ECB al een eind op weg met zijn plan naar een totalitair systeem van financiële repressie

ECB al een eind op weg met zijn plan naar een totalitair systeem van financiële repressie

10 december 2019 0 Door Indignatie redactie

Het begint met zombiebedrijven

In de VS werd onlangs bekend gemaakt dat de bedrijfsschulden daar zijn opgelopen tot een ongekend hoog bedrag van 15,5 biljoen dollar. Dat is een recordbedrag van 74 procent van het nationale BBP in de VS. Het bedrag is zelfs 52 procent hoger dan in 2008. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Opgestapeld met het private krediet ad 14 biljoen en de staatsschuld ad 230 biljoen dollar komt de VS uit op een totale schuld van 250 biljoen dollar. Het zijn ongelooflijke bedragen en daarbij moeten we niet denken aan de gevolgen wanneer het BBP in de VS inzakt bij een naderende recessie. Dan volgen er faillissementen, het eerst bij de zombiebedrijven die met goedkoop geld hebben geïnvesteerd in onrendabele projecten.

Allemaal een polsbandje

Krediet was spotgoedkoop. Ook de FED hanteert de laagste rentetarieven in de geschiedenis. Logisch dat er dan veel geleend wordt. Je moest er snel bij zijn want krediet kan alleen maar duurder worden. Dat was de algemene gedachte bij veel bedrijven en particulieren waar men elkaar er op wees dat lenen vroeger veel duurder was. Dit denkbeeld heeft geleid tot de hoogste mondiale kredietberg sinds mensenheugenis. Ach ja, we leven in andere tijden. Een fiat geldsysteem waarin alles mogelijk is. Straks wordt het toch vervangen door een nieuw digitaal betaalsysteem gebaseerd op blockchain technologie(?). Ooit deden we ’s morgens bij het opstaan ons horloge om de pols, over een jaar of wat is dat het polsbandje met de betaalchip en persoonlijke ID. Eerst moet cash nog in de ban.

Op weg naar dictatuur

Bij het verlaten van de super wordt in de toekomst door het poortje via ons polsbandje automatisch afgerekend. Scheelt een wachtrij en een paar kassajufs. Alle producten die we uit de vakken nemen worden via het polsbandje gescand. Niet te verwarren met de enkelbandjes die sommigen dragen wegens crimineel gedrag. Er zijn nog wat andere varianten mogelijk en daarvoor is het handig om te kijken hoe China daarop vooruit loopt. Echter moeten we bereid zijn in onze westerse samenleving om te schakelen naar een communistische dictatuur. Niet zo heel moeilijk nu we met de EU en zijn beteugelende ECB al een eind op weg zijn naar een totalitair systeem van financiële repressie. De saldi op onze bankrekeningen zijn al onderworpen aan de nieuwe bankheffing.  Geen rente, maar banksaldo minus bankkosten en inflatie = interen. Alle afschrijvingen via automatische incasso en in de toekomst met de ID-betaalchip.

Lees ook:  De euro vermoordt Europa

Verdwijnt de pinautomaat?

Mooie vooruitzichten, moet je zien hoe snel ons geld de rekening verlaat. Digitaal geld is supersnel; in tegenstelling tot ons contante geld. Het kost tegenwoordig al veel moeite om nog ergens een pinautomaat te vinden. Er verdwijnen er steeds meer uit het straatbeeld. Ik weet er nog eentje bij de Hema. Moet je wel overdag of op koopavond binnen stappen uiteraard. En de Hema moet wel blijven: https://www.telegraaf.nl/financieel/168087456/winkels-bij-hema-houden-het-zwaar . Ik zal me noodgedwongen moeten onderwerpen aan het snelle geld. Voor de zekerheid maar een creditcard er bij nemen voor het geval mijn banksaldo te snel daalt. Maar dit terzijde, het is maar een klein probleem naast dat veel grotere probleem van een falend kredietsysteem.

