvalsgeweer is. “Het is een van de meest gefabriceerde wapens ter wereld en wordt in veel oorlogen gebruikt,” zeide teamleider van het centrum, Mikael Högfors. “Als ze niet langer nodig zijn … worden ze naar Zweden gesmokkeld”.

In de eerste zes maanden van 2018 werd volgens de politie bijna elk tweede schot afgevuurd in een “kwetsbaar gebied”, de zogenaamde no-go zones. In 2017 bleek uit een Zweeds politierapport ” Utsatta områden 2017 ” (“Kwetsbare gebieden 2017”) dat er 61 van dergelijke gebieden in Zweden zijn. Ze omvatten 200 criminele netwerken bestaande uit naar schatting 5.000 criminelen. De meeste inwoners zijn niet-westerse immigranten en hun nakomelingen. De politie schreef in het rapport van 2017 dat wereldwijde etnische conflicten worden gerepliceerd in kwetsbare gebieden:

“… de [Zweedse] rechterlijke macht en de rest van de [Zweedse] samenleving begrijpen deze conflicten niet en hebben geen antwoorden op hoe ze kunnen worden opgelost. De politie moet daarom de wereld beter kennen en de gebeurtenissen begrijpen om te interpreteren wat er in de gebieden gebeurt. De aanwezigheid van terugkeerders, sympathisanten voor terroristische groeperingen zoals de Islamitische Staat, Al-Qaida en Al-Shabaab, evenals vertegenwoordigers van salafistisch georiënteerde moskeeën, draagt ​​bij aan spanningen tussen deze groepen en andere bewoners in de kwetsbare gebieden. Sinds de zomer van 2014, toen een kalifaat werd uitgeroepen in Syrië en Irak, zijn de sektarische tegenstellingen toegenomen, met name tussen soennieten, sjiieten, levantijnse christenen en nationalisten van Koerdische afkomst “. (P. 13)

Op 3 juni, publiceerde de politie een nieuwe lijst met vermelding van de dat er 60 dergelijke gebieden nu, in plaats van de vorige 61. Dit betekent niet dat er veel is verbeterd. Integendeel. In 2019 zijn de schietpartijen nog steeds frequent . In Malmö – een stad met meer dan 300.000 inwoners , waarvan lawaaierigStatistieken van de stad een derde “geboren in het buitenland” – werd op 10 juni neergeschoten, een 25-jarige man voor een sociale dienst, terwijl de politie op Malmö Central Station op dezelfde dag een man schoot die zei dat hij een bom in zijn zak had en die zich bedreigend gedroeg. Die avond werden twee mannen doodgeschoten in het Lorensborg-gebied in Malmö. Later die nacht schudden twee explosies de stad.

Vanwege het toegenomen aantal schietpartijen lijken stadsbeambten zich nu zo ongemakkelijk te voelen op het werk in de stad dat de gemeente Malmö richtlijnen heeft gepubliceerd, zoals gemeentelijke werknemers – vooral die in de thuiszorg, revalidatie en onderhoud van kortetermijnwoningen. werken – veilig blijven in de stad terwijl ze hun werk doen.

Onder het kopje ‘Persoonlijke veiligheid – Tips en advies om ongewenste situaties te voorkomen’ , adviseert de gemeenschap haar werknemers om uw reisschema te plannen – uw omgeving te kennen … probeer de tijd te veranderen van het parkeren van uw fiets / auto naar het betreden van [ van het doel] “. Bovendien, “let voordat u een gebouw verlaat eerst op het milieu en beoordeel het om niet in een ongewenste situatie te geraken … blijf uit de buurt van mensen die als potentieel bedreigend of gevaarlijk worden beschouwd, en vergroot de afstand, als er geen andere mensen in de buurt zijn “.

Een stedelijke medewerker die de richtlijnen ontving, beschuldigde de gemeenschap van hypocrisie: “De media vertellen de kerk dat alles in orde is, ook al is het niet. Vervolgens sturen ze dit soort post naar hun werknemers. “Het gemeentelijke veiligheidsbeleid lijkt geschikt voor een burgeroorlogzone, zoals Beiroet ooit was, en niet voor de eens vredige stad Malmö.

Beiroet komt ook te binnen in de Zweedse stad Linköping, waar begin juni een explosie door een woongebouw explodeerde totdat het leek alsof het in de oorlog was vernietigd. Wonder boven wonder werd niemand gedood in de explosie, maar 20 mensen raakten gewond. De politie vermoedt dat het incident bende-gerelateerd is. Enkele weken later werden twee mannen doodgeschoten in het Linköping-district van Skäggetorp – op de politielijst van “kwetsbare gebieden” of “no-go zones” .

