Dodelijke aanval brandweerman in Augsburg: politie onderzoekt videobewaking

Dodelijke aanval brandweerman in Augsburg: politie onderzoekt videobewaking

9 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Twee vriendelijke koppels waren op vrijdagavond op de kerstmarkt in Augsburg, toen ze elkaar ontmoetten op weg naar King’s Square stuiten ze op een groep jonge mannen. Het brak een geschil uit dat ontaardde in geweld die eindigde in moord. Een 49-jarige brandweerman werd gedood.

Het is niet duidelijk waarom er een geschil was tussen zeven jonge mannen, waarvan de identiteit volgens de politie tot op heden onbekend is, en de twee getrouwde stellen. Maar het is duidelijk dat het geschil in geweld veranderde en dat de jongemannen de ouderen brutaal in het gezicht sloegen. De vrouwen werden niet aangevallen. Het incident vond plaats om 10:40 uur bij de Manzù-fontein op Augsburg Königsplatz.

Hoewel de politie snel ter plaatse was en de ingestorte slachtoffer eerste hulp verleende was het te laat de brandweerman stierf vanwege zijn ernstige hoofdwonden om 23.30 uur in de ambulance. De daders vluchtten en konden ondanks een groot aantal politie niet worden gepakt. De criminele politie zette zaterdag een 20-koppig onderzoeksteam in, dat onder hoge druk naar de groep van zeven leden zoekt.

Of de jonge mannen buitenlanders zijn, de politie wilde tot nu toe niet aankondigen. Tot zondagmiddag vindt de evaluatie van de 15 bewakingscamera’s op de Königsplatz plaats en vervolgens wordt in overleg met het parket beslist of gewenste foto’s of videomateriaal zal worden gepubliceerd. De vrouw, die de aanval op haar man moest volgen, is ernstig getraumatiseerd en kon nog niet worden gehoord, zei een woordvoerder van de politie op zondag.

Lees ook:  Doodgeslagen brandweerman door migrant typisch probleem van deze tijd

In Augsburg is er sinds de dodelijke aanval afschuw en verdriet geweest. Mensen legden bloemen op zaterdag en staken kaarsen aan. Burgemeester Kurt Gribl (CSU) was ook geschokt. De act is “verbijsterd”, zei hij op Facebook.

ADDENDUM:

Federale minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer (CSU) sprak ook op zondag en zei:

Wat me echt van streek heeft gemaakt, is dat in Augsburg een vredige burger dood werd geslagen, hij werd gewoon doodgeslagen. Dat soort dingen maakt me overstuur.

Zoals gemeld door de pers Augsburg , kwam een ​​getuige naar voren en beschreef het vreselijke incident op vrijdagavond. Dus de groep jonge mannen die “brulden” van de Annastrasse om naar Königsplatz te zijn gekomen, terwijl ze de twee vriendelijke koppels ontmoette. De twee mannen zouden met haar hebben gesproken en haar gevraagd niet zo luid te zijn. Maar de groep van zeven man was er niet van onder de indruk en bleef blikken over het plein schoppen. De 49-jarige brandweerman en zijn eenjarige vriend berispten de groep toen ze plotseling werden aangevallen door ‘delen van de groep’.

Ondertussen meldde het Beierse ministerie van Binnenlandse Zaken een eerste succes. De belangrijkste dader werd bepaald en gearresteerd samen met een andere verdachte, melde dit.

Polizei Schwaben Nord on Twitter

TÄTERFESTNAHME nach tödlicher Auseinandersetzung-Die Kripo #Augsburg konnte nach intensiven Ermittlungsmaßnahmen die Identität der siebenköpfigen Personengruppe weitestgehend feststellen.Haupttäter&ein weiterer Tatverdächtiger wurden festgenommen. #Polizei #Augsburg #Königsplatz

De vermoedelijke hoofdschuldige is een 17-jarige Augsburger met “verschillende nationaliteiten”, zegt men verder. De tweede gedetineerde is ook een 17-jarige “native Augsburg met Zuid-Europees burgerschap”. Beide jongeren zijn bekend bij de politie en worden maandag voorgeleid aan de onderzoeksrechter bij de rechtbank Augsburg.

Waardeer dit artikel!!
Als je dit artikel waardeert en je waardering wilt laten blijken met een kleine donatie klik dan hier. Zo help je onafhankelijke journalistiek in stand houden.

Comments

comments