En dan is de beer los

Als bedrijven een recessie gaan voelen zullen zombiebedrijven snel in gebreke blijven bij hun aflossingen aan de schuldeisers. Behalve banken zijn er behoorlijk wat andere geldschieters. Er zal een kettingreactie ontstaan die overslaat naar ‘gezonde’ bedrijven die hun winsten zien dalen door dalende omzetten. De bekende neergaande spiraal. Alles en iedereen gaat op de rem staan en banken durven nauwelijks nog krediet te verstrekken. Wat? Nog erger, er gaan er steeds meer failliet. Te samen met de faillissementen van de zombiebedrijven komen de curators om van het werk. Als het economisch maar iets tegen zit zullen de westerse economieën hun groei zien omslaan naar krimp en dan is de beer los. Ook op de beurzen. De lange stierenmarkt van de afgelopen 10 jaar zal omslaan naar een berenmarkt, met koude rillingen bij de ijsberen.

Lees ook:  Wenen: Groenen blokkeren de hoofdweg en bouwen een zwembadsysteem voor migranten

Roetsjbaan

De barometer van de AEX zal sterk dalen. De vergrijzing in de samenleving en de daling van de beroepsbevolking doen er een schepje bovenop. Om het doemscenario compleet te maken halen pensioenfondsen de kortingen naar voren vanwege grote verliezen op de beurs. Het is de roetsjbaan van een lawine aan krediet die de schuldenberg af raast naar een diep dal. Het einde van een krediettijdperk dat begint bij de zombiebedrijven. De fictie van levende lijken wordt werkelijkheid. Het in leven houden van bovennatuurlijke ‘onmenselijke’ bedrijven, drijvend op krediet, wordt bestraft. De spoken verdwijnen bij het ontwaken uit de droom. De fantasie van een kredietsprookje die overeind wordt gehouden door levende lijken is geen fictie meer maar verandert in een drama.

Madame Lagarde gaat EU vergroenen

De huidige cyclus van goedkoop krediet nadert z’n einde. Ergens zal de afbraak beginnen. Ik gok op de zombiebedrijven. Op een verkeerd moment gaan ze omvallen. Ze trekken de banken en andere schuldeisers mee de dieperik in. Gelukkig hebben we in de EU onze sprookjesprinses met zilvergrijs haar die aan het roer staat van de ECB. Madame Lagarde gaat Europa redden. Christien heeft het licht gezien en gaat klimaatkredieten verstrekken. Dit op voorstel van Ursula von der Leyen, de eerste vrouwelijke voorzitter van de EU. Ja, ja, het vrouwenquotum leeft bij de EU! Voor haar zogenaamde “Green Deal” worden honderden miljarden klaar gezet om Europa te vergroenen.

Lees ook:  Cash, lang een toevluchtsoord in onzekere tijden, nu onder verdenking

Klimaat is onze redding

Klimaatopwarming wordt niet de ondergang maar gaat ons redden. Een nieuwe tijd breekt aan. Al het krediet van de ECB wordt ingezet voor de energietransitie en nergens anders voor. Het moet heel snel om de opwarming van de aardkloot voor te blijven. De rem gaat er op voor de CO2 uitstoot. En alle remmen los voor het groene krediet van madame Lagarde.

Hoe een sprookje werkelijkheid wordt

Een tweede nieuwe kredietcyclus veert op en het ECB-krediet wordt alleen nog ingezet voor de energietransitie. Het doet even pijn vanwege de rem op krediet voor “vuile investeringen”, maar dat is exact de bedoeling. Alleen dan remt de opwarming af. Van een doemscenario gaan we naar één van de mooiste draaiboeken die je kunt bedenken. Een verademing. Zuivere zuurstof in ruil voor voor vuile uitstoot dankzij een nieuw investeringsprogramma van de ECB. Kost niets, krediet wordt gratis verstrekt. Aflossen kan later als we een nieuwe wereld hebben gecreëerd met polders vol klapwieken en weilanden met spiegels in plaats van poepende koeien. Hoe een sprookje werkelijkheid wordt…Comments

comments