Daarna, op 30 juni, vonden in Stockholm drie schietpartijen plaats in drie verschillende buitenwijken, waarbij meer incidenten met betrekking tot bendes betrokken waren. Twee mensen, één schot in het hoofd, stierven. Een van de vermoorde mannen, een rapper genaamd rozh Shamal was eerder onder andere voor mishandeling, diefstal en drugsdelicten veroordeeld Dienst. Alleen al dit jaar werden elf mensen alleen al in Stockholm doodgeschoten – evenveel als in het hele jaar 2018. Dit jaar zijn tot nu toe meer dan 20 mensen in Zweden neergeschoten.

Abonneer u nu op onze gratis elektronische nieuwsbrief INDIGNATIE-nieuws klik hier om te registrerenLees ook:  Het is slechts een kwestie van tijd totdat COVID-19-vergrendelingen leiden tot burgerlijke onrust en gewelddadige misdaad

“De ontwikkeling is onaanvaardbaar,” zei Mats Löfving , het hoofd van de National Police Department (Noa). “In veel gevallen worden militaire automatische wapens gebruikt. We zien een afname van het aantal gewonden door wapenkracht, maar het aantal moorden daalt niet “.

Op 1 juli, zei de politiechef Anders Thornberg, is de situatie “zeer ernstig”. Hij beweerde echter dat de politie de controle over de bendes niet had verloren en dat de belangrijkste taak was om de groei van jonge criminelen te stoppen. “Voor elke schot van een jonge man zijn er 10-15 nieuwe klaar om in te springen,” zei hij . Een paar dagen later voegde hij eraan toe dat de Zweden in de nabije toekomst aan de schietpartijen zouden moeten wennen: “Wij denken dat dit [schietpartijen en extreem geweld] vijf tot tien jaar zou kunnen duren in de meest kwetsbare gebieden”, zeiThornberg. “Het gaat ook over drugs. Drugs zijn ingeburgerd in de samenleving en gewone mensen kopen ze. Er is een markt waarrond de bendes zullen blijven ruziën “.

De leider van de oppositiepartij Moderaterna, Ulf Kristersson, noemde de situatie “extreem voor een land dat niet in oorlog is”. Gebombardeerde gebouwen en schietpartijen zijn niet alles wat Zweden plaagt. Bovendien worden auto’s regelmatig in brand gestoken. Het kleine pittoreske universiteitsstadje Lund in de buurt van Malmö heeft recentelijk te kampen met veel autoverkeer . De politie heeft de verdachten nog niet geïdentificeerd. “We zien op dit moment een toename van de auto, wat duidelijk verontrustend is,” zeiPatrik Isacsson, manager van de lokale politie in Lund. Hij merkte op dat de branden meestal toenemen in de zomermaanden, maar in de loop van de jaren ook zijn toegenomen. “We weten nog niet wie de daders zijn, dus ik kan alleen maar speculeren, maar dit soort brandstichting wordt meestal door jongeren begaan. Dat het in de zomer gebeurt, kan zijn omdat jongeren werkloos zijn en veel reizen “.

“Ik denk absoluut dat dit jonge mensen zijn die hun plek in de samenleving niet hebben gevonden, die weten dat ze niet zullen worden geaccepteerd”, aldus een socioloog aan de Universiteit van Malmö, Ingela Kolfjord, “dat het klimaat is verhard en dat ze constant worden beschouwd als “de anderen”. Snelwegen zijn niet alleen een manier om hun ongenoegen te tonen, maar ook om te laten zien dat ze gefrustreerd, wanhopig en boos zijn. “De Zweedse auteur Björn Ranelid sprak dit tegen. “Zweden is in oorlog en het zijn de politici die verantwoordelijk zijn”, schreef hij in Expressen.

“Vijf nachten op rij werden auto’s in brand gestoken in de universiteitsstad Lund. Zulke krankzinnige acties zijn de afgelopen vijftien jaar honderden keren op verschillende plaatsen in Zweden gebeurd. Van 1955 tot 1985 werd er geen enkele auto aangestoken in Malmö, Göteborg, Stockholm of Lund. … wanneer een socioloog aan de Universiteit van Malmö de misdaden [als gevolg] van tienerfrustratie verklaart … ze praat onzin … dingen herhalen die een papegaai had kunnen zeggen. Geen van deze criminelen hebben honger of hebben geen toegang tot schoon water. Ze hebben een dak boven hun hoofd en krijgen al negen of twaalf jaar gratis onderwijs. Ze wonen niet in vervallen huizen. Ze hebben allemaal … een hogere materiële standaard in hun huizen dan enkele duizenden kinderen en adolescenten,

Ranelid concludeerde:

“Het wordt onderwijs genoemd, en vandaag missen duizenden meisjes en jongens in Zweedse gezinnen. Het gaat niet om geld of waar je toevallig ter wereld wordt geboren. Het heeft niets te maken met politiek of ideologie. Het gaat over ethiek, moraliteit en coëxistentie tussen mensen “.

Frequente en wijdverspreide autowegen zijn slechts een van de nieuwe aspecten van het leven in de voorheen idyllische stad Lund. In januari probeerde een zogenaamde niet-begeleide minderjarige uit Afghanistan, Sadeq Nadir, verschillende mensen in de stad te vermoorden door hen in te rijden met een gestolen auto. Hoewel hij beweerde zich tot het christendom te hebben bekeerd, bleek uit het materiaal in zijn huis dat hij de jihad wilde voeren en een martelaar wilde worden. Hij vertelde de politie dat het zijn bedoeling was om te doden. Het evenement werd aanvankelijk geclassificeerd als een poging tot een terroristische misdaad, maar veranderde vervolgens in een aanklacht van tien poging tot moord. Hoewel Sadeq had toegegeven dat hij van plan was te doden, vond de Zweedse rechtbank het niet dat Sadeq veroordeeld kon worden voor terrorisme of poging tot moord. De rechtbank voerde aan dat hij niet “snel genoeg” reed om een ​​specifiek risico op overlijden te lopen. Op dezelfde manier, hoewel werd vastgesteld dat Sadeq teksten had geschreven over de dood van de jihad en martelaar en beweerde te handelen voor Allah, vond de rechtbank niet dat hij had gehandeld voor religieuze terroristische motieven. Hij werd veroordeeld voor het veroorzaken en bedreigen van anderen. Hoe beoordeelt de Zweedse regering de gewelddadige en vluchtige situatie? De Zweedse premier Stefan Löfven Hoewel bleek dat Sadeq teksten had geschreven over de dood van de jihad en de martelaar en beweerde te handelen voor Allah, vond de rechtbank niet dat hij had gehandeld voor religieuze terroristische motieven. Hij werd veroordeeld voor het veroorzaken en bedreigen van anderen. Hoe beoordeelt de Zweedse regering de gewelddadige en vluchtige situatie? De Zweedse premier Stefan Löfven Hoewel bleek dat Sadeq teksten had geschreven over de dood van de jihad en de martelaar en beweerde te handelen voor Allah, vond de rechtbank niet dat hij had gehandeld voor religieuze terroristische motieven. Hij werd veroordeeld voor het veroorzaken en bedreigen van anderen. Hoe beoordeelt de Zweedse regering de gewelddadige en vluchtige situatie? De Zweedse premier Stefan Löfven Hoe beoordeelt de Zweedse regering de gewelddadige en vluchtige situatie? De Zweedse premier Stefan Löfven Hoe beoordeelt de Zweedse regering de gewelddadige en vluchtige situatie? De Zweedse premier Stefan Löfvenveroordeelde de recente schietpartijen:

“We hebben verschillende straffen streng aangescherpt, waaronder straf voor het illegaal bezit van wapens en explosieven zoals handgranaten. We hebben de politie ook meer bevoegdheden gegeven voor … camerabewaking en informatievergaring. “

Op 2 juli heeft de regering voorstellen gedaan om geweergeweld te bestrijden, waaronder strengere straffen voor oneigenlijk bezit van explosieven en nieuwe bevoegdheden voor douanebeambten om pakketten te blokkeren waarvan wordt vermoed dat ze wapens of explosieven bevatten. Volgens de oppositie kwamen de voorstellen te laat. “Dat had je een jaar geleden kunnen doen. Er zijn nog nooit zoveel opnames in Zweden gemaakt. Ik denk dat het voor de meeste mensen duidelijk is dat wat de regering heeft gedaan niet genoeg is, “zei Johan Forssell van de oppositiepartij Moderaterna.

Op 6 juni, Zweedse nationale feestdag, merkte premier Stefan Löfven op dat Zweden “nog steeds met ernstige maatschappelijke problemen wordt geconfronteerd”: “Er waren nog maar weinig dingen beter in Zweden”:

“Maar zelfs als we ons de oude tijden kunnen voorstellen als een idylle met rode huizen en groene weiden, in het verleden waren slechts een paar dingen beter. Ik denk dat we op een nationale feestdag precies moeten vieren hoeveel we als land hebben bereikt. We hebben een sterk land opgebouwd waar we voor elkaar zorgen. Waar de maatschappij verantwoordelijkheid neemt en niemand alleen gelaten wordt “.

Helaas voelen veel Zweden zich waarschijnlijk vreselijk alleen in een land dat steeds meer op een oorlogsgebied lijkt.Lees ook:  Trump kan geconfronteerd worden met een 'sterke' oorlogsmisdaad over de moord op Soleimani

Comments

